4:2
(3:0, 1:0, 0:2)

Dukla si vítězství zajistila v první polovině utkání

08.08.2003 / RTD

Svůj druhý zápas čtvrfinálové skupiny Tipsport Cupu odehráli dnes hráči Dukly Jihlava. V domácím prostředí přivítali Prostějov a díky velmi povedené první polovině utkání nakonec zvítězili 4:2.
08.08.2003 17:30, Přípravné zápasy - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ševčík, Staněk, Šefčík, Duben, Zajíček, Šmarda, Lupač, Kolafa - Hlouch, Bakus, Sklenička - Jantovský, Altrichter, Adamec - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Dolana, Cmunt, Hrbatý
4

LHK Jestřábi Prostějov

Piterka (31. Plšek) - Zátopek, Šeda, Světlík, Sedlák, Vlček, Chvojka, Přikryl, Sloboda - Smejkal, Stejskal, Černý - Hradecký, Bařica, Kašík - Streit, Appel, Buďa - Jelínek, Antonovič, Smékal
2
Branky: 3. Kaňkovský (Říha, Šmarda), 13. Jantovský (Duben), 19. Hlouch (Bakus), 28. Kaňkovský (Šmarda) - 44. Šeda (Smejkal, Chvojka), 57. Buďa. Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci:600.

Průběh utkání

Na Horáckém zimním stadióně se dnes představil tým Prostějova. Na hokejistech jihomoravského mužstva byla vidět únava ze včerejšího utkání, ve kterém trochu překvapivě na svém ledě porazili extraligové Pardubice. "Prostějov se asi hodně unavil při včerejším zápase, ale ani my jsme včera neleželi a naopak jsme tvrdě trénovali," odmítal předem případné znevážnění výsledku jihlavský kouč Petr Fiala.

Na ukazateli skóre po první třetině svítil stav 3:0. Domácí se do vedení dostali už ve 3. minutě, kdy si velezkušený útočník Petr Kaňkovský v přesilové hře najel z druhé vlny a svou střelou překonal gólmana soupeře Piterku. Na vteřinu přesně o deset minut později lovil prostějovský gólman puk zpoza svých zad podruhé, tvrdou střelou nad lapačku zakončil svou šanci Jiří Jantovský. Třetí branku vstřelili domácí opět v přesilové hře. Přesným pasem za obranu Prostějova vybídnul jihlavský kapitán Bakus k sólu Romana Hloucha a ten v pádu poslal Duklu do pohodového tříbrankového vedení.

Po první přestávce vystřídala v brance hostů Piterku prostějovská letní posila ze Vsetína, Lukáš Plšek. Toho už ve 22. minutě mohl překonat v dnešním utkání parádně hrající Kaňkovský, ale ten zcela odkrytou klec minul. O šest minut později se však již Kaňkovský znovu nemýlil. Svou druhou branku utkání si jihlavský forward připsal tentokrát v oslabení a v polovině utkání tak Dukla vedla 4:0. "Především v první třetine a úvodních deseti minutách druhé části hráli kluci přesně to, co jsme od nich očekávali. A díky tomu jsme si vybudovali rozhodující náskok," pochvaloval si hru svých svěřenců v první polovině zápasu Fiala.

V závěrečné třetině se pak diváci dočkali dalších dvou branek, k nelibosti domácích fanoušků však obě padly do branky Jardy Suchana. Ve 43. minutě se nejprve puk, po střele prostějovského Smejkala, odrazil od plexiskla za zády jihlavského gólmana, vrátil se před branku Dukly a od hostujícího obránce Šedy se znovu odrazil do branky domácích. Druhou prostějovskou branku pak znovu z dorážky vstřelil v Jihlavě nepříliš populární útočník Buďa.