8:4
(1:0, 3:2, 4:2)

Junioři si poradili se Sarezou

28.09.2006 / Jakub Mezlík

Velice důležitý duel pro jihlavské juniory se uskutečnil ve čtvrtek na Horáckém zimním stadionu. Mladíci Dukly přivítali ostravskou Sarezu. Oba celky se pohybují ve spodní polovině tabulky a před zápasem měli shodně osm bodů. Z výhry se v tvrdém zápase radovali domácí, kteří po většinu zápasu drželi dostatečný náskok a svého soupeře nakonec jasně porazili 8:4. Velmi dobře zachytal Novotný, který musel čelit 49 střelám, po dvou trefách zaznamenali Tkáč a Roman Dolana, další branky přidali Čintala, Komůrka, Dzurik a Kotlík.
28.09.2006 18:00, Extraliga juniorů - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Pekárek, Novák, Čintala, Zelený, Hobza, Cakl, Kružík, Vacek - Suk, Komůrka, Vlk - Tkáč, Otčenáš, Man - Dolana, Dzurik, Cirhan - Kochánek, Kuřítko, Kotlík
8

Sareza Ostrava

Gleich (32. Čaňo) - Pokora, Šiška, Tomis, Vajda, Lyčka, Lopukhov - Freiberg, Tejkl, Dušek - Kasalík, Smeták, Sluštík - Mikula, Mikeš, Jelšík
4
Branky a nahrávky: 15. Tkáč (Komůrka, Pekárek), 29. Čintala (Vlk, Pekárek), 31. Komůrka (Dolana), 32. Dzurik, 41. Tkáč (Vlk), 41. Dolana, 55. Kotlík (Kuřítko), 57. Dolana (Suk) - 36. Dušek, 40. Tejkl (Freiberg), 47. Pokora (Freiberg), 54. Jelšík (Sluštík). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 17:9, navíc Smeták (Ostrava) 5 + do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 36:49. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 6:2, 6:4, 8:4.

Průběh utkání

Úvod zápasu nepřinesl divácky příliš atraktivní hokej, k první vážnější šanci se v 11. minutě dostali hosté. Šiška střílel z prostoru mezi kruhy, ale jihlavského brankáře Filipa Novotného nepřekvapil. O čtyři minuty později dostala Dukla výhodu přesilové hry pět na tři a tuto početní výhodu dokázala zužitkovat. Z levého kruhu se dobře trefil nad lapačku gólmana Gleicha Marek Tkáč - 1:0. V závěru první části hráli domácí často v oslabení, přičemž nejnebezpečněji se Ostravané předvedli v 17. minutě, kdy Tejkl nastřelil tyč jihlavské svatyně.

Do druhé třetiny vstoupili hosté v početní výhodě pěti proti třem, která trvala 47 sekund, avšak nepovedlo se jim ji využít, což Dukla dokázala potrestat. V 29. minutě Peter Čintala propálil gólmana Sarezy mezi betony, o dvě minuty později zvyšoval střelou z úhlu Jakub Komůrka a gólově úspěšnou tříminutovku završil Tomáš Dzurik - 4:0. Gleich přepustil po tomto gólu místo v ostravské bráně Čaňovi. A jako by to hostům vlilo krev do žil. Dvě minuty trvající přesilovku pět na tři sice ještě nevyužili, ve 36. minutě už ale zaznamenali první branku. Novotného překvapil střelou po ledě Jakub Dušek - 4:1. 21 sekund před druhou sirénou pak ještě na 4:2 korigoval Petr Tejkl, který se zjevil sám před bránou a nedal Novotnému šanci.

Ze třetí třetiny uplynulo přesně 23 sekund, když Markovi Tkáčovi naservíroval před odkrytou branku kotouč Vlk - 5:2. A za dalších 21 sekund se skóre měnilo znovu, opět se trefili domácí. Úspěšným střelcem na 6:2 byl Roman Dolana. „Jakub Komůrka do dotlačil před branku a já jsem to tam naštěstí dorval,“ okomentoval autor svoji trefu. Vzruch pak přinesla 46. minuta, ovšem nikoli gólový. Za potyčku před brankou gólmana Čaňa dostali 2 + 2 minuty Čintala a Komůrka, ostravský Smeták dostal dokonce 5 + do konce utkání, protože se v Tkáčově obličeji objevila krev. Přesilovku 4 na 3 hosté využili. Pěknou kombinaci zakončil Tomáš Pokora. V 54. minutě dokonce snížili na 6:4 zásluhou Lukáše Jelšíka, ale to bylo z jejich strany vše. Uběhlo totiž půl minuty a Jihlavě vrátil tříbrankový náskok Dan Kotlík. Konečnou podobu výsledku dal Roman Dolana, který výstavní trefou pod břevno zvýšil na 8:4. „Na mém druhém gólu má velký podíl Tomáš Dzurik a Jakub Komůrka, protože mi před zápasem zahnuli hokejku. Takže to bude asi tím,“ vtipkuje Dolana.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Vyhraný zápas se hodnotí dobře, ale bylo tam spousta chyb a nedisciplinovanosti. V jednu chvíli jsme z jasného zápasu zbytečně udělali trošku drama, ale závěr jsme zvládli."

Roman Dolana (Jihlava): „Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas, měli jsme dost štěstí, že nám to tam padalo. To, že jsme hráli tolik oslabení, už je vlastně dané těma pravidlama. nejsme na to zvyklí, ale bránili jsme je dobře. Já jsem rád, že mi tam dneska spadly ty góly, protože se mi před tím moc nedařilo, tak doufám, že to teď bude lepší."