1:1
(1:0, 0:0, 0:1)

S extraligovým Vsetínem se Dukla rozešla smírně

17.08.2006 / Jakub Mezlík

Jaroslav Suchan, který se pro letošní sezonu upsal znojemským Orlům, nastoupil v bráně Dukly v přípravném zápase proti Vsetínu. Horácký zimní stadion shlédl vyrovnaný zápas, kterému rozhodně nechyběl náboj, protože Dukla chtěla svému soupeři vrátit nedávnou porážku ze Vsetína. Jihlavští více než čtyřicet minut drželi těsné vedení 1:0 po gólu Mariana Havla z 5. minuty, Vsetín však zejména ve 3. třetině přidal na tempu a odměnou bylo vyrovnání ve 47. minutě, přičemž autorem branky byl Marek Grill. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou 1:1.
17.08.2006 17:00, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Šmarda, Chvátal, Dobrovolný, Lukačovič, Drgoň, Plch, Zigmund - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Horský, Kaňkovský, Fiedler - Lazorišák, Dušátko, Hrbatý - Rezek, Havel, Polák
1

VHK ROBE Vsetín

Vehviläinen - Hrabal, Ostrčil, Horák, Galvins, Štach, Bobček, Laurila, Bolf - Demel, Dědek, Květoň - Hubáček, Sabol, Davídek - Duba, Škoda, Dubec - Kraus, Sakrajda, Grill
1
Branky a nahrávky: 5. Havel (Polák) - 47. Grill (Bobček). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 8:8 navíc Plch (JIH) 10 min. - Květoň (VSE) 10 min.

Průběh utkání

Úvodní třetina patřila domácímu celku. První vážnější šanci sice měli hosté, když ve 4. minutě zahrozili v přesilové hře a Suchana zachránilo břevno, o minutu později se už ale ukazatel skóre dal do pohybu na straně Dukly. Ondřej Polák zpoza brány našel dobře postaveného Mariana Havla a ten se nemýlil - 1:0. To bylo však na dlouhou dobu co se týče úspěšných střeleckých zásahů vše. V 11. minutě Čachotský nepřekonal ani na dvakrát finskou akvizici v bráně Vsetína Simo Vehviläinena, o dvě minuty později si perfektně nahráli Kaňkovský s Dobrovolným, ale druhý jmenovaný nezakončil přesně. Tři minuty před koncem 1. třetiny se ještě do šance řítil Rezek, který naskočil z trestné lavice, i jeho sólo vsetínský gólman zlikvidoval.

Druhá část přinesla oproti první o poznání vlažnější tempo a méně šancí. Zato byla bohatší na vyloučení, na ledě přibylo sekání a drobných osobních soubojů. Za zmínku snad stojí jen šance jediného jihlavského střelce v utkání Mariana Havla, který se ve 29. minutě v přesilovce ocitl v blízkosti gólmana Vehviläinena. Vsetínský gólman však betonem jeho pokus vykopl. Za stavu 1:0 se tak odcházelo do kabin i po druhé třetině.

Vsetín začal poslední dvacetiminutovku velkým náporem, Jihlavští ale dokázali dlouho trpělivě bránit a vyvarovat se osobních chyb v obranné fázi jako v předchozím přípravném zápase proti Kometě Brno. Osudnou se však pro Duklu stala 47. minuta. Suchan si sice nejprve poradil s Dubcovou šancí, když předvedl efektní zákrok v leže, o několik sekund později se však síťka za jeho zády už rozvlnila. Střelu Bobčeka od modré tečoval do branky Marek Grill a bylo vyrovnáno – 1:1. To bylo co se týče brankového účtu zápasu vše, protože své šance v pozdějším průběhu promarnili vsetínský Galvins nebo Jihlaváci Zigmund a Kaňkovský. Ten přestože vystihl vsetínskou rozehrávku, tváří v tvář finskému gólmanovi neuspěl. Dukla remizovala s extraligovým soupeřem 1:1 a další zápas ji čeká v úterý již od 11:00 proti Berounu.