1:4
(1:2, 0:1, 0:1)

Konečně se to povedlo! Dukla veze body z Kadaně

13.12.2006 / Miroslav Lučan

Neúspěchy jihlavských hokejistů na ledech soupeřů po dlouhé době vystřídal světlý moment. Ve středečním utkání na kadaňském ledě Dukla dokázala získat všechny tři body! Už v první třetině začali červenožlutí zadělávat na vítězství. Dvoubrankové vedení zařídili v 16. a v 19. minutě svými góly Fiedler a Petr Kaňkovský. Jenže pouhých jedenáct sekund od druhého gólu Kadaň snížila a hnala se za vyrovnáním. Nevyužili však dvojnásobnou přesilovku, a tak přišel trest v podobě branky Lukáče. Tři minuty před koncem uzavřel na konečných 1:4 Vaškovič. Jihlava vybojovala cenné vítězství a předskočila svého soka v tabulce.
13.12.2006 18:00, 1. liga ČR - 30. kolo

SK Trhači Kadaň

Jarina – Pospíšil, Staněk, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Pulpán, Hlavatý - Vrtek, Stavenský, Stehlík, Metlička, Žák, Buchal, Postl, Pražák, Veverka, Kajer, Hobl, Hlusička, Krpenský
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Kuchyňa, Morava, Duben, Lukáč, Míka, Šmarda, Pekárek, Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Vaškovič, Dušátko, Hanzal - Lazorišák
4
Branky a nahrávky: 19. Stavenský (Stehlík) - 16. Fiedler (Kaňkovský, Řípa), 19. Kaňkovský (Pekárek), 27. Lukáč (Kaňkovský), 57. Vaškovič (Dušátko, Hanzal). Rozhodčí: Jebavý – Sichrovský, Šerý. Vyloučení: 7:10 navíc Míka (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 24:45. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Od prvních vteřin se hráči z Vysočiny usadili v útočném pásmu a domácí brankář Jarina musel dvakrát nepříjemně zasahovat. Jihlavští v tlaku pokračovali, také díky vyloučení kadaňského Buchala za hákování. Severočeši se však velmi dobře bránili a Jarina tak musel zasahovat jen při střele Kaňkovského. První přímou střelu na jihlavského Řehoře vyslal až v 6.minutě Krpenský. V 7.minutě rozehřál fanoušky tvrdou střelou od modré ihned po vhazování Hlubuček, ale puk si cestu do branky nenašel. V 10.minutě měli i domácí možnost přesilové hry, Stavenský našel najetého Stehlíka, ale ten trefil pouze připravenou lapačku Řehoře. Po přesilovce domácí ožili, puk byl častěji na jejich hokejkách. V 15.minutě se puk odrazil zpoza branky a Pražák byl v obrovské šanci, ale Řehoře nepřekonal. V 16.minutě se nastěhovali jihlavští před Jarinu. Jonáš Fiedler objel branku, obránci mu pouze přihlíželi a bekhendem překonal bezmocného Jarinu - 0:1. V 19.minutě nepříjemně jeden z jihlavských hráčů srazil Pulpána, který pak chyběl v obraně, Petr Kaňkovský se dostal do brejku obstřelil Jarinu - 0:2. Ihned po vhazování se ke slovu dostali i domácí, Stehlík našel chytrou přihrávkou Stanislava Stavenského a ten dostal domácí zpět do hry - 1:2. Sedm vteřin před koncem první části byl za podražení vyloučen Kaňkovský a domácí tak budou dohrávat v prostředním dějství přesilovou hru.

Po minutě hry byla přesilovka umocněna, Rytnauer trefil vysokou hokejkou do obličeje Honzu Stehlíka. Ačkoli byli kadaňští nastěhováni před Řehořem, gól se vstřelit nepodařilo. Ve 24.minutě byl vyloučen domácí Postl. O minutu později sudí Jebavý vyloučil kadaňského Pulpána a tentokrát hosté měli dvojnásobnou přesilovku. Když se první hříšník vrátil na led, další domácí hráč Kloz obdržel dvě minuty za vysokou hůl a přesilovka proti třem pokračovala. Kadaň se dobře bránila, ale přišel trest. Od modré lehkou střelou vystřelil Jozef Lukáč a překvapil Jarinu - 1:3. V polovině utkání se hrál hokej nahoru dolu ani jeden z týmů však branku vstřelit nedokázal. Oba gólmani byli svým týmům oporou. Ve 35.minutě střílel od modré Staněk, bombou trefil gólmana Řehoře, který se pouze ohlédl, ale puk zůstal pod jeho betony. Kadaňští byli stále častěji nastěhováni v útočném pásmu a vykoledovali si faul. Měli šanci vstřelit kontaktní branku. Ta však nepřišla. A ihned jak skočil vyloučený z trestné lavice, dostali tu samou možnost i hosté. V přesilovce se vyznamenali čároví rozhodčí, velmi přesně odhadli situaci při špatném střídání Jihlavy. Do konce prostřední části se využít přesilovku domácím nepodařilo a ta se dohrávala v závěrečné třetině.

V pokračující přesilovce domácí hodně tlačili, ale bez úspěchu. V přibývajících minutách zkušeně hrající Jihlava nepouštěla černožluté příliš na dostřel své branky a hlídala vedení. Kadaňští měli i dost smůly, puk jim často přeskakoval hůl v neméně vhodných situacích. Ve 46.minutě se naskytla pro domácí další příležitost při přesilovce. Ta se jim však vůbec nevyvedla, jihlavští lépe bruslili. Kadaňští sice opticky měli více ze hry, ale nebezpečných situací si moc nevytvořili. Jihlavští se nikam nehrnuli, bránili dvoubrankové vedení. Čas pro domácí utíkal velmi rychle. V 52.minutě byl vyloučen jihlavský Bakus. Stavenský našel nádherně Postla, ale tomu sklouzl puk z čepele a netrefil jak by si představoval. Další přesilovka zůstala nevyužita. Pět minut před koncem hosté zalezli na svou modrou čáru a pouze bránili. V 57.minutě si vybral slabší chvilku do této doby vynikající Jarina a pustil za svá záda hodně lehkou střelu Lubomíra Vaškoviče - 1:4. Kadaňští již po obdržené brance rezignovali a nechali Jarinu napospas hráčům z Vysočiny. Skóre se již nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Jsme spokojení se 3 body, výkon po třech nepovedených zápasech byl dobrý. Od první minuty jsme nedali soupeři šanci, i když jsme dostali chvilku před koncem 1.třetiny gól na 2:1, tak jsme měli průběh utkání ve svých rukou.“