3:5
(0:1, 2:2, 1:2)

Také v neděli dorostenci bez bodu

08.10.2006 / Jiříé Man

Jako velký přepych se ukázalo pustit soupeře v polovině utkání do tříbrankového vedení. Do konce druhé třetiny se sice jihlavští vrátili do zápasu, když Michael Polcar dvakrát proměnil svůj únik a do kabin se šlo za stavu 2:3. Zvrat v utkání se však nekonal. Kometa v polovině poslední části dvakrát ztrestala chyby na straně domácích a šla do vedení 2:5. Na konečných 3:5 upravil v přesilovce domácí Andrej Šustr. Po páteční porážce v Prostějově tak dorostenci Dukly přišli o další dva body v boji o čelo tabulky.
08.10.2006 13:30, 1. liga dorostu skupiny C - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil, od 32. Feldman - Staněk, Šustr A., Musil, Randa, Kolda, Šustr J., Kvasnička - Polcar, Pometlo, Malec - Dvořák, Zeman, Kuřítko - Brabec, Matějka, Pěška
3

Kometa Úvoz

Klimeš - Staňka, Vlček, Fanta, Souček, Horák, Malatín, Ješko, Bašnár, Pištáček, Králík, Bláha, Hmilička, Novotný, Pavlák, Staněk, Březa, Juráň, Harmín, Chudý
5
Branky a nahrávky: 34. a 38. Polcar, 52. Šustr A. (Zeman, Musil) - 9. Březa, 24. Pavlák (Chudý, Staněk), 32. Králík (Bašnár), 48. Bláha, 49. Březa (Králík, Bašnár) . Rozhodčí: Palásek - Jeletz, Svoboda. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 58. Střely na branku: 39:25. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

Utkání začalo sérií vyloučení na obou stranách, ale ani jedno z mužstev nebylo schopno v přesilové hře otevřít gólový účet zápasu. Naopak - ve vlastním oslabení se do vedení dostali hráči Komety. V deváté minutě si domácí tak dlouho komplikovali rozehrávku až jim kotouč odebral Březa , který se trefil z úhlu z jakého moc branek nepadá – 0:1. Největší šanci Dukly na vyrovnání spálil Pometlo, který se v patnácté minutě ocitl sám před hostujícím brankářem, leč neproměnil. První třetina tak skončila 0:1.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté. Po pěkné kombinaci šli do dvoubrankového vedení ve 24. minutě utkání, když branku zaznamenal Pavlák, na 0:3 pak v polovině zápasu upravil Králík. Po této brance vystřídal Navrátila v brance domácích Feldman. Domácí pak hráli do konce třetiny většinou v oslabení. Paradoxně tato situace je dostala do zápasu, Ve 34. minutě v oslabení tři na pět na vlastní modré zabojoval Polcar a svůj únik zakončil blafákem do bekhendu – 1:3. Téměř totožná situace se udála o čtyři minuty později. Rovněž v oslabení se domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho a Polcar vzal odpovědnost na sebe – tvrdě vystřelil a upravil stav utkání na 2:3. Za tohoto stavu skončila druhá třetina a domácí věřili v obrat.

Poslední část utkání začali domácí aktivně a vytvořili si i několik dobrých šancí k vyrovnání. Šance na vyrovnání však trvala jen několik minut. Dvě chyby ve 48. a 49. minutě hosté opět neomylně potrestali a zvýšili své vedení na 2:5. Brankový účet utkání uzavřeli domácí v přesilovce pět na tři v 52. minutě, kdy se trefil A. Šustr a upravil tak na 3:5. Potom už to ze strany domácích byla jenom křeč. Hráči Komety hráli to co potřebovali a utkání dovedli v klidu do pro ně vítězného konce. Na skóre utkání nic nezměnila ani závěrečná power play domácích.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): "Černý víkend!!! Zatím se nic neděje, ale hráči se musí vrátit z hrušky na zem a začít každý sám u sebe a tvrdě pracovat. Po úvodních zápasech si asi mysleli, že to půjde samo - ale to určitě nepůjde."