3:4sn
(1:1, 2:1, 0:1 - 0:0, 0:1)

Junioři urvali proti lídrovi bod

12.10.2006 / Jakub Mezlík

Na Horácký zimní stadion ve čtvrtek zavítal vedoucí celek juniorské extraligy Vsetín. Domácí sice nejprve inkasovali úvodní branku, ale poté díky gólům Tkáče, Mana a Komůrky otočili na 3:1. Ovšem Valachům se povedlo vyrovnat a na samostatné nájezdy se štěstím vybojovat i druhý bod. Duklu opět podržel výborným výkonem gólman Filip Novotný, který musel čelit 43 střelám soupeře.
12.10.2006 18:00, Extraliga juniorů - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Pekárek, Hobza, Čintala, Zelený, Novák, Cakl, Kružík - Dolana, Vlk, Man - Tkáč, Otčenáš, Burian - Cirhan, Komůrka, Kochánek - Kuřítko, Dzurik
3

VHK ROBE Vsetín

Verlič - Mikuláštík, Haschka, Fabián, Stříteský, Kapr, Farda, Sznapka, Lukeš - Knebl, Varga, Navrátil - Podešva, Hrňa, Vrdlovec - Plachtovič, Ciupa, Švaňhal - Šupák, Mičulka
4
Branky a nahrávky: 20. Tkáč (Čintala), 22. Man (Vlk), 25. Komůrka (Pekárek) - 17. Knebl (Navrátil, Mikuláštík), 38. Kapr (Stříteský), 57. Hrňa (Podešva), rozhodující samostatný nájezd Podešva. Rozhodčí: Polák - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 12:10, navíc Tkáč, Vlk (oba Jihlava) 10 min. OT - Haschka, Knebl (oba Vsetín) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 58. Střely na branku: 27:43. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

Domácí v úvodu přestáli dvě oslabení, poté se vrhli do útoku. V 8. minutě zahrozil při signalizované výhodě Man, ale gólmana Verliče nedokázal překonat. V početní převaze dorážel Dolana, ani on však nebyl úspěšný. JIhlavané pak opět často hráli oslabení, na což doplatili v 17. minutě, kdy přesilovku pět na tři využil tvrdou střelou vsetínský Marek Knebl po rychlé souhře s Navrátilem na modré čáře – 0:1. Při následném oslabení o jednoho muže domácí znovu inkasovali, ale radost Valachům zkazil hlavní rozhodčí, který branku neuznal z důvodu postavení hráče v brankovišti. Na začátku 19. minuty ujel Dolana, ale před gólmanem si nevěděl rady a poslal kotouč pouze do jeho betonů. Minutu před koncem úvodní části domácí v přesilovce a navíc při dalším signalizovaném trestu vyrovnali. Sám faulovaný Marek Tkáč efektně zasunul v pádu puk za záda Verliče - 1:1. Za nerozhodného stavu hráči odcházeli do kabin.

Úvod druhé třetiny začali domácí náporem a hned ve 22. minutě se jim povedlo využít přesilovku. Z prostoru mezi kruhy trefil skulinku mezi Verličovým betonem a tyčí Jiří Man - 2:1. O tři minuty později předvedl nádherný sólový průnik Jakub Komůrka, jenž se prokličkoval až před gólmana a přesně zavěsil - 3:1. Na ledě se pak začalo jiskřit, rozhodčí vylučoval jednoho hráče za druhým, Tkáč navíc inkasoval desetiminutový osobní trest. Dukla těsně po polovině zápasu bránila dlouhou přesilovku pět na tři, při níž se několika dobrými zákroky blýskl Novotný. V 16. minutě dostala podobnou výhodu Jihlava, ovšem když početní převaha skončila, z trestné lavice naskočil David Kapr a nikým nehlídán se dostal sám před gólmana. Před Novotným nezaváhal a zavěsil přesně pod břevno - 3:2. „Bylo to po chybě, když jsme hráli přesilovku, bek si neodstoupil, ale to je věc, která se stane, jsou to mladí kluci,“ omlouvá hráče kouč Petr Vlk. Těsný jednobrankový náskok si domácí odnesli do třetí třetiny.

Dukla začala poslední dvacetiminutovku opatrně ve snaze nedostat gól. V 51. minutě při Novotném stálo štěstí, když v přesilovce nastřelil Kapr od modré tyč. Tlak hostí se stupňoval a v 57. minutě se jim dokonce povedlo vyrovnat. K volnému puku se dostal mezi kruhy Erik Hrňa a přesně trefil víko jihlavské svatyně – 3:3. „Nedůraz třetí pětky, moc velká pasivita, pomalu přistoupili ke kotouči. Ten hráč, co nahodil puk, byl u něj vlastně první a pak to všichni chtěli hasit a nechali si volného hráče mezi čarami,“ stěžuji si lodivod týmu Vlk. V závěrečných minutách už oba týmy bránily a utkání dospělo do prodloužení.

Prodloužení příliš vzruchu nenabídlo, pětiminutovka utekla jako voda a na řadu přišly samostatné nájezdy. Jako první se ke kotouči postavil vsetínský Hrňa a jeho blafák skončil s velkým štěstím až za zády Novotného. „Vyjel jsem si a už jsem ho měl pokrytého, ale ono mu to přeskočilo hokejku a projelo mi to mezi nohama,“ popisuje branku jihlavský gólman. Za Duklu první trestné střílení prováděl Marek Tkáč. I on mířil po zemi, ale neuspěl. Vsetínští naopak opět skórovali. Blafák do forhendu úspěšně zakončil Podešva. „Udělal to dobře, šikovně, vykoupal mě, chválí vsetínského forvarda Novotný. Domácí juniory ještě mohl dostat do boje o bod Burian, ale kotouč mu v rozhodující fázi sjel a z vítězství a dvou bodů se tak radují Valaši.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Jihlava): „Samozřejmě bod je dobrý, protože Vsetín patří na špici naší ligy, ale škoda, že jsme nezískali všechny tři, protože k tomu chybělo opravdu málo, jen čtyři minuty.

Filip Novotný (Jihlava): „Byl to vyrovnaný zápas, myslím si, že sem tam jsme byli i lepší. Škoda, že jsme nezískali všechny tři body, vedli jsme 3:1, ale nakonec se jim to tam nějak povedlo dostat a vyrovnat. Měli velice dobré držení puku."