3:4sn
(0:1, 1:0, 2:2 - 0:0 - 0:1)

Medvědi přetlačili Duklu až v nájezdech

16.02.2007 / Dušan Majer

Úvodní část hry mnoho zajímavého nepřinesla, stejně jako v té druhé padlo jen po jedné brance. Zato do poslední dvacetiminutovky vstoupila obě mužstva s řádným elánem. Nejprve hned dva z trestné lavice vyskočivší berounští hráči strhli vedení na stranu svého týmu, pak ale zabrala Dukla a díky trefám Oldřicha Bakuse a Petra Kaňkovského obrátila skóre. Hostům se však ještě povedlo vyrovnat a bonusový bod jim ve 4. sérii nájezdů vystřelil Ctibor Jech.

Utkání si můžete připomenout na 11 fotografiích od Dušana Vrbeckého.

16.02.2007 17:30, 1. liga ČR - 45. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Míka, Morava, Lukáč, Duben, Šmarda, Lazorišák - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Řípa, Kaňkovský, Fiedler - Hanzal, Dušátko, Havel
3

Medvědi Beroun 1933

Handl - Jelínek, Lukačovič, Nakládal, Čížek, Kameš, Hrach - Heřman, Vlček, Hobl - Dušek, Novotný, Jech - Stromko, Hudíček, Pavel - Černý, Jindřich, Semorád
4
Branky a nahrávky: 32. Hanzal (Fiedler, Lukáč), 49. Bakus (Rytnauer, Čachotský), 54. Kaňkovský (Rytnauer, Míka) - 19. Jelínek (Lukačovič, Hobl), 48. Jelínek (Semorád, Pavel), 57. Lukačovič (Hobl, Vlček), 66. Jech. Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 9:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1480. Střely na branku: 47:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Vstup do utkání měli aktivnější domácí. Ve vlastním oslabení ujel Kaňkovský, ale své sólo zakončil jen slabou střelou. Zakrátko se do šance dostal i Dušátko, ovšem jeho střela z mezikruží přistála na Handlově hrudi. Velký počet šancí si domácí vypracovali v následné dvojité přesilovce. Před Handlem se postupně protočili Morava, Rytnauer, Kaňkovský, Bakus i Čachotský, ale všichni vždycky ještě hledali nahrávkou lépe postaveného spoluhráče. Takto se domácí připravili o několik šancí skórovat. Na druhé straně zahrozil Stromko, který donutil Řehoře k rozštěpu. Dukla se sice ujala vedení, ale gól nebyl uznán, neboť jej Bakus do sítě dopravil kopnutím. To Beroun se branky dočkal – a regulérní. Jiří Jelínek puk jen tak nahodil od modré čáry, ale Řehoř měl zastíněný výhled, a tak puk za svá záda propustil - 0:1. Bakus mohl ještě skórovat, ale jeho střela při signalizovaném vyloučení trefila jen tyčku. „Asi jsme si mysleli, že když hrajeme proti Berounu, že se to udělá samo,“ myslí si Radek Míka.

Hned v prvních vteřinách hry se před Handla protlačil Rytnauer, ovšem jeho zakončení nebylo přesné. Na druhé straně na Řehoře dotíral Lukačovič, ovšem trefil jen plastrón. Morava se ještě snažil vyrovnat střelou od modré, ale pak na dlouho převzali iniciativu hosté. Jech pálil od modré, Hobl trefil jen beton. Do dvojité akce se dostal Hudíček, ovšem Řehoř čaroval. Dvojitý příděl šancí si vybral i Pavel, ovšem nejprve pálil jen do betonu a jeho druhá střela skončila v lapačce. Z ničeho nic se ale utrhla Dukla a z protiútoku naservíroval Fiedler puk do jízdy Jiřímu Hanzalovi, který švihem mezi betony srovnal na 1:1. Dukla chytila druhý dech a začala na Handla pálit. Nejprve Dušátkovi puk ve slibné pozici přeskočil hůl, pak Míka dostal nahrávku na kruh, ale Handl si povyjel a jeho střelu odpálil vyrážečkou. Nepochodil ani Čachotský, který minul horní růžek branky ani Kaňkovský, jehož střela od modré skončila na Handlově betonu.

Třetí část zahájil aktivněji Beroun, když se Hobl rozhodl obkroužit Řehořovu klec, ale domácí gólman byl u tyčky pozorný. Dukla se pak ale začala tlačit více do útoku. Rytnauer nejprve tečoval vedle, pak Řípa v sólu, ač atakován, pálil do Handlova plastrónu. Neuspěl ani Bakus, který trefil pouze gólmanovu hruď. Beroun se však utrhl a v útoku dva na jednoho nejprve Řehoř skvěle holí vykryl Semorádovu střelu, proti dorážce z hole Jiřího Jelínka již byl bezmocný - 1:2. Beroun se snažil, ale Řehoř se nenechal překvapit. Hoblovu střelu například zlikvidoval pohotovým semaforem. Ve 49. minutě se Oldřich Bakus prosadil nenápadnou střelou, či spíše přistrčením puku, které však mířilo k tyči - 2:2. Dukla se zřejmě nakrátko nechala ukolébat, čehož se snažil využít Novotný, ale jeho střelu skryl Řehoř v lapačce. Dukla se však rychle otřepala, když Petr Kaňkovský poslal puk z voleje nad Handlovo rameno - 3:2. Domácí však vedení dlouho neudrželi, když prudká střela Adama Lukačoviče překonala jen těsně brankovou čáru - 3:3. Bylo tedy jasné, že s půjde do prodloužení.

Do něj nastoupili hosté oslabeni, ale na hře samotné se to příliš nepodepsalo. Hosté dokonce ve třech zahrozili, ale Řehoř si hodně vyjel, a tak střelu volného Pavla zachytil mezi betony. Jedinou výraznější šanci si domácí vypracovali zásluhou Moravy, který od modré pálil do Handlova betonu. Na druhé straně mířila Čížkova střela mimo. Beroun v závěru rozpoutal před Řehořovou klecí úplné peklo, ale Nakládal, Jech ani Jelínek si na brankáře nepřišli.

Rozhodnout tedy měly samostatné nájezdy. Jako první se rozjel Tomáš Čachotský. Chvíli kličkoval, ale pak se rozhodl pro střelu z úhlu forhendem, ale Handl měl na místě svůj beton. Za Beroun jel první Hudíček. On se rozhodl pro prudkou střelu, kterou však Řehoř skryl mezi lapačkou a betonem. Po první sérii bylo tedy skóre bezbrankové. Druhou sérii načal Ladislav Rytnauer, ale jeho střela mezi betony se nedočkala gólového puncu. Efektně vychytal Řehoř Vlčka, ještě než berounský hráč stihl cokoliv s pukem udělat, odpálil ho domácí gólman holí pryč. Ani ve druhé sérii se tedy diváci gólu nedočkali. Tu třetí načal pro domácí ochozy poněkud nečekaný hráč. Přemyslu Dubnovi však puk těsně před zakončením sjel z čepele. Za Beroun se na Řehoře rozjel Heřman, ale jeho forhendová střela ztroskotala na Řehořově betonu. Po třech sériích se pořadí obrátilo, takže domácí gólman v brance zůstal. Tentokrát se na něj rozjel Ctibor Jech, jehož střela se štěstím přeskočila domácího gólmana a skončila za čárou. Všechna tíha zodpovědnosti tedy ležela na Petru Kaňkovském. Ten však pálil jen do Handlova betonu, takže bylo o osudu zápasu rozhodnuto. „S Berounem to jsou ztracené body,“ lituje bodové ztráty domácí kapitán Bakus.

Videa poskytl Promo-team HCD

Ohlasy trenérů

Karel Najman (Beroun): „V současné době sezónu vlastně dohráváme a máme v týmu okolo deseti juniorů, protože zbytek jsme rozpůjčovali. Ti však skvěle bruslí a přináší týmu elán, který mu dříve chyběl a to ho stálo propad ze šesté příčky až na dvanáctou. Dnešní zápas jsme odehráli dobře, i když to nebyl žádný super výkon, ale bojovností nasazením bodujeme.“

Petr Vlk (Jihlava): „Beroun jsme měli porazit i když jsme hráli jen v 15 lidech. Jsem spíše zklamaný z některých hráčů, kteří si snad ani nezaslouží hrát. “

Fotogalerie utkání

Fotogalerie