5:4
(0:1, 2:1, 3:2)

Junioři vyhráli dramatickou bitvu

21.09.2006 / Jakub Mezlík

Ve čtvrtek vpodvečer zkřížili své hole na Horáckém zimním stadionu junioři domácí Dukly a Komety Brno. Hosté měli většinu zápasu náskok, a když se Jihlavským povedlo srovnat, hráči Komety vždy rychle strhli vedení na svoji stranu. Přesto byli nakonec šťastnější domácí. Rozhodující gól na 5:4 vstřelil obránce Zelený, který se představil v nejproduktivnější lajně zápasu spolu s Čintalou v beku a útočným triem Marek Kundela, Ondrej Otčenáš, Marek Tkáč. „Byli jsme dobrá pětka, s Ondrou jsme dobře sehraní, i Zelený, i když je to mladý kluk, se snažil a hrál dobře,“ pochválil Tkáč své spoluhráče.
21.09.2006 18:00, Extraliga juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Kružík, Pekárek, Čintala, Zelený, Hobza, Kaláb, Posmyk, Rašner - Vlk, Suk, Dolana - Tkáč, Kundela, Otčenáš - Burian, Dostál, Burián - Man, Komůrka, Dzurik
5

HC Kometa Brno

Švaříček - Kudláček, Sokolovský, Vejvar, Václavovič, Koma, Žalud, Horáček, Ekl - Grmela, Štěpánek, Dej - Zábranský, Vincour, Staša - Kozárek, Němec, Kundrátek - Krejčí, Cik, Sršeň
4
Branky a nahrávky: 30. Otčenáš (Tkáč, Kundela), 35. Burian (Dostál, Čintala), 48. Tkáč (Kundela, Otčenáš), 51. Vlk (Suk), 56. Zelený (Kundela) - 20. Sršeň (Zábranský), 29. Grmela (Kudláček), 46. Staša (Zábranský), 49. Dej (Štěpánek). Rozhodčí: Pešina - Matějček, Dančišin. Vyloučení: 10:6, navíc Vincour (Kometa) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:45. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.

Průběh utkání

Úvodní třetina patřila hostům, ale dlouho se jim lepila smůla na paty, zejména pak Stašovi, který ve 2. minutě nastřelil tyč a v 18. břevno. Do tyče svoji střelu zamířil i Dej. Nakonec se ale Kometě kýženého gólu povedlo dosáhnout. Půl minuty před sirénou se trefil z pravé strany přes vyrážečku Filipa Novotného Tomáš Sršeň - 0:1. Za tohoto stavu se šlo poprvé do kabin.

I druhou třetinu začali hosté náporem, ale Novotného překonat nedokázali. Navíc se do protiútoku proháčkoval Suk, ale minul branku Švaříčka. Ve 29. minutě odskočili hosté na rozdíl dvou branek, v přesilovce se po závaru před brankou prosadil Jan Grmela - 0:2. Důležité z pohledu domácího celku bylo rychlé snížení. Necelou minutu po inkasovaném gólu se trefil Ondrej Otčenáš, který přesně trefil odražený kortouč po střele Tkáče – 1:2. O pět minut později přišlo vyrovnání. Vilému Burianovi na gól nahrál zpoza brány Dostál - 2:2.

Třetí část byla na branky nejbohatší. Nejprve využil přesilovku 5 na 3 hostující Roman Staša, za dvě minuty bylo zas vyrovnáno, tentokrát přesně zacílil Marek Tkáč. „Začalo to odzadu, Ondro (Otčenáš, pozn. autora) měl puk, hodil to na Marka Kundelu, ten šel sám na bránu, chtěl mi hodit, ale obránce to tečoval. Naštěstí se to ke mně odrazilo a já to jen tak dopíchl do prázdné brány, popsal sám autor svoji branku. Za 32 sekund po Tkáčově brance už ale opět vedli hosté. Novotný jen vyrazil před sebe a nepokrytý Rastislav Dej se ve skrumáži zorientoval nejlépe - 3:4. Pak ale domácí zabrali a skóre otočili. V 51. minutě se trefil po samostatné akci Petr Vlk, rozhodující gól přidal od modré v přesilovce Jan Zelený - 5:4.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Spokojenost se třemi body, ale byly tam pasáže se kterými nemůžeme být spokojeni. Když si necháme tři góly dotlačit z brankoviště, tak není něco v pořádku, je potřeba práce práce práce. Kometa měla dobré přesilovky, tam nás přehrávala, ale o výsledek jsme se nebáli, kdybysme se měli bát, tak sem ani nejdeme."

Marek Tkáč (Jihlava): „Byl to těžký zápas, prohrávali jsme už 2:0, ale snažili jsme se, měli jsme plno šancí, byli jsme lepší, ale hodně jsme jich nedokázali využít. Nakonec to naštěstí dopadlo dobře."