0:4
(0:2, 0:1, 0:1)

Mladíci prohráli i s Olomoucí

11.01.2007 / Dušan Majer

Jihlavské áčko včera přerušilo dvě série. Obě byly negativní. Šňůra jihlavské juniorky však stále trvá. Svěřenci trenéra Aleše Polcara tak prohráli již podesáté v řadě. Tentokrát byla nad jejich síly Olomouc se kterou v chladném utkání prohráli 0:4. Zápas rozhodl hlavně jeho začátek, ve kterém se Kohouti během čytř minut dostali do dvoubrankového trháku a domácí již nedokázali odpovědět.
Junioři teď budou muset zabrat aby se dostali pryč ze sestupových vod, kterým se teď přiblížili.
11.01.2007 18:00, Extraliga juniorů - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Zour - Klíma, Pekárek, Čintala, Mrkvička, Kochánek, Cakl, Posmyk, Vacek - Tkáč, Vlk, Dolana - Navrátil, Komůrka, Vach - Man, Dzurik, Oertel - Kuřítko, Cirhan, Kotlík
0

HC Olomouc

Slovák - Ryšánek, Janáček, Horník, Musil, Prinke, Koktan - Šula, Luňák, Menšík - Hrbatý, Frieb, Skácel - Rajnoha, Sršeň, Venkrbec - Kundrátek, Tobiáš, Coufal
4
Branky a nahrávky: 3. Tobiáš (Kundrátek), 5. Skácel (Ryšánek), 32. Menšík (Horník), 44. Tobiáš (Skácel). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6 navíc Tkáč JIH) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Utkání načal Ryšánek střelou od modré čáry, ale Zour byl na místě. Ale již druhá šance hostí skončila gólem. Jiří Tobiáš v signalizovaném vyloučení objel branku a vedle brankářova betonu procpal puk za čáru - 0:1. O pár vteřin později rozezvonil Luňák Zourovo břevno, další útok byl již znovu přesný. V čase 4:00 využil Patrik Skácel zaváhání domácí obrany a své sólo korunoval kličkou do bekhendu, na kterou byl Zour krátký - 0:2. „Rozhodly asi první tři střídání, kdy jsme dostali dva góly,“ ví obránce Michal Klíma. Po této ledové sprše trvalo domácím hezkou chvíli než se začali odvažovat do útoku. Pak ale začaly přicházet i šance. Nejprve pálil z úhlu Vach, ale Slovák v olomoucké brance včas sklapl betony. O pár chvil později pohotově vykopl Vlkovu střelu z mezikruží. Na druhé straně se o třetí gól marně pokoušeli Ryšánek s Hrbatým, oba jejich pokusy však skončily na pozorném Zourovi.

Druhá třetina přinesla z celého zápasu asi nejpohlednější hokej. Šance se přelévaly ze strany na stranu a góly visely ve vzduchu. Nejprve Koktan pálil od modré, ale Zour skryl puk v lapačce. Na Slovákově betonu zakrátko skončila Dolanova střela z úhlu. Střelu od modré zřejmě v Olomouci trénují často, protože se o ni pokusil i Horník a znovu i Koktan. Ani Jihlava nezahálela. Vachova střela ale mířila vedle. Na druhé straně skryl Zour v lapačce Luňákův volej. Z protiútoku pak Man sice prokličkoval skrz pásmo, ale jeho střela mířila vedle. Velkou šanci měli domácí ve dvojnásobné přesilovce, ale její využití bylo nulové. „Hráli jsme to v jiném složení než jak to trénujeme a neklapalo to jak by mělo,“ ví Pekárek. Ve 32. minutě se však skóre měnilo. Lukáš Menšík pohotově tečoval Horníkovo nahození od modré - 0:3. Olomoučtí hokejisté pokračovali v náporu, ale Sršeň pálil jen do plastrónu, Musil trefil vyrážečku a Menšík pálil do sklapnutých Zourových betonů.

Třetí třetina působila dojmem, že se musí odehrát jen z nutnosti. Tempo výrazně polevilo a i šancí ubylo. Šula nejprve prověřil Zurovu pozornost střelou z mezikruží, ale jihlavský gólman se nenechal překvapit. Krátký byl až na další šanci z hole Jiřího Tobiáše, kdy mu puk z bekhendu propadl mezi betonem a lapačkou. Jihlavští junioři se přesto odhodlali do útoku, ale Posmykovu střelou Slovák vykopl, Dzurik tečoval nahození až do ochranné sítě, Tkáč neuspěl s prudkou střelou a ani dorážka Petra Vlka ke gólu nevedla. Poslední slovo tedy měli hosté, když Menšík střílel ze sóla jen do betonu. Poslední šance patřila několikanásobné dorážce Jiřího Tobiáše, ale ani ten na Zoura již nevyzrál. „Bylo to jedním slovem špatné,“ hodnotí utkání Klíma. „Zápas se mi hodnotí těžko, Olomouc hrála s velkým nasazením, což se o nás říci nedá. Někteří hráči viditelně nehráli na 100%,“ tvrdí Pekárek. „Největší rozdíl jsem viděl v pohybu obou mužstev. Olomouc hrála velmi disciplinovaně i v pohybu. Hráči hráli jako jeden tým.,“chválí soupeře Vojtěch Pekárek.

Jihlavská juniorka tedy prohrála desáté utkání v řadě. „Jsem tady teprve na druhý zápas. Ale ta série je špatná, hodně se teď prohrávalo,. Dneska jsem tu byli tři noví hráči, ale nic se nezlepšilo.,“ lituje Michal Klíma, který včera odehrál utkání za A-tým. „To se vůbec nedá srovnat. V A-týmu je to opravdu rychlé. Záleží na rychlých nahrávkách, ale tady hráči velmi často čekají, takže není komu nahrát.,“ přiznává. Deset porážek v řadě trápí i Vojtěcha Pekárka. „Některé zápasy jsou těsné, někdy nehrajeme naplno. Venku se nedaří jak má. On zápas v Brně byl také velmi smolný. Vedli jsme 2:1 a nakonec to Kometa otočila,“ sděluje mladý obránce.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (Olomouc): „Od začátku, kdy jsme dali dva góly, jsme byli lepší. Stav utkání jsme po celých 60 minut kontrolovali. Jihlava měla šance jen ve druhé třetině v přesilovkách, ale ty se nám podařilo ubránit. Utkání jsme pak celkem v klidu zvládli.“

Aleš Polcar (Jihlava): „V utkání mne zklamal přístup některých hráčů, soupeř nás přehrál a přebruslil.“