3:4
(1:1, 1:2, 1:1)

Čtvrté vítězství v řadě!

20.12.2006 / Jakub Mezlík

Sérii výher dokázala Jihlava natáhnout v Berouně již na čtyři utkání. Nezlomil ji ani vedoucí gól Medvědů. Okamžitě vyrovnal Oldřich Bakus, který ještě ve druhé třetině přidal svůj druhý gól. Za hosty se dále ještě trefili Lubomír Vaškovič a Jiří Řípa. Dukla po celou dobu dokázala držet těsné vedení, Berounští vždy jen snižovali až na konečných 3:4. Po dalším vítězném utkání zbývá už jen otázka: Zabrzdí vánoční přestávka rozjetou Duklu nebo na vynikající výsledky dokáží jihlavští hokejisté po Novém roce navázat?
20.12.2006, 1. liga ČR - 32. kolo

Medvědi Beroun 1933

Handl - Kameš, Lukačovič, Filip, Čížek, Klaus, Jelínek, Rýgl - Tvrzník, Šinágl, Novotný, Besser, Zajíc, Nedorost, Vlček, Křesťan, Pavel, Dušek, Pajič, Jech
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kuchyňa, Morava, Lukáč, Míka, Šmarda, Pekárek - Rytnauer, Bakus, Čachotský, Řípa, Kaňkovský, Fiedler, Vaškovič, Dušátko, Hanzal, Lazorišák
4
Branky a nahrávky: 12. Novotný (Tvrzník, Šinágl), 40. Besser (Šinágl), 56. Vlček (Pavel, Klaus) - 14. Bakus (Kaňkovský, Morava), 25. Bakus (Rytnauer, Čachotský), 38. Vaškovič (hanzal, Dušátko), 51. Řípa (Morava). Rozhodčí: Pešina - Kis, Špringl. Vyloučení: 10:11, navíc Zajíc, Besser (oba Beroun) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Poslední předvánoční utkání sehrála jihlavská Dukla na ledě Berouna. Po úvodním oťukávání se skóre začalo pohybovat až druhé desetiminutovce první třetiny. V jedenácté minutě se sice ujali vedení domácí, kteří využili hned svoji první přesilovku. Šinágl našel v dobré Tvrzníka, ten ale ještě ležícího Řehoře nedokázal přehodit. Povedlo se to až napodruhé Jiřímu Novotnému - 1:0. Jenže brzy po vstřelené brance doplatili berounští hokejisté na svoji nedisciplinovanost a červenožlutí dokázali přesilovku pět na tři využít. Čtrnáctá minuta se stala pro domácí osudnou. Kaňkovský našel u levé tyče číhajícího Oldřicha Bakuse a ten se trefil do odkryté Handlovi branky - 1:1. Do konce úvodní části ještě dostaly oba týmy po jedné výhodě přesilové hry, ale skóre se již neměnilo.

Druhá třetina začala další přesilovkou. Moravovo vyloučení však domácí potrestat nedokázali, a tak přišel trest. V pětadvacáté minutě našel Rytnauer přesnou křižnou přihrávkou Oldřicha Bakuse a ten svým druhým gólem poslal Duklu do vedení - 1:2. Jeho střela mířila přesně do horního rohu Handlovi branky. Málokdy se pak na ledě hrálo v rovnovážném počtu hráčů, ale ani jeden celek se neprosadil. Až v počátku osmatřicáté minuty přišla obrovská chyba domácího gólmana. Jeho chybnou rozehrávku zachytil jihlavský Lubomír Vaškovič, který využil nabídnuté příležitosti a poslal hosty do dvougólového vedení - 1:3. Dukla pak ale udělala chybu při střídání a trest pro příliš mnoho hráčů na ledě dokázali Medvědi těsně před sirénou využít. Tři vteřiny před druhou přestávkou pro domácí vykřesal naději po asistenci Šinágla Jan Besser - 2:3. Ve stejném čase ještě dostali za potyčku 2+2 minuty domácí Zajíc a jihlavský Morava.

Třetí třetinu začali aktivněji hosté. Pozornost Handla v úvodu vyzkoušeli Čachotský a Hanzal, ale berounský strážce svatyně se nachytat nenechal. Ve čtyřiačtyřicáté minutě byl vyloučen Kuchyňa a domácím se naskytla příležitost k vyrovnání. Po střele Šinágla se dostal k dorážce v dobré pozici Tvrzník, ale kotouč mu sjel z hole. O minutu později byli současně vyloučeni Míka a Lukačovič, tedy oběti nedávného trejdu mezi právě mezi těmito soupeři. Ve čtyřicáté sedmé minutě nastřelil Hanzal tyč berounské branky. Za další minutu dostali další výhodu přesilové hry domácí, za zdržování byl vyloučen Lazorišák. Jenže Medvědi opět početní převahu nevyužili a Dukla brzy po oslabení skórovala. Morava našel Jiřího Řípu a ten se po bekhendové kličce krásně trefil - 2:4. Domácí se ale nevzdali a snížili. Pavel nahodil před branku a Ladislav Vlček dostal kotouč za Řehoře - 3:4. V závěru Beroun ještě zkoušel hru v šesti bez brankáře, ale branku již nevstřelil a Dukla se tak raduje ze čtvrté výhry v řadě.