3:2
(1:1, 0:0, 2:1)

Jihlava v závěru doplatila na nedisciplinovanost

22.11.2006 / Pavel Petr

Ve 24. kole prvoligové soutěže se představili hokejisté Jihlavy na ledě Mladé Boleslavi. Domácí začali o poznání aktivněji, ale nedokázali využít ani dlouhou přesilovku pět na tři, proto přišel trest. V 11. minutě překonal Altrichtera Řípa a poslal Duklu do vedení. Mladoboleslavští se ovšem za necelých pět minut dočkali vyrovnání a hnali se za vedoucím gólem. Skvěle chytající Řehoř byl však proti, a tak ve třetí třetině udeřili červenožlutí. Ve 44. minutě se trefil Petr Kaňkovský a dlouho se zdálo, že Jihlava vedení udrží. V závěru ale doplatila na velkou nedisciplinovanost a Mladá Boleslav dokázala dvěma góly v 58. a 59. minutě zápas otočit na konečných 3:2.
22.11.2006 18:00, 1. liga ČR - 24. kolo

BK Mladá Boleslav

Altrichter - Sláma, Kolda, Ťupa, Jindra, Bauer, Výborný, Majeský, Štrach - Gombár, Zdráhal, Nouza - Kadlec, Koláček, Paroulek - Rozsíval, Piecha, Krupka M. - Krupka L., Sýkora, Eiselt
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kuchyňa, Morava, Duben, Lukač, Chvátal, Šmarda, Lukačovič, Pekárek - Rytnauer, Kaňkovský, Čachotský - Lazorišák, Dušátko, Řípa - Fiedler, Hanzal, Vlk - Tkáč, Havel, Vaškovič
2
Branky a nahrávky: 15. Výborný (Rozsíval, Krupka M.), 58. Piecha (Výborný, Bauer), 59. Kadlec (Ťupa, Jindra) - 11. Řípa (Lazorišák, Šmarda), 44. Kaňkovský (Chvátal). Rozhodčí: Fraňo - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 8:12, navíc Kuchyňa (JIH) 5 + 10 min OT. + do konce, Duben (JIH) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1950. Střely na branku: 47:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

Patnáctibodový náskok v tabulce pasoval domácí celek do role favorita. Jen to samotné ale na výhru pochopitelně nestačí. Přestože Mladoboleslavští měli například v první třetině více ze hry, brejky Dukly byly daleko nebezpečnější. Navíc domácí už v 6. minutě hráli v pěti proti třem, a to 77 vteřin. Řehoř však držel svůj tým nad vodou. V 11. minutě pak Jihlavští podnikli jeden z výpadků do boleslavské obrany a Jiří Řípa překonal Altrichtera - 0:1. Zvýšit vedení mužstva z Vysočiny mohl následně Chvátal, strážce boleslavské svatyně ale jeho pokus mistrně ukryl do své lapačky. V 15. minutě se domácím podařilo vyrovnat. Rozsíval našel před brankou nekrytého Martina Výborného a ten se nemýlil - 1:1.

Úvod druhé části poznamenala častá vyloučení a také další příležitosti Jihlavy. Rytnauerův bekhend naštěstí pro boleslavský tým zastavila horní tyč. V obrovské šanci se ocitli také Vlk a Hanzal, ani oni však mušku přesnou neměli. Na druhé straně to střelou ukrytou za bránícím hráčem zkoušel Piecha, individuálně se neprosadil Paroulek a Bauerovu ránu od modré zlikvidoval skvěle chytající Řehoř. Poslední šanci druhé části měl na své holi hostující útočník Kaňkovský. Zblízka tři vteřiny před sirénou ale nezamířil přesně.

Právě Petr Kaňkovský byl ovšem hrdinou začátku třetí třetiny. Ve 44. minutě se po na milimetr přesné přihrávce Chvátala ocitl sám před Altrichterem, boleslavského gólmana si položil a s přehledem upravil na 1:2. A do třetice znovu Kaňkovský. Ten se totiž znovu ocitl volný v útočném pásmu, tentokrát měl ale navrch Altrichter. Právě tento moment hosty v závěru hodně mrzel. Kdyby totiž Kaňkovský dal, zřejmě by definitivně rozhodl. Na kdyby se ovšem pochopitelně nehraje. V samém závěru poslal sudí Fraňo hosty dvakrát do třech (mimochodem, vždy se jednalo o zákroky na Eiselta) a to domácí dokonale potrestali. Nejprve v 58. minutě stačilo Martinu Piechovi jen nastavit hůl, aby do jihlavské sítě dopravil přihrávku Výborného - 2:2. Poslední slovo měl v 59. minutě kapitán Jiří Kadlec. Za Řehořova záda tečoval střelu Ťupy - 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Je to pro nás velké zklamání. Než se do průběhu utkání někteří lidi vložili, měli jsme na to, abychom získali tři body. Je mi líto kluků, kteří na ledě dřou jako pitomci a pak přijde člověk a všechno jim to zhatí.“

Jiří Režnar (Mladá Boleslav): „Samozřejmě v závěru jsme uhráli tři body. Nevím, jestli ty fauly tam byly nebo ne. Podívám se na to na videu. To co jsme ale předváděli pětapadesát minut, to byla hrůza. Bohužel. Říkal jsem to i hráčům. Tady je vybraných dvaadvacet hráčů, kteří mají hrát hokej a pohybovat se na špici prvoligové tabulky. A ne čekat na závěr, kdy to řeknu možná blbě, jsme dostali přesilovky a ty jsme využili. Jinak bychom prohráli 1:2 a byli bychom zklamáni. To tak ale nejde. Jsme doma a musíme hrát. Něco si před zápasem řekneme."