4:2
(3:0, 0:2, 1:0)

Dorostenci se přiblížili svému snu

02.03.2007 / Jiří Man

Šlágr celé soutěže o postup do extraligy dorostu se odehrál v pátek 2. března v Jihlavě, proti sobě nastoupili dorostenci Dukly a Šumperka. Domácím borcům vyšla úvodní třetina na výbornou, po dvaceti minutách vedli 3:0, když si tři kanadské body připsal Ondřej Malec. Mladí draci se dostali do hry ve druhé části, když se jim povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Drama vyvrcholilo ve třetí třetině, když svou chybou nabídl hostující brankář Boška gól Kuřítkovi, jehož trefa znamenala vítězství 4:2.
02.03.2007 18:00, 1. liga dorostu skupiny C - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Kvasnička, Šustr A., Rosendorf, Musil, Kolda, Šustr J. - Malec, Pometlo, Vysloužil - Polcar, Zeman, Kuřítko - Dvořák, Pěška, Střecha
4

HK MD Šumperk

Boška - Škoda, Slovák, Michálek, Fryč, Keprt, Drtil - Orsava, Skoumal, Hlavsa - Svoboda, Bolacký, Měrka - Cink, Prokopec, Vojáček - Trtík, Helekal, Stejskal
2
Branky a nahrávky: 1. Vysloužil (Malec, Šustr A.), 10. Pometlo (Vysloužil, Malec), 20. Malec (Šustr A., Pometlo), 53. Kuřítko - 30. Skoumal (Orsava), 35. Hlavsa. Rozhodčí: Kubeš - Špringl, Tasch. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1 V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 25:19. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Lepší vstup do zápasu si domácí nemohli snad ani představit. Andrej Šustr zachytil na útočné modré kotouč, který bez váhání nahodil na branku Šumperku, kde se po střele Pometla k odraženému puku dostal Vysloužil a ve 21. vteřině utkání poslal Duklu do vedení - 1:0. Domácí vedli a na ledě se moc zajímavého nedělo, až do vyloučení hostujícího Škody za podražení v čase 7:28. Byli to však hosté, kteří ve vlastním oslabení zahrozili jako první. Musil neustál situaci na modré a do úniku se dostal hostující Bolacký. Svou velkou šanci však neproměnil. Hráči Dukly svou první přesilovku nevyužili. V končící 10 minutě byl za hákování vyloučen další hráč hostů - Měrka. A tentokrát již domácí hosty potrestali. po asistencích Vysloužila a Malce se do zakončení dostal Pometlo a nezaváhal, upravil na 2:0. Domácí v této době hostům moc nedovolili a mohli svůj náskok navýšit. Malec však svou velkou šanci na konci 12 minuty neproměnil. Šumperští se do ojedinělé akce dostali až v 15. minutě utkání, branku domácích však vážně neohrozili. Dobrou střelou se pak předvedl jihlavský Polcar, ale mířil těsně vedle. V závěru třetiny dostali i hosté možnost přesilové hry při vyloučení domácího Rosendorfa, ale domácí své dvougólové vedení bez problémů uhájili. Těsně před odchodem do kabin pak třetinu gólově zakončil Malec, který zvýšil na 3:0.V první třetině byli domácí znatelně lepším týmem a tříbrankové vedení bylo zasloužené.

Vyloučení Musila v závěru první části znamenalo, že druhou třetinu začali domácí v oslabení. Další vyloučení domácího A. Šustra pak dalo hostům možnost více než minutové hry v pěti proti třem. A hosté byli ke změně stavu opravdu blízko. Už překonaného Novotného zachránila při střele Slováka jeho levá tyč. Ke změně stavu tak došlo až ve 30. minutě utkání. Šumperk předvedl pohlednou hokejovou akci a po přihrávce Orsavy snížil Skoumal na 3:1. Nedlouho poté si v útočné třetině Jihlavy z rohu dobře vybruslil Dvořák, ale jeho bekhendové zakončení na stavu utkání nic nezměnilo, stejně jako střela Pometla po ideální přihrávce Vysloužila. A tak se o změnu skóre znovu postarali hosté. Na modré se mezi tři domácí hráče drze pustil šumperský Skoumal, jeho zakončení ještě Novotný kryl, ale na dorážku Hlavsy už nestačil a hosté tak v 35. minutě upravili na 3:2. Druhou třetinu, ve které se hosté vrátili dvěma góly do utkání pak zakončila strkanice před brankou hostů, po které následovalo vyloučení na obou stranách.

V závěrečné třetině šumperští dlouho bojovali o pro ně zlatý bod. Domácí však pozorně bránili a hosty k zakončení skoro nepustili. O tom, že oba body zůstanou v Jihlavě se definitivně rozhodlo sedm minut před koncem, kdy hostující brankář Boška nezvládl rozehrávku a přihrál domácímu Kuřítkovi. Ten se nemýlil a do prázdné branky upravil na 4:2.

Po dlouhé době se tak mění čelo tabulky. Do čela se dostala jihlavská Dukla, na záda jí teď budou dýchat a na její zaváhání čekat šumperští.