9:5
(4:1, 2:1, 3:3)

Na branky bohaté utkání, body zůstaly v Jihlavě

22.10.2006 / Jiří Man

Po pátečním hubeném vítězství v Orlové si dnes jihlavští dorostenci zastříleli. V dalším utkání dorostenecké ligy se utkali na HZS V Jihlavě s celkem Žďáru nad Sázavou. Domácí šli za vítězstvím od úvodního buly a v utkání bohatém na branky zvítězili 9:5, když jejich vítězství mohlo být i výraznější. V sestavě domácích se po zranění teprve podruhé a v domácím utkání poprvé představil Jakub Melich, kterému se v utkání dařilo i střelecky, když zaznamenal hattrick.
22.10.2006 13:30, 1. liga dorostu skupiny C - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (46. Feldman) - Randa, Šustr A., Musil, Kvasnička, Cirhan, Šustr J. - Dvořák, Pometlo, Malec - Polcar, Zeman, Kuřítko - Melich, Matějka, Pěška - Brabec
9

SKLH Žďár nad Sázavou

Mareček - Šír, Hron, Slavík, Kubát, Hubl, Štěpánek, Krátký, Horký, Bláha, Kunstmüller, Klíma, Beneš, Wasserbauer, Adam, Boguaj, Uhlíř
5
Branky a nahrávky: 8. Melich (Zeman), 12. Malec (Pometlo), 13. Polcar (Zeman), 17. Zeman (Kuřítko), 29. Melich (Matějka, Pěška), 38. Zeman (Brabec), 43. Brabec ( Pěška, Šustr J.), 57. Melich (Musil, Zeman), 58. Pometlo (Melich) - 11. Slavík (Hron), 34. Kubát(Klíma), 47. Kubát, 48. Hron (Kubát, Klíma), 53. Adam. Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Drobílek. Vyloučení: 7:6, navíc Dvořák (Jihlava) 10 m. OT, Pometlo (Jihlava) 5 + do konce - Adam (Žďár) 5 + do konce. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 62. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 1:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:5, 9:5.

Průběh utkání

Do utkání vstoupili domácí dobře. Od začátku soupeře zatlačili do obraného pásma a bylo otázkou času, kdy půjdou do vedení. Stalo se tak v osmé minutě, Melich vybruslil zpoza branky a poslal domácí do vedení 1:0. Ze kterého se ale neradovali dlouho. Na konci jedenácté minuty, při signalizovaném vyloučení na straně domácích, se hosté natlačili před branku Navrátila a snad pátou dorážkou se jim Slavíkem podařilo srovnat skóre – 1:1. Ani tento stav netrval dlouho. Na 2:1 upravil stav zápasu Malec ve dvanácté minutě a na začátku 13. minuty nabídl Zeman gólovou šanci Polcarovi, který ji proměnil a zvýšil na 3:1. Do konce první části se ještě za Duklu trefil a na 4:1 upravil skóre Zeman, který bez problémů proměnil svůj samostatný nájezd ve vlastním oslabení.

Druhá třetina začala opět tlakem domácích, během prvních minut se do gólových šancí dostali Pometlo, Zeman, Kuřítko, Malec, ale nikdo svou možnost neproměnil. Pátou branku domácích tak vsítil v polovině utkání Melich, kterému po svém průniku přesně přihrál Matějka - 5:1. Ve 34. minutě hosté snížili na 5:2, když Kubát potrestal vyloučení domácího Pometla. Na 6:2 po druhé třetině skóre upravil po asistenci Brabce Zeman ve 38. minutě.

Jakoby se už nic nemohlo stát. Zřejmě s takovým pocitem vstoupili domácí do poslední části. V tomto názoru je snad ještě utvrdila branka Brabce na 7:2, po pěkné zpětné přihrávce Pěšky ve 43. minutě. Poté se však do dějin utkání vložili i žďárští. Běžela 47. minuta a po závaru před brankou Feldmana hosté spornou brankou Kubáta snížili na 7:3. Ve 48. minutě hákoval domácí Dvořák a na trestné lavici neseděl ani minutu, než hosté snížili Hronem na 7:4. Další vyloučení Dvořáka za krosček v 52. minutě hosté opět brankově potrestali – na průběžných 7:5 upravil hostující Adam střelou od modré. To však bylo ze strany hostů vše. Konečnou podobu výsledku dali svými slepenými brankami domácí Melich8:5 a kapitán Pometlo9:5, v 57. a 58. minutě.

Domácí tímto vítězstvím obhájili své postavení na druhém místě v tabulce, kterou si po vítězství nad Kometou udržel Šumperk.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): "Po utkání jsem si musel vzít Ibalgin. Hlava mě opravdu bolí, především z toho co moji hráči předváděli od poloviny utkání.... S víkendem jsem spokojen. Uhráli jsme čtyři body, víc jsme uhrát nemohli."