0:3
(0:1, 0:2, 0:0)

Úspěšný jihlavský reparát

24.11.2003 / Eva

Předehrávka 22.kola první hokejové ligy vyšla jihlavským hokejistům na výbornou. V brněnské hale Rondo porazili domácí Kometu 3:0 a upevnili si tak svou druhou příčku v tabulce. Dvě branky Dukly vstřelil Marián Morava a jednu přidal nejproduktivnější jihlavský hráč Petr Kaňkovský.
24.11.2003 18:00, 1.liga ČR - 22. kolo

HC Kometa Brno

Smolka - Lhotský, Elsner, Strýček, Z.Sedláček (41.Blažek), Beran, Bednárek - Kašík, J.Sedláček, Nohel - Kos, Zagrapan (od 41.Zounek), Navrátil (7.-15.Šimunek, od 41.Meixner) - Šperger, Balát, Látal
0

HC Dukla Jihlava

Suchan - Kolafa, Staněk, Kubeš, Duben, Šmarda, Morava, Lupač - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Padělek, Altrichter, Jantovsky - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Lazorišák, Havel, Sklenička
3
Branky: 18. Morava (Kaňkovský), 23. Morava (Kaňkovský, Šmarda), 245. Kaňkovský (Říha). Rozhodčí: Hradil - Škach, Váňa. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Oslabení: 0:0. Diváci: 534.

Průběh utkání

Pouhých pět set diváků bylo zvědavo na souboj dvou odvěkých hokejových rivalů. Podle tabulkových předpokladů v něm měla hned od začátku udávat tempo Dukla, opak byl ale pravdou. Ve 4. a 7. minutě nebezpečně zahrozil před jihlavskou brankou domácí matador Pavel Nohel, v obou případech byl ovšem hostující gólman Jaroslav Suchan pozorný. Také v následujících minutách měli více ze hry Brňané, ale na bezbrankovém skóre se nic neměnilo. Dukla se ke slovu dostala až v 16. minutě, kdy byl vyloučen Zdeněk Sedláček. Čachotského střelu spoza obránce ještě brankář Smolka stačil zlikvidovat, ale na ránu Mariána Moravy o chvíli později už byl krátký. K jihlavskému bekovi se dostal puk po Kaňkovského vyhraném vhazování a ten ho bez dlouhého přemýšlení poslal přímo do pravého horního rohu brněnské klece. 0:1. Kometa se snažila co nejrychleji odpovědět, ovšem její závěrečný tlak přišel nazmar.

foto: Ivo Dostál
foto: Ivo Dostál

Hned po 42 vteřinách odehraných z prostředního dějství se podruhé v utkání vydal na lavici hanby brněnský Sedláček a domácí tým podruhé inkasoval. Dukla roztočila před Smolkou přesilovkový kolotoč, ve kterém měla nakonec opět rozhodující slovo dvojice Kaňkovský – Morava. Prvně jmenovaný poslal svému spoluhráči puk do volného prostoru mezi kruhy a Morava v ideální pozice nezaváhal, 0:2. Velmi dobrý vstup do druhé části pak Dukla korunovala o minutu a půl později třetím gólem. Petr Kaňkovský tentokrát vyměnil roli nahrávače za roli úspěšného střelce a jeho střela mezi Smolkovy betony přinesla jihlavské střídačce definitivní klid. 0:3. Zbytek třetiny se dohrával v poklidném tempu, které rozvířila snad jen šance Oldřicha Bakuse ze 39. minuty. Ta ale skončila pouze na tyči brněnské klece a do kabin tak Jihlava odcházela „pouze“ s tříbrankovým náskokem.

foto: Ivo Dostál
foto: Ivo Dostál

Závěrečná třetina se pak už hrála víceméně z povinnosti. Dukle vedení 3:0 stačilo a domácí se při své momentální střelecké formě na zvrat v utkání nezmohli. Nakonec nedokázali svému soupeři vstřelit ani čestný úspěch. Jiří Sedláček totiž nedokázal ve 45. minutě protlačit puk vedle levé tyče Suchanovy branky a pro Špergera byl o 11 minut později problém přehodit ležícího jihlavského gólmana. Na opačné straně měl hattrick na holi Marián Morava, ovšem jeho střela z 50. minuty pouze orazítkovala tyč.

foto: Ivo Dostál
foto: Ivo Dostál

Jaroslav Suchan si tak na své konto připsal svou první letošní nulu a Jihlava oplatila Kometě třígólovou porážku z devátého kola.

foto: Ivo Dostál
foto: Ivo Dostál

Ohlasy trenérů

Michal Konečný ( Brno ): „ Začali jsme velmi dobře a v první třetině jsme si vytvořili hodně šancí. Už podruhé za sebou nás ale zradila koncovka a bez gólu se prostě vyhrát nedá. V závěru úvodní třetiny jsme dostali gól od modré čáry, na začátku druhé pak Dukla přidala další dva a ti naši mladí kluci už to pak nezvládají otočit.“

Petr Vlk ( Jihlava ): „ Pro nás to rozhodně nebylo jednoduché utkání. Měli jsme za sebou porážku v Opavě a potřebovali jsme vyhrát. Tomu byla také podřízena taktika; vycházet ze zajištěné obrany a spoléhat na rychlé brejky. Což se nám nakonec podařilo a s výsledkem jsme určitě spokojeni. Prostor tentokrát dostala i naše čtvrtá pětka, protože už ve středu hrajeme další zápas a nechtěli jsme aby toho bylo na kluky příliš.“