2:3
(1:2 0:1 1:0)

Junioři těsně prohráli s Třincem

05.10.2006 / Jakub Mezlík

Ani tlak v poslední třetině nepomohl jihlavským juniorům k zisku alespoň jednoho bodu v domácím duelu s třineckými Oceláři, který Dukla těsně prohrála 2:3. O osudu zápasu rozhodly především přesilové hry hostujícího týmu, všechny branky totiž Třinečtí vstřelili při početní výhodě. Za domácí celek nejprve otevřel skóre Jiří Man, na 2:3 pak snižoval Jiří Burian.
05.10.2006 18:00, Extraliga juniorů - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Novák, Pekárek, Čintala, Zelený, Kružík, Cakl, Kochánek - Man, Vlk, Dolana - Tkáč, Otčenáš, Kundela - Cirhan, Burian, Komůrka - Dzurik
2

HC Oceláři Třinec

Šrámek - Rangl, Hegegy, Hoďa, Kania, Vydra, Jurdič, Říman - Maruna, Toman, Samiec - Pánik, Vrba, Grofek - Böhm, Hinďoš, Polák - Škatula, Haas
3
Branky a nahrávky: 12. Man (Novák, Dolana), 43. Burian - 14. Maruna (Toman), 17. Škatula (Haas), 28. Vrba (Jurdič). Rozhodčí: Jeřábek - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 190. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

Utkání začalo ve velice vlažném tempu. Ve 3. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry pět na tři, ovšem minutu a čtyřicet sedm sekund trvající početní výhodu nedokázali zužitkovat. Dočkali se až v závěru 12. minuty, kdy vypálil od modré Novák a jeho střelu do branky usměrnil Jiří Man - 1:0. Za necelé dvě minuty Třinečtí dokázali vyrovnat. Toman zpoza branky našel volného Jana Marunu a ten prostřelil strážce jihlavské svatyně Filipa Novotného - 1:1. V 17. minutě pak hosté stav otočili. Po velkém závaru před brankou a několika pokusech nakonec kotouč do branky dopravil Petr Škatula. Za stavu 1:2 se poprvé odcházelo do kabin.

Hned v úvodu druhé části se do šance prokličkoval Otčenáš, ale vyrovnat nedokázal. Naopak ve 28. minutě využili přesilovku hosté, když Haasovu střelu odraženou od zadního mantinelu doklepl do odkryté brány Tomáš Vrba - 1:3. Velké šance přinesla 35. minuta, kdy se Novotný ocitl pod palbou střel juniorů Třince. Nejprve ho zachránila tyč, další šance pochytal v leže. V závěru druhé části ještě domácí ohrozili gólmana Ocelářů Šrámka, bohužel ho však nepřekonali, a tak svítil na ukazateli skóre nepříznivý stav po čtyřiceti minutách 1:3

Začátek poslední dvacetiminutovky přineslo snížení Dukly po špatné třinecké rozehrávce. Trefila se posila z Třebíče Jiří Burian. „Byl tam nahazovaný puk za bránu, já jsem se rozhodl napadat a oni se nedomluvili. Gólman nechal puk za bránou, tak jsem to objel a zasunul do prázdné brány,“ popsal gól na 2:3 sám autor. Domácí poté tlačili, ovšem kýženého vyrovnání se nedostávalo. V 55. minutě se do dobré pozice mezi kruhy dostal Dolana, ale jeho střelu dobře lapil Lukáš Šrámek. Na druhé straně ujel do sólového úniku Samiec, jeho úmysl Novotný vystihl. O dvě minuty později střílel Vrba, avšak pouze do břevna. V závěru domácí ještě zkusili power play, ale ani při hře bez brankáře na vyrovnání nedosáhli. „Věřil jsem tomu, že v power play to tam dotlačíme,“ smutní jihlavský kouč Petr Vlk.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Byl to vyrovnaný zápas, myslím si, že v určitých momentech jsme si vytvořili větší tlak než oni. Zase jsme vyhořeli na gólech v oslabení, ale nebyli to takové, že by nás vyloženě přehráli. Spíše byla u hráčů patrná taková vteřinová liknavost a oni nám to tam dotlačili z brankoviště, to mě štve. V závěru chybělo trošku štěstíčka."

Jiří Burian (Jihlava): „Myslím si, že Třinec určitě dneska nebyl lepším týmem, a že si tu výhru nezasloužili. My jsme měli získat alespoň bod, protože jsme si vypracovali slušné šance. Prostě měli větší štěstí."