2:3p
(0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)

Rebelové vyhráli v prodloužení

24.01.2007 / Dušan Majer

V dalším derby Vysočiny přijeli do Jihlavy Rebelové z Havlíčkova Brodu. V úvodním dějství měli hosté více ze hry, branku se jim však vstřelit nepodařilo, proti byl pozorný brankář Řehoř. Druhou třetinu naopak začala náporem Dukla, která otevřela skóre Petrem Kaňkovským. Hosté však nesložili zbraně a nejprve Drtinou a poté Procházkou ve vlastním oslabení otočili skóre. Proti byl však domácí Jonáš Fiedler, který do druhé přestávky stihl vyrovnat. V poslední dvacetiminutovce opět byli úspěšnější brankáři nad střelci. Rozhodnout o výhře mohl v úplném závěru normální hrací doby Čachotský, který trefil z mezikruží horní tyčku. Prodloužení lépe zvládli Rebelové, když se povedlo ujet Petru Jelínkovi a přesnou střelou rozhodnout utkání.

Utkání si můžete připomenout na 10 fotografiích od Dušana Vrbeckého.

24.01.2007 17:30, 1. liga ČR - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Morava, Pekárek, Lukáč, Chvátal, Šmarda, Mrkvička, Klíma - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Lazorišák, Kaňkovský, Fiedler - Hanzal, Dušátko, Vlk - Vach, Havel M.
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Charousek, Drtina, Procházka, Šulc, Kolář, Pavlík, Krpálek, Jelínek A. - Jonáš, Jelínek P., Borovanský - Havel L., Malát, Kubeš - Fábry, Čermák, Třetina - Ondráček, Varga, Endál
3
Branky a nahrávky: 22. Kaňkovský (Lukáč, Lazorišák), 38. Fiedler (Lazorišák, Havel M. - 36. Borovanský (Havel L., Drtina), 38. Procházka, 62. Jelínek P. (Havel L., Kolář). Rozhodčí: Minář - Kašík, Trunečka. Vyloučení: 8:8, navíc Bakus (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1730. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Oba dva dosavadní zápasy mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem byly vždy velmi vyrovnané a rozdíl byl vždy minimální. Stejně tak tomu bylo i ve středu 24.1.

První třetina nepřinesla mnoho hokejových okamžiků. Oba celky si byly vědomy důležitosti derby a tak se první dvacetiminutovka nesla spíše v duchu vzájemného oťukávání. První velkou akci měl na své holi Petr Kaňovský, ale jeho střela od modré pohořela na Nerudových reflexech. Na druhé straně se proti Řehořovi rozjel Varga, ovšem domácí gólman byl pozorný a soupeře vychytal efektním položením se na čáru. Domácím hodně zamotala hlavu i sprška střel z hole Pavla Procházky. Puky se nepříjemně odrážely a domácí měli plné ruce práce aby uhasili vznikající nebezpečí. Ke konci třetiny měli ze hry více hosté a nejvíce se o slovo hlásilo duo Borovanský - Havel. První jmenovaný nejprve ujel do sóla, ale nezakončil přesně, pak si Řehoř pokryl i jeho dorážku. Druhý jmenovaný zase vyvolal svou střelou z mezikruží velkou skrumáž.

Druhá třetina začala pro domácí přímo skvěle Petr Kaňkovský uspěl se svou střelou, která Nerudovi projela pod betonem - 1:0. Zanedlouho mohla Dukla přidat i druhý gól, jenže Lukáčův bezchybný volej mířil těsně nad horní tyčku. Mimo mířil i Ladislav Rytnauer, Kaňkovského střela z mezikruží se zastavila na Nerudově vyrážečce a Morava střílel z mezikruží jen do plastrónu. Slova se tedy chopil soupeř. Procházka nejprve pálil k tyči, ale Řehořův beton byl na místě. Na druh straně Čachotský jen tečoval mimo. Na Řehořovi pohořel i Drtina, jehož sólo si domácí gólman s přehledem pokryl. Jihlava se postupně nadechovala k velkému tlaku. Havel pálil do lapačky a Čachotského prudká střela ji jen lehce škrtla. Ale tlak domácích rychle ukončil Jiří Drtina, který si sjel od modré a po jeho nápřahu se puk zastavil až v brance - 1:1. Vyrovnaný stav ale dlouho nevydržel. Rebelové, povzbuzeni vyrovnávací brankou šli dokonce do vedení. Pavel Procházka překvapil Řehoře nečekanou střelou - 1:2. Trvalo však jen 20 vteřin než bylo znovu vyrovnáno. Jonáš Fiedler si doslova pohrál s obranou hostí a domácímu publiku zahrál Ódu na hokejovou radost, když si elegantně položil Nerudu a pak zakončil ukázkovým bekhendem 2:2. Domácí mohli jít do konce třetiny ještě do vedení, ale Bakus trefil ze skrumáže jen Nerudův beton.

Třetí část začala Ondráčkovou střelou z mezikruží, kterou však Řehoř kryl. Na straně domácích mohli skórovat Čachotský, ale jeho teč se zastavila o beton. Několik šancí zazdila i první jihlavská lajna. Na straně hostů se na zteč Řehořovy brány vydal Lukáš Havel, ale jeho střela vybídla domácího brankáře ke skvělému semaforu. Jihlava se stále nevzdávala ale střela Petra Kaňkovského jen vyprášila Nerudovu lapačku. Mnoho fanoušků zřejmě očekávalo rozuzlení zápasu během Bakusova čtyřminutového vyloučení, ale hosté se zmohli jen na pár střel. Utkání už pomalu mířilo do prodloužení, když se do puku opřel Tomáš Čachotský. Jeho podařená rána proletěla nad Nerudovým ramenem a stadion již málem explodoval radostí. Ale nevyzpytatelný kousek pryže jen zazvonil o spojnici tyček. „Viděl jsem, že tam je místo, tak jsem tam zkusil vystřelit, ale šlo to do spojnice,“ smutní neúspěšný střelec.

Prodloužení přineslo vlastně jen dvě velké akce. Do té první se probil Jonáš Fiedler, ale jeho sólo nebylo korunováno úspěchem. Zato Petr Jelínek při svém zakončení vyzval Paní Štěstěnu, která mu ukázala příznivou tvář. 2:3. „Ztratil jsem puk na útočné modré čáře a z protiútoku jsme dostali gól,“ lituje Marek Chvátal. V této sérii se tedy porušilo pravidlo Můj dům, můj hrad. „To máte za to, že jste nás na Mikuláše nepustili se synem do katakomb podívat se na čerty,“ vtipkuje o důvodu vítězství trenér hostí Petr Novák.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Havlíčkův Brod): “V první třetině jsme nevyužili hodně šancí, což zápas hodně ovlivnilo. Ve druhé části padly rychle čtyři góly, ale v šatně jsme si řekli, že další gól nedostaneme. Pak jsme jen doufali, že to dotáhneme do prodloužení nebo na nájezdy, což se nám podařilo.“

Petr Vlk (Jihlava): „Mrzí mne, že jsme nevyhráli. Obzvláště ve druhé třetině jsme se dostali hodně pod tlak. Pak jsme dostali špatné góly, hlavně ten druhý. Možná to pak klukům trochu svázalo ruce. Občas jsme měli trochu horkou hlavu při zakončení a vlastní zbrklostí se připravili o gól.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie