4:2
(0:1, 2:0, 2:1)

Proti extraligovému Vsetínu se Dukle nedařilo

08.08.2006 / Jiří Tabáček

V s e t í n - K dalšímu přípravnému zápasu zavítala Dukla na vsetínský stadion Na Lapači. Tentokrát ji však nečekal druholigový soupeř, jako v minulém zápase, nýbrž extraligový celek. To se také promítlo ve výsledku. Do vedení se dostala Jihlava již v 2. minutě po střele Rytnauera a na konečných 4:2 upravil v 60. minutě Lukačovič. Na ledě oba celky předváděli průměrný hokej s mnoha fauly na obou stranách, což se promítlo i v koncovém součtu 26 vyloučených, 11 na straně Vsetína a 15 na straně Jihlavy.
08.08.2006, Přípravné zápasy - 1. kolo

VHK ROBE Vsetín

Kučera (40. Favre) - Kučný, Hrabal, Horák, Bolf, Štach, Bobček (25. Stříteský) - Bohunický (40. Davídek), Stantien, Demel - Dubec, Sabol, Kraus - Grill, Škoda, Duba
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Šmarda, Chvátal, Dobrovolný, Kuchyňa, Duben, Drgoň, Lukačovič, Zigmund, Peroutka - Čachotský, Bakus, Horský - Rytnauer, Havel, Friedler - Altrichter, Dušátko, Hrbatý - Lazorišák, Polák, Rezek
2
Branky: 31. Sabol (Horák), 34. Hrabal (Štach), 46. Davídek (Stantien), 53. Duba (Dubec) - 2. Rytnauer, 60. Lukačovič (Dušátko). Vyloučení: 11:15. Využití: 3:1.

Průběh utkání

O rozptýlení z deštivého dne se postaral už ve druhé minutě jihlavský Rytnauer, když vypíchl domácí obraně na modré čáře kotouč a lehkým švihem zavěsil – 0:1. Vzápětí se pokoušel srovnat Duba, ale z otočky neuspěl. Za Řehořova záda si cestu nenašla ani rána obránce Hrabala od modré. Naopak hosté mohli zvýšit náskok Čahotským, avšak Kučera jihlavského útočníka vychytal. Ke konci první třetiny zkoušel štěstí z mezikruží Dubec, ale počínal si stejně, jako jeho předchůdci. Ovoce nepřinesla ani spolupráce dvou slovenských hráčů, kteří jsou ve Vsetíně na zkoušku. Bobček vybojoval u hrazení puk a naservíroval ho před bránu najíždějícímu Grillovi. Útočník však promáchl, zřejmě i proto, že byl tísněn hostující obranou. Deset vteřin před první sirénou se pak před Řehoře prokličkoval Kraus, ale strážce jihlavské svatyně stále držel čisté konto.

Několik okamžiků po druhém vhazování si za branku hostů najel Demel a příčným pasem vybídl Stantiena ke střele. Ta si však cestu za Řehořova záda nenalezla. Nedáš – dostaneš se mohlo potvrdit o střídání později, kdy Rytnauer ve vzduchu sklepl Kučerovu rozehrávku a jen troška štěstí jej dělila od druhého góu v utkání. Na druhé straně kluziště se vytáhl Řehoř, jenž si nejprve poradil s jedovkou Bobčeka i následnou dorážkou Škody. Rozvlnit síťku jihlavské branky se podařilo až v polovině utkání Sabolovi, který se trefil v signalizované výhodě domácích. Během tří minut Valaši dokonali obrat, Štach nabil na modré čáře Hrabalovi a ten nekompromisní dělovkou přetáhl vedení na stranu Vsetína. Stalo se tak v přesilovce pěti proti třem. Pojistit hubené vedení mohl vzápětí Kraus, když po individuální akci stanul tváří v tvář Řehořovi, ale gólově se neprosadil.

Třetí dějství přineslo nejpohlednější hokej. Michel Favre, který na poslední třetinu dostal prostor ve vsetínské brance, se ale moc nezapotil. Na Řehoře to nejprve zkoušel Sabol z mezikruží, po něm se až před něj prokličkoval Demel a do třetice se už mezi gólmanovy betony trefil střídající Davídek3:1. Poslední trefu z domácí strany zaznamenal ve vlastním oslabení agilní Duba, když si dvěma efektními kličkami obhodil jihlavské beky a z otočky před Řehořem nasměroval puk za gólmanova záda. Stále aktivní Jihlava vsítila navzdory své neupřitelné snaze už jen jeden ušmudlaný gól zásluhou Adama Lukačoviče, kdy se puk pomalu došoural za ležícího Favra. Jelikož byla druhá branka Jihlavy poslední brankou utkání, zvítězili domácí 4:2.