4:4
(1:1, 2:2, 1:1)

První bod v zápase s extraligistou

05.09.2003 / Aleš Koňařík

V s e t í n - Díky vyrovnávacímu gólu Mariána Havla, který se neprobojoval do základního týmu Vsetína, remizovala Dukla na Lapači 4:4, když byla po většinu utkání extraligovému mužstvu více než vyrovnaným soupeřem. Spolehlivým výkonem se blýskl i brankář Jaroslav Suchan.
05.09.2003, Přípravné zápasy - 5. kolo

VHK ROBE Vsetín

Biegl - Jaškin, Horák, Luža, Vyrůbalík, Polák, Štach - Ambruz, Vampola, Selinger - Dubec, Stantien, Sochor - Korotějev, Vak, Demel
4

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ševčík, Staněk, Morava, Šefčík, Lupač, Šmarda, Duben - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Adamec - Cmunt, Havel, Říha - Dolana, Lazorišák, Sklenička.
4
Branky: 10.Vyrůbalík (Dubec), 22.Luža (Dubec), 34.Selinger (Vampola, Jaškin), 51.Dubec (Stantien) - 6.Hlouch (Bakus), 29.Dolana (Lupač), 33.Bakus (Hlouch), 54.Havel (Říha) Rozhodčí: Hradil - Smilek, Dobeš. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 500.

Průběh utkání

Vsetín předvedl proti Jihlavě svůj tradiční nástup s týmy o soutěž níž, kdy se soupeřem nechal zatlačit do defenzívy a oproti účelné jihlavské bojovnosti nabídl jen nevýrazné pokusy o kombinační hru. Přímočaře a tvrdě hrající Dukla se ujala vedení v přesilové hře. Přesnou střelou švihem překonal brankáře Biegla Roman Hlouch. Vsetín, hrající na tři formace i s ruskou akvizicí Korotějevem, nevytrhla z letargie ani vyrovnávací branka Vyrůbalíka.

Pohledné sólo Dubce přes půl kluziště, které dokonal dorážkou Luža, načalo druhou část, ve které oba týmy předváděly útočný hokej. Vsetín při ofenzívě často nechával okénka v obraně, kterých Dukla hojně využívala. S domácími by to bylo dopadlo špatně, nebýt zbrklé jihlavské koncovky a brankáře Biegla. Ten sice neuspěl proti nájezdům Dolany a Bakuse, blýskl se však zcela osamocen proti trojici jihlavských, kteří mohli za netečného přihlížení vsetínské obrany pohodlně kombinovat až do prázdné branky. Do kabin se šlo opět za nerozhodného stavu, po rychlé střele Vampoly přehodil ležícího Suchana Selinger.

Ještě jednou se podařilo domácím strhnout vedení na svou stranu. Nejvýraznější útočník Vsetína Dubec se nejlépe zorientoval ve skrumáži a protlačil puk za brankovou čáru. Poslední slovo však měla Dukla. Ještě nedávno vsetínský dres oblékající Marián Havel našlápl po levém křídle a proti tvrdému příklepu vyrukoval Biegl lapačkou příliš pozdě. Vsetín sice v závěru mohutně finišoval, jenže brankář Suchan své spoluhráče podržel několika jistými zákroky.