8:1
(3:0, 2:1, 3:0)

Tvrdá lekce od vícemistra

26.08.2003 / RTD,Eva

Dukla Jihlava se v úterý definitivně rozloučila s letošním Tipsport Cupem. K poslednímu zápasu zajížděla do Pardubic, na led loňského vícemistra extraligy. Východočeši si v Duhové aréně s Duklou pohráli a poslali jí domů s debaklem 1:8. V tabulce skupiny C tak Jihlava obsadila konečné čtvrté místo. Prostějov se totiž před ní dostal díky lepšímu skóre.
26.08.2003 18:00, Přípravné zápasy - 11. kolo

HC Dynamo Pardubice

Hylák- Sýkora M, Mudroch, Podhradský, Pácal, Novotný, Duben, Kindl - Kudrna, Blažek, Lubina -Sýkora P., Divíšek, Dopita - Mrázek, Rolínek, Pištek - Razingar, Pospíšil, Janecký
8

HC Dukla Jihlava

Hronek - Ševčík, Staněk, Kolafa, Duben, Sloboda, Šmarda, Lupač, Šefčík - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Jantovský, Altrichter, Adamec - Cmunt, Kaňkovský, Říha - Lazorišák, Havel, Sklenička
1
Branky: 2. Sýkora P., 8. Divíšek, 14. Blažek (Lubina, Kudrna), 22. Rolínek (Mrázek), 31. Pospíšil (Janecký, Razingar), 45. Janecký (Pospíšil), 57. Janecký (Pospíšil, Podhradský), 59. Lubina (Blažek) - 34. Bakus (Kaňkovský). Rozhodčí: Nečas - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 550.

Průběh utkání

Pardubice proti Dukle znovu vyrukovaly v nejsilnější sestavě, navíc čerstvě doplněné o olympijského vítěze a mistra světa Jiřího Dopitu. Východočeské střelecké manévry zahájil přesně po minutě hry útočník Petr Sýkora. 1:0. Na další přesnou trefu do černého se pak čekalo až do 8. minuty. Faul jihlavského Havla potrestal po 93 vteřinách Tomáš Divíšek a Pardubice vedly 2:0. O šest minut později vyučovala dvojice Lubina – Blažek. Druhý jmenovaný dostal od svého spoluhráče výstavní přihrávku, kterou okamžitě přetavil ve třetí gól. 3:0.

V prostřední části potřebovali domácí ke vstřelení branky minutu a 52 vteřin. K Hronkem vyražené střele si pohodlně dojel nikým neatakován Tomáš Rolínek a poslal puk počtvrté do jihlavské sítě. 4:0. Velmi blízko gólu měl jen o několik minut později i novic v pardubickém dresu Jiří Dopita, ten ale proti Hronkovi z bezprostřední blízkosti neuspěl. Pátou branku v utkání si tak na své konto připsal až ve 31. minutě David Pospíšil, který projel jihlavským obranným pásmem jako nůž máslem a svůj bezchybný slalom v zápětí úspěšně zakončil. 5:0. Tři minuty nato se pak dočkala také Dukla. V početní převaze překonal Hyláka v pardubické kleci Oldřich Bakus. 5:1.

Poslední dvacetiminutovka se proměnila v exhibiční vystoupení pardubického nestora Otakara Janeckého. Tento hokejový profesor se nejprve prosadil ve 45. minutě, kdy si doslova pohrál s jihlavskou obranou a bekhendem poslal puk k pravé tyči. 6:1. Snížit na 2:6 mohl o necelé čtyři minuty později Roman Hlouch, který se doprostřed kluziště postavil jako vykonavatel trestného střílení. Faul na pronikajícího spoluhráče Lazorišáka ovšem jihlavský útočník potrestat nedokázal. A tak přišla další chvíle Otakara Janeckého. Na začátku 57.minuty poslal Hronkovi svou druhou navštívenku a Pardubice vedly jeho zásluhou už 7:1. Ještě v téže minutě se pak do střelecké listiny zapsal také Ladislav Lubina a Jihlava si tedy z Duhové arény odvážela výprask 1:8. „ Samozřejmě je vždycky hodně smutné, když vidíte, že nemůžete soupeři na ledě v ničem konkurovat. Možná je to ale i tím, že hráči zahodí flintu do žita ještě před utkáním. Nevěří, že by zde mohli uhrát lepší výsledek a hrají pod své možnosti,“ smutně konstatoval po utkání jihlavský kouč Petr Fiala.