7:3
()

Problémy měla Dukla jen v úvodu

01.08.2003 / RTD, Eva

Hokejisté Dukly Jihlava za sebou mají svou zápasovou premiéru. Na třebíčském zimním stadionu v pátek přivítali v modelovém utkání Jindřichův Hradec a přes menší problémy v úvodní části ho nakonec s přehledem porazili 7:3.
01.08.2003 15:00, Přípravné zápasy - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

První polovinu zápasu: Suchan - Staněk, Ševčík, Zajíček, Šefčík, Duben, Šmarda - Bakus, Sklenička, Hlouch - Jantovský, Altrichter, Adamec - Říha, Kaňkovský, Čachotský
Druhou polovinu zápasu: Řehoř (61. Štábl) - Kolafa, Lupač, Staněk, Zajíček, Zigmund, Duben - Rytnauer, Cmunt, Lazorišák - Dolana, Hrbatý, Polák, Rezek, Slenička, Čachotský
7

HC Střelci Jindřichův Hradec

3
Branky: 24. a 56. Čachotský, 22. Říha, 25. Adamec, 36. Hlouch, 62. Dolana, 64. Cmunt
Vyloučení: 12:11, navíc Bakus 5 + DKU (píchnutí koncem hole) Čtvrtiny: 0:2, 4:0, 1:1, 2:0

Průběh utkání

V první dvacetiminutovce se střelecky prosadili pouze Jihočeši. Už ve 3. minutě se trefil za záda Jaroslava Suchana Žákovský. O dvanáct minut později si pak Trumer obhodil novice v jihlavském dresu, Martina Zajíčka, a střelou nad vyrážečku překonal Suchana podruhé. 0:2. „ Na začátku zápasu byla vidět na všech hráčích nervozita. Lépe se s ní ale nakonec poprali hosté“ hodnotil vstup do utkání jihlavský kouč Petr Fiala.

Dukla našla přesnou mušku až ve druhém dějství. Nejprve rozvlnil síť za jindřichohradeckým gólmanem Vladimír Říha, chvíli po něm se do střelecké listiny zapsal také Tomáš Čachotský a 11 vteřin před vypršením 25 minuty zvrátil vedení na stranu svého týmu Václav Adamec. Ještě před druhým odchodem do kabin se pak stačil trefit také Roman Hlouch a Dukla vedla 4:2. „ Po přestávce se přeci jen projevil výkonnostní rozdíl mezi oběma týmy. Navíc kluci začali hrát mnohem lépe,“ pravil už mnohem spokojenějším hlasem Petr Fiala.

Do druhého „poločasu“ pak poslali trenéři obou mužstev zcela jiný kádr. S příchodem převážně juniorských hokejistů na led se hra podstatně zrychlila: „Zápas byl mnohem rychlejší, ovšem na druhou stranu se z něj trochu vytratila přesnost. Puk hráče tolik neposlouchal. Ale přesně takový je juniorský hokej,“ nepřekvapil kouče herní projev mladíků. Přesto i junioři se dokázali střelecky prosadit a zejména spolupráce Jana Hrbatého s Tomášem Dolanou při šestém jihlavském gólu byla ukázková. Tečku za utkáním, které se hrálo netradičně na 80 minut, pak udělal v 64. minutě Marek Cmunt. 7:3. „ Kladně hodnotíme především to, že jsme prohrávali už 0:2 a přesto jsme dokázali zápas otočit. Navíc si myslím, že to bylo na úvod celkem pohledné utkání,“ zakončil hodnocení prvního vystoupení svých svěřenců trenér Petr Fiala.

Ohlasy trenérů