6:5sn
(1:1, 2:2, 2:2 - 0:0, 1:0)

O vítězi rozhodly nájezdy

31.08.2007 / Robert Netušil

Dukla Jihlava nestačila Havlíčkovu Brodu pouze v samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Aleše Tomáška podlehli v Kotlině domácím Rebelům 5:6. V normální hrací době skončilo utkání nerozhodně 5:5 a vítěze neurčilo ani prodloužení. V nájezdech se přiklonilo štěstí na stranu Havlíčkova Brodu. Nejproduktivnějším jihlavským hokejistou byl tentokrát obránce Bedřich Ščerban, který jeden gól dal a na dalším se podílel asistencí.
31.08.2007 17:00, Přípravné zápasy - 1. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Procházka, Šulc, Vyhlídal, Pavlík, Borůvka, Jelínek - Jonáš, Malát, Ondráček - Endál, Dušátko, Němec - Třetina, Čermák, Varga - Kraučuk, Florián, Sobotka - Chytráček.
6

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ščerban, Štrach, Kuchyňa, Staněk, Míka, Duben, Martinka, Balčík - Krupka L., Bakus, Rytnauer - Říha, Hradecký, Suk - Krupka M., Hanzal, Nekvasil - Ježek, Kubát, Slavík.
5
Branky a nahrávky: 19. Šulc (Endál), 31. Třetina (Varga), 36. Varga (Třetina), 42. Třetina (Čermák), 44. Dušátko (Endál, Vyhlídal), Šulc (rozhodující nájezd) - 5. Ščerban (Bakus), 37. Nekvasil (Hanzal), 40. Suk (Staněk), 47. Štrach (Ščerban, Bakus), 53. Slavík (Krupka L.)

Průběh utkání

Velmi dramatický zápas, který nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, začal lépe pro Duklu. Ta se již na začátku 5. minuty ujala vedení díky Bedřichu Ščerbanovi, který ranou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí hráči brzy pochopili, že pokud chtěli pomýšlet na úspěch, museli hodně zabrat. Sudí Homola v první části hry vyloučil několik hráčů na obou stranách, když pak přišla dvojnásobná přesilovka Rebelů, měnilo se také skóre. Minutu před koncem první dvacetiminutovky nahrál Endál na modrou čáru Jakubu Šulcovi a ten tvrdou střelou vyrovnal na 1:1.

Druhá část hry byla ještě o poznání zajímavější. Přesně v polovině utkání využil Miroslav Třetina nepozornosti brankáře Milana Řehoře a vypadnuvší puk zasunul za brankovou čáru – 2:1. Za necelých šest minut vedli domácí již o dvě branky, když střelec druhého gólu Rebelů v pádu stačil přihrát spoluhráči Tiboru Vargovi, který bez větších problémů uklidil puk za bezmocného Řehoře. Hosté ale nesložili zbraně a po 69 vteřinách to bylo 3:2, když Hanzalovu přihrávku beze zbytku zužitkoval Karel Nekvasil. I ve zbytku druhé třetiny byli hráči Dukly aktivnější a necelou minutu před koncem druhé třetiny vyrovnal na průběžných 3:3 Pavel Suk, jenž střelou mezi Nerudovy betony vyrovnal průběh zápasu.

Poslední část hry měla podobný průběh jako druhá třetina. Domácí se dostali rychle do dvoubrankového vedení a hosté dokázali opět vyrovnat. Neuběhli ani dvě minuty hry a při hře ve čtyřech protlačil puk do Řehořovy branky svým druhým gólem v zápase Miroslav Třetina. Dvě minuty poté přidal další gól Jan Dušátko, jenž po Endálově akci zasunul Řehořem vyražený puk do zcela odkryté brány. S odpovědí ale přišli hosté velmi záhy. V průběhu 47. minuty ve hře čtyř proti třem snížil po nahrávce Ščerbana Petr Štach na 5:4. V jedné následující přesilové hře si Dukla nevytvořila šanci, ale v době, kdy na led skákal vyloučený Němec Josef Slavík zkusil štěstí a z nulového úhlu vystřelil na Nerudu. Ten nebyl ve střehu a překvapivě propustil puk za svá záda – 5:5.

V následném pětiminutovém prodloužení se utkání nerozhodlo a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jediný gól ze série tří nájezdů vstřelil Jakub Šulc, čímž stanovil výsledek na 6:5 z pohledu domácího celku.