5:0
(4:0, 0:0, 1:0)

Hra kočky s myší

12.08.2003 / RTD

Třetí zápas v rámci skupiny C hokejového Tipsport Cupu odehrála Dukla Jihlava ve Znojmě. Utkání skončilo jasným vítězstvím extraligových Orlů, kteří hostům z Vysočiny nedali sebemenší šanci.
12.08.2003, Přípravné zápasy - 10. kolo

HC LERAM Orli Znojmo

Duba - Havíř, Soudek, Kudělka, Křetinský, Benák (41. Snopek), Mojžíš (41. Toman) - Mikulík, Pucher, Uram - Pardavý (41. Erat), Rataj (41. Ludvík), Haman (41. Procházka) - Mareš, Kverka, Beroun
5

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ševčík, Staněk, Šefčík, Duben, Zajíček, Šmarda, Lupač, Kolafa - Hlouch, Bakus, Sklenička - Jantovský, Altrichter, Adamec - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Cmunt, Dibelka, Lazorišák
0
Branky: 1. Pardavý (Mojžíš), 3. Pucher (Uram, Mikulík), 4. Pardavý (Haman), 20. Mikulík (Soudek), 58. Havíř (Uram,Mikulík). Rozhodčí: Svoboda - Dřínovský, Dědek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 1800. Střely na branku: 30:19.

Průběh utkání

O osudu střetnutí bylo rozhodnuto prakticky už ve čtvrté minutě. V tu chvíli Znojmo vedlo dvěma brankami Pardavého a jednou Puchera už 3:0. Hostující trenér Fiala si poté vyžádal oddychový čas. Domácí se evidentně spokojili se snadným vedením a po zbytek utkání šetřili síly do dalších zápasů. Dukle však ani zmírnění snahy soupeře nepomohlo, nadále se trápila a jediným světlým okamžikem první třetiny z jihlavské strany tak byla nevyužitá šance Kaňkovského z deváté minuty. Ještě do konce první dvacetiminutovky přidali Orli při přesilové hře čtvrtou branku a Dukla byla zralá na ručník.

Ani ve druhé třetině se obraz hry příliš nezměnil. Domácí si pohrávali s hosty doslova jako kočka s myší a jen více střeleckého štěstí chybělo k dalšímu navýšení skóre. Dukla v polovině zápasu sice úspěšně ubránila oslabení 3 proti 5, ale to bylo z její strany téměř vše. V útoku byla nadále bezmocná a když už si přeci jen vypracovala nějakou slibnější šanci, totálně vyhořela v zakončení.

I v poslední třetině se hrálo podle stejného scénáře jako v předchozích dvou. V pohodě hrající Znojmo nadále jasně přehrávalo trápící se Jihlavu ve všech činnostech a jedinou otázkou tak bylo, zda přidá ještě nějakou branku. Gólu se diváci dočkali až dvě minuty před koncem, kdy definitivní podobu zápasu ustanovil svou dělovkou od modré obránce Havíř, 5:0.