7:3
(5:0, 2:1, 0:2)

Dukle utekl úvod zápasu

04.11.2006 / Daniel Višňák

K 18. kolu Jihlava zajížděla na led Hradce Králové. Dukle bohužel nevyšel úvod a po první třetině prohrávala již o pět branek. Když domácí svůj náskok zvýšili až na 7:0, začali se Jihlavští konečně střelecky prosazovat. Nejprve ve druhé třetině Ladislav Rytnauer, v poslední dvacetiminutovce se ještě trefili Jiří Dobrovolný a posila Ivan Padělek a snížili tak ztrátu na konečných 7:3 pro Energetiky.
04.11.2006 18:00, 1. liga ČR - 18. kolo

Hradec Králové

Hylák - Toužimský, Mocek, Hendrich, Pazdera, Šeda M., Koma, Burian - Fořt, Roubík, Fišer - Starý, Koudelka, Vondráček - Haluza, Domin, Diviš - Potůček, Volráb, Šebek - Šeda J
7

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Šmarda, Morava, Kuchyňa, Lukáč, Dobrovolný, Chvátal, Duben, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Dušátko, Padělek I. - Hanzal, Lazořišák, Fiedler - Řípa, Havel
3
Branky a asistence: 1. Fořt (Fišer), 7. Starý (Koudelka, Vondráček), 12. Roubík (Fořt, Šeda M.), 17. Haluza (Koma), 19. Starý (Koudelka), 26. Haluza (Šeda M., Vondráček), 36. Mocek (Toužimský, Roubík) - 37. Rytnauer (Dobrovolný, Lazorišák), 45. Dobrovolný (Morava, Čachotský), 59. Padělek I. (Duben, Dušátko). Rozhodčí: Kubeš – Podrazil, Žídek. Vyloučení: 7:8, navíc Lukáč (JIH) 5 + do konce. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 58:29. Diváků: 2231.

Průběh utkání

Hned od první minuty zápasu dali domácí Jihlavě vědět, že to v Hradci nebudou mít vůbec lehké. Miroslav Fišer vybojoval na polovině hřiště puk, obehrál jihlavského obránce a krásnou přihrávkou vybídl ke skórování Patrika Fořta. Třetí minuta přinesla oddechový čas hostí, kteří byli v tu chvíli pod velikým tlakem Energetiků. Ve správném čase na správném místě byl v 7. minutě Jan Starý, který pouze do Koudelkovy přihrávky vložil hůl a zvýšil na 2:0. V polovině úvodní části hry ujel ve vlastním oslabení Patrik Fořt, mezi kruhy se zastavil a nabídl šanci pro Jaroslava Roubíka, který touto výzvou nepohrdl a pod tělem Řehoře poslal hradecké do tříbrankového vedení. V závěru třetiny přidali domácí ještě dvě branky, nejprve výstavní trefou zvyšoval na 4:0 Petr Haluza a účet úvodních dvaceti minut uzavřel druhým gólem v utkání Jan Starý v závěru početní převahy Východočechů.

Ve druhé třetině domácí pohodlně kontrolovali svůj náskok, který ještě dvěma góly navýšili. Nejprve v přesilové hře upravil na 6:0 tečí Petr Haluza a ve 37. minutě překonal Řehoře v jihlavské brance posedmé bombou od modré Petr Mocek, který touto brankou využil dvojnásobnou početní převahu Energetiků. Stejnou možnost měli i hosté, ti hráli v převaze dvou mužů v poli téměř dvě minuty, ale Hylák byl pokaždé na místě. Domácího brankáře překonal až ve 37. minutě v době kdy Východočeši dohrávali druhou polovinu dvojnásobné přesilovce už ve čtyřech Ladislav Rytnauer – 7:1.

V závěrečném dějství se už utkání pouze dohrávalo. Energetici sice inkasovali ještě dvě branky, nejprve přesilovkový gól Jiřího Dobrovolného a pak po úspěšném zakončení přečíslení i branku z hole Ivana Padělka, ale ani to nemohlo nic změnit na tom, že si hradečtí připsali na svůj účet v sobotním utkání přesvědčivé vítězství.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Jestliže prohrajeme první třetinu 0:5, tak můžeme jen horko těžko pomýšlet na úspěch. Věděli jsme, že domácí budou v pohybu a nasazení nepříjemní, na což jsme hráče upozorňovali. Bohužel jsme k začátku zápasu přistoupili tím nejhorším způsobem a dopadlo to tak, že po první třetině byl stav 5:0 pro Hradec a zápas se víceméně dohrával. Zápas se mi špatně hodnotí, jsem rád, že je za námi a už se díváme dopředu."

Vladimír Jeřábek (Hradec Králové): „První třetina rozhodla celé utkání. Pak jsme ho už dohrávali. Konečně jsme odehráli zápas bez nervů, který jsme dokázali rozhodnout relativně brzy. Důležité je, že se nám chytila po delší době znovu první formace, což jsme také potřebovali. Dostihy o první místo neřešíme, snažíme se jít zápas od zápasu a v každém odevzdat maximum."