5:5
(2:1, 1:0, 2:4)

Měření sil s rakouským sokem skončilo zaslouženou remízou

05.09.2006 / Luban

K poslednímu ostrému testu před začátkem 1.ligy přijel na led Dukly rakouský EHC Graz. Vstup do utkání se povedl lépe domácím, když se přesně trefil Fiedler. O chvíli později se povedlo vyrovnat Jakobsenovi, ale kanonýr Petr Kaňkovský strhl vedení na stranu Jihlavy. Ve druhé části hry přidal další trefu Hanzal. V posledním dějství přišli pro diváky brankové hody. Nejprve snížil za hosty Dominik Kraxner, ale Dukla odskočila opět na dvoubrankový náskok po přesném zásahu Bakuse, jenže Graz zabojoval a po gólech Langeho, Jakobsena a Herzoga otočil stav utkání. V závěru zápasu ještě Dukla odpověděla Hanzalem a utkání tak skončilo zaslouženou remízou 5:5.

Můžete se také podívat na pět fotografií ze zápasu od Dušana Vrbeckého.

05.09.2006 17:30, Přípravné zápasy - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan – Šmarda, Chvátal, Duben, Lukačovič, Dobrovolný, Kuchyňa, Lukáč, Zigmund – Čachotský, Bakus, Rytnauer – Hanzal, Kaňkovský, Fiedler – Polák M., Dušátko, Horský – Lazorišák, Havel, Polák O.
5

Graz 99ers

Weinhandl – Hala, Quantsching, Jakobsen, Mattie, Brunnegger, Privoznik G., Reirden - Washburn, Göttfried, Brule – Judex, Herzog, Schildorfer - Kraxner K., Kraxner D., Lange – Privoznik P., Suorsa, Schurian
5
Branky a nahrávky: 2. Fiedler, 9. Kaňkovský (Fiedler), 33. Hanzal (Dušátko), 46. Bakus (Čachotský), 58. Hanzal (Bakus) – 4. Jakobsen (Suorsa), 41. Kraxner D., 48. Lange (Hala, Göttfried), 50. Jakobsen, 58. Herzog. Rozhodčí: Vokurka, Guth, Rittich. Vyloučení: 10:11. Využití: 0:1. V oslabení: 1:4. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5, 5:5.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili úspěšněji domácí, když se Jonáš Fiedler ve 2. minutě trefil přesně mezi betony brankáře hostí, 1:0. Hosté odpověděli o chvíli později, když Tommy Jakobsen nechytatelnou střelou vymetl všechny pavučiny v levém růžku brány, 1:1. V 9. minutě při signalizované výhodě poslal domácí do vedení Petr Kaňkovský po přesné asistenci Fiedlera, 2:1. V 11. minutě vyzkoušel pozornost Weinhandla Čachotský, brankář hostí, ale jeho pokus včas zalehnul. V zápětí na druhé straně zahrozilo nejprve po šanci Göttfrieda, poté střílel Washburn, avšak Suchan v domácí kleci byl úspěšný. V 15. minutě dostal Rytnauer ukázkový pas na modrou čáru a postupoval sám na brankáře, ten ale jeho pokus o blafák vytěsnil. Další pěknou akci předvedl Michal Polák, když projel celé útočné pásmo a dostal se až k zakončení, které ukryl v lapačce Weinhandl.

Havel zkoušel z úhlu zaskočit brankáře hostí, ten ale byl dobře postavený. Na druhé straně z pozice mezi kruhy vypálil Schildorfer, trefil však jen připraveného Suchana. Ve 32. minutě musel Suchan předvést akrobatický zákrok, když se rychle přemístil na odkrytou tyčku a sebral puk osamocenému Brulemu z hokejky. V zápětí vzal vše na sebe Jiří Hanzal, otočil se s pukem v útočném pásmu a přesnou střelou nad betonem Weinhandla přidal další přesný úspěch Dukly, 3:1. Ve 34. minutě z pozice mezi kruhy střílel Rytnauer a Weinhandl se po puku jen otočil za sebe, ten mu však zůstal ve výstroji. V závěru druhé části hry si pěknou pozici vypracoval Bakus, jeho pokus bekhendem však gólem neskončil a tak se šlo do šaten za dvoubrankového vedení Dukly.

Začátek poslední části hry vyšel lépe hostům, když ujel v oslabení Dominik Kraxner a jeho střela doklouzala mezi nohama Suchana až do brány, 3:2. Poté hráli přesilovou hru 5 na 3 domácí, avšak bez brankového úspěchu. Ve 45. minutě si pěknou příležitost vypracoval Bakus, když obešel protihráče, ale jeho pokus vyrazil hokejkou Weinhandl. V zápětí dostali příležitost hrát přesilovou hru 5 na 3 i hosté, jenže ujel Oldřich Bakus a zvýšil jihlavské vedení, 4:2. Graz přeci jen nabídnutou početní výhodu využil, když se po asistenci Hala trefil Harry Lange, 4:3. Další využité oslabení v podání rakouského týmu předvedl Tommy Jakobsen v 50. minutě, když přesně mířil z pozice pravého kruhu, 4:4. Jak se hraje oslabení předvedli hosté v 58. minutě, když jihlavským ujel Stefan Herzog a strhl vedení na stranu Grazu, 4:5. Jenže Dukla se nevzdala, střelu Bakuse vyrazil brankář jen před sebe a puk doklepl do brány Jiří Hanzal, 5:5. Oba týmy si tak připsali na konto spravedlivou remízu.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (Jihlava): „Věděli jsme, že to bude velice silný soupeř a to se potvrdilo. Mají tam pár kanaďanů, jednoho vynikajícího nora a ti byli na ledě znát. My jsme od začátku chtěli hrát aktivně, místy se nám to dařilo. Nebylo to tak přesvědčivé, třeba jako proti Mladé Boleslavi, ale já musím brát to, že po 2.třetinách jsme vedli 3:1 a bohužel chyby v přesilovkách nás stáli lepší výsledek. To jediný můžu klukům vytknout."

Jonáš Fiedler (Jihlava): „Hrál se živý hokej v první a druhé třetině, hrálo se nahoru a dolů, dohrávalo se to. Bylo to živější, bez přerušení a ke konci zápasu už to nemělo takové tempo. Byla to spravedlivá remíza po hodně fatálních chybách."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie