3:2
(1:1, 0:1, 2:0)

Junioři prohráli v důležitém zápase s Kometou

06.01.2007 / Ondřej Lorenc

V důležitém utkání juniorské extraligy zajížděla jihlavská Dukla na led poslední Komety Brno. Do utkání vstoupili lépe hosté z Vysočiny, když se přesně trefil Petr Vlk, jenže domácí ještě do konce první části hry stihli srovnat krok Vincourem. Přesně v polovině utkání strhl vedení na stranu Dukly Roman Dolana. Mladíkům Brna se v závěrečné dvacetiminutovce povedl dokonalý obrat, když nejprve vyrovnal Kocián a vítězný gól duelu zaznamenal Přikryl. Jihlava si tak z Brna odváží nejtěsnějí porážku 3:2.
06.01.2007, Extraliga juniorů - 33. kolo

HC Kometa Brno

Eršek - Sokolovský, Bakoš, Přikryl, Fišera, Vejvar, Horáček - Dej, Zábranský, Kocián - Staša, Vincour, Kočan - Svoboda, Petružálek, Grmela - Zima
3

HC Dukla Jihlava

Zour - Pekárek, Klíma, Novák, Čintala, Posmyk, Cakl - Dolana, Vlk, Tkáč - Dzurik, Komůrka, Navrátil - Kotlík, Oertel, Kuřítko
2
Branky a nahrávky: 10. Vincour, 44. Kocián (Sokolovský), 57. Fišera (Přikryl) - 6. Vlk (Klíma, Dolana), 30. Dolana (Tkáč, Pekárek). Rozhodčí: Blecha - Musil, Chocholouš. Vyloučení: 8:8, navíc Tkáč (Jihlava) 5 + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 47:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Jihlavy a několikrát prověřili Eršeka, hájícího dnes brněnskou branku, který vyřešil pár ošemetných zákroků, při kterých si nejagilněji počínala dvojice Komůrka - Navrátil, přičemž právě prvně jmenovaný měl na své hokejce nejednu vyloženou šanci. Branky se Jihlavští přece jen dočkali. Eršek neudržel střelu Klímy a Vlk propasíroval puk do sítě - 0:1. Odpověď ze strany Komety na sebe nenechala dlouho čekat. Vincour nejprve, v brejku, nedokončil svůj blafák, ale pak se k němu dostal odražený puk a nezadržitelně skóroval - 1:1. Kometa se mohla dokonce i dostat do vedení, ale Svobodova rána jen pošimrala lapačku Zoura, strážce jihlavské svatyně. Stejně jako brankový stav, tak se postupně vyrovnala i hra. Na obou stranách byly k vidění pěkné hokejové momenty. U domácích je nutné připomenout sólo Staši, za hosty kontrovala již zmíněná dvojice Komůrka - Navrátil.

Do druhé třetiny nakročila jistější nohou Kometa a velmi zle dotírala na branku Dukly. Nejprve dlouho kličkoval s pukem Kocián, ale ke střele se neodvážil. Pak to nadvakrát zkoušel Kočan a právě jeho druhý pokus Zour vyrazil ani nevěděl jak. Brňanům se naskytla i šance dvojnásobné přesilovky, ale třebaže zamkli Duklu v jejím obranném pásmu takovým způsobem, že Eršek si mohl, pokud by to bylo možné, vyříznout díru do ledu, nahodit udičky a chytat ryby, jenže s koncovkou to bylo na štíru. Vincourovy kličky, stejně jako dva pokusy Zábranského se neujaly, Dej před odkrytou bránou nedosáhl na odražený puk. Přítrž tomu udělalo vyloučení Fišery a třebaže se mu Kometa ubránila, pár sekund na to zůstal před Eršekem nepokrytý Dolana a Jihlava znovu vedla - 1:2. A mohlo být ještě hůř pro Kometu, naštěstí pro ni se však Navrátil a po něm společně Klíma a Tkáč, neprosadili. Za domácí obdobně odpověděl nadvakrát Staša.

Poslední část hry začala Kometa stejně, jako končila tu minulou, t.j. se třemi hráči v poli. Tuto nepříjemnost však přečkala a hned po tom, co byla zpátky v pěti se mohla radovat z vyrovnání. Kocián propálil vše, co mu stálo v cestě včetně bezmocného Zoura - 2:2. Kometa s vědomím, že musí vyhrát, se tlačila dále dopředu a znovu neprodyšně uzavřela prostor kolem soupeřovi modré, jenž dokázal prorazit pouze, svým neúspěšným brejkem, smutný hrdina budoucích okamžiků, Tkáč. Právě on srazil svým kolenem pronikajícího Stašu a hlavní rozhodčí to náležitě ocenil pěti minutami a jako bonus mu přidal i trest do konce utkání. Do této přesilovky vložila Kometa poslední zbytky sil, ale zatím se pouze rozezněla tyčka po ráně Přikryla a tak Brněnským "přispěchal na pomoc" druhý z hostujících hráčů, Pekárek, který dal vzpomenout na olympijského vítěze Ludvíka Daňka a puk, který zachytil do ruky, poslal táhlým obloukem přes celou ledovou plochu. Rozhodčí mu však, místo zapsání rekordu, udělil dvě minuty pobytu na trestné lavici a to se ukázalo jako rozhodující. Následnou přesilovku 5 na 3 už Kometa dokázala proměnit. Tedy, správně to byla početní výhoda 5 na 2, po tom, když se jeden z hráčů Dukly obětavě vrhnul do střely, zůstal pak ležet bezmocně na ledě, ale hlavní rozhodčí neviděl důvod přerušit hru. Úspěšným střelcem byl od modré Fišera - 3:2.