2:2
(1:2, 0:0, 1:0)

V Šumperku bez vítěze

26.01.2007 / Jaroslav Svoboda

Souboj o čelo tabulky v lize dorostu neměl dnes vítěze a na prvním místě zůstává Šumperk s jednobodovým náskokem před dorostenci Dukly. Jihlavští se v Šumperku ujali dvoubrankového vedení když se v 16.minutě prosadil Libor Střecha a v 18. minutě ve vlastním oslabení Michael Polcar. Třetina však skončila 1:2, když za domácí korigoval Skoumal. Jednobrankové vedení pak Dukla držela až do poloviny 57. minuty kdy konečnou podobu výsledku 2:2 dal domácí Hlavsa. Oba celky tak nadále dělí jeden bod a o zábavu v dalších kolech je tak zřejmě postaráno.
26.01.2007 19:00, 1. liga dorostu skupiny C - 28. kolo

HK MD Šumperk

Boška - Slovák, Hlavsa, Svoboda, Orsava, Fryč, Skoumal, Stejskal, Helekal, Doleček, Měrka, Škoda, Prokopec, Cink, Keprt, Smička, Klečka, Drtil, Sodomek, Trtík
2

HC Dukla Jihlava

Novotný - Kvasnička, Šustr A., Musil, Rosendorf, Kolda, Šustr J. - Malec, Pometlo, Vysloužil - Polcar, Zeman, Kuřítko - Dvořák, Pěška, Střecha
2
Branky a nahrávky: 19. Skoumal (Hlavsa), 56. Hlavsa (Orsava) - 16. Střecha (Pěška), 18. Polcar (Kuřítko). Rozhodčí: . Vyloučení: 5:9, navíc Šustr J. (Jihlava) 10 min. OT. Využití: 1:0 V oslabení: 0:1. Diváci: 350. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2.

Průběh utkání

Nádhernou hokejovou podívanou připravili šumperští a jihlavští dorostenci divákům, kteří zavítali v pátek na zimní stadion v Šumperku. Dramatický souboj o první místo ligové tabulky nabídl výtečný hokej a nakonec i spravedlivé rozuzlení.

Již od úvodních minut se favorizovaná Jihlava vrhla do útoku a Šumperk několik okamžiků musel čelit kombinační hře soupeře. Draci však nápor ustáli a několikrát sami i nebezpečně zahrozili, zvláště v přesilových hrách. První gól si však po zásluze vydřeli hosté. Po Pěškově přiťuknutí zůstal trestuhodně nepokryt před Boškou Libor Střecha, který jedinečnou šanci zkušeně využil - 0:1. Za necelou minutu měl Šumperk šanci srovnat, jenže výhodu přesilové hry nezvládl. Po chvíli ujel Michael Polcar a krásným bekhendem pod břevno zvýšil již na 2:0. Drakům se do konce první třetiny ještě podařilo snížit. Michal Skoumal prostřelil Novotného a vrátil Draky na dostřel - 1:2.

Jihlavská Dukla ovládla úvod i druhé dvacetiminutovky. Pomohla ji k tomu i početní výhoda, kterou si přinesli hostující hokejisté z úvodní části, jenže Šumperk v čele s výtečným Boškou hosty držel v šachu. Domácí z obranné ulity razili k nepříjemným brejkům, jenže zvláště David Stejskal své dva úniky nezužitkoval. Hokej "nahoru-dolů" rozproudil i slušně zaplněné ochozy a navnadil diváky do posledního dějství zápasu.

I tentokrát vyšel vstup do třetiny hostům, jenže s postupujícím časem rostl i výkon Romana Bošky, který v šumperské brance držel Drakům šanci na srovnání. V 50. minutě pak Drakům pomohlo i břevno branky. Přesto to byl Šumperk, kdo srovnal. Bojující domácí několikrát nebezpečně zahrozili a nakonec se dočkali. Luboš Hlavsa propálil Novotného a necelých pět minut před koncem se začínalo od nuly. Draky pak za vysněnou výhrou hnali i fanoušci, jenže nezkušenost v atmosféře utkání sehrála svoje. Jihlavští se začali bát o výsledek, Drakům se na hole nalepila nervozita a tak kostrbaté zakončení utkání již vítěznou tečku na jedné či druhé straně nepřineslo. Kvalitní, až extraligový zápas, skončil zaslouženou remízou 2:2.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): „Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, které mělo a mohlo být vyšší. Byli jsme v koncovce před brankovištěm nedůrazní. Dobře zachytal Novotný a i díky tomu jsme dlouho vedli. Vedení jsme nakonec neudrželi, Šumperk před koncem vyrovnal, takže se nic nezměnilo. Pod svoje možnosti dnes zahrála druhá lajna.(Polcar, Zeman, Kuřítko)"

Ivan Alka (Šumperk): „Bohužel jsme zase nezastihli začátek utkání, inkasovali jsme dvakrát po chybě obránce a pak jsme to museli dohánět. Kluci to nakonec zvládli, patří jim obrovský dík. Jinak si nepamatuji, že by někdy přišlo tolik lidí na dorost a byla taková atmosféra. Doufám, že to pomohlo utkání a že diváci, myslím si, viděli výbornou hokejovou podívanou a že budou chodit častěji."