2:1
(0:0, 2:1, 0:0)

Kaspar Zgraggen vychytal Jihlavě vítězství

07.08.2007 / Pavel Zeman

Jihlavská Dukla porazila ve třetím přípravném zápase rivala z Vysočiny, Horáckou Slavii Třebíč, 2:1. Dukla dokázala hubené vítězství uhájit, díky skvělému výkonu švýcarského brankáře Kaspara Zgraggena, který si v jihlavské svatyni odbyl premiéru a připsal si neuvěřitelných 44 zákroků.
07.08.2007 17:30, Přípravné zápasy - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Zgraggen - Balčík, Plch, Kuchyňa, Klíma, Duben, Štrach, Míka, Kanov - Krupka L., Bakus, Kapička - Hrbatý, Říha, Nekvasil - , Slavík, Krupka M., Rytnauer - Lojek, Ježek, Suk
2

SK Horácká Slavia Třebíč

Luňák (31. Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sláma B., Sláma L., Roháčik, Pálka, Bulička, Dvořák - Přibyl, Dolníček, Dibelka, Matušík, Oliverius, Kukla, Burian V., Zahradník, Kubica, Kundela, Bula, Burian J.
1
Branky a nahrávky: 23. Krupka M. (Rytnauer, Štrach), 27. Lojek (Rytnauer, Duben) - 37. Matušík (Oliverius). Vyloučení: 7:5, navíc Roháčik (TRE) 5 + do konce utkání. Střely: 32:45 Diváci: 400. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Průběh utkání

Jako první si slovo vzali třebíčští hokejisté. Ve 2.minutě zkušený útočník Oliverius nerušeně projel mezi jihlavskými obránci, ale Zgraggenův beton byl na správném místě. O chvíli později si velký tlak vytvořila Bakusova formace. Obrovský "zámek" však ukončil nepřesnou střelou Lukáš Krupka. O pěkný moment se postaral Oldřich Bakus, který "profrčel" celým kluzištěm a své sólo zakončil neúspěšnou bekhendovou kličkou. V druhé polovině první části byla hra vyrovnaná a krom šance třebíčského Dolníčka se už nic zásadního nestalo.

Vývoj druhé dvacetiminutovky značně ovlivnil nesmyslným faulem Roháčik. Za faul kolenem na jihlavského Říhu dostal pětiminutový trest + do konce utkání. A protože půl minuty před ním byl vyloučen Kukla naskytla se Dukle možnost dlouhé přesilovky 5 na 3. Ve 23.minutě ji po pěkné kombinaci s Rytnauerem využil Martin Krupka - 1:0. Čtyři minuty nato našel nahrávač Rytnauer u druhé tyče zcela volného Jana Lojka, pro kterého už nebyl problém zasunout puk do odkryté klece - 2:0. V 34.minutě Lukáš Krupka sice puk dopravil do branky, ale gól nemohl být uznán pro postavení útočícího hráče v brankovišti, a tak udeřilo na druhé straně. Oliverius udělal rozruch před Zgraggenem a dojíždějící Matušík pohodlně snížil na 1:2.

Do poslední třetiny nastoupila uplně jiná Třebíč. Jihlavští hráči nevěděli, kde jim hlava stojí. Kaspar Zgraggen měl ale svůj den, a tak s přehledem vychytal vyložené šance Zahradníka, Matušíka či Oliveriuse. Jihlava se soustředila na bránění a spoléhala se na rychlé brejky. Jeden z nich mohl využít agilní Martin Krupka. Po lehkém přiťuknutí od Rytnauera nasměroval kotouč do ramene třebíčského brankáře. V úplném závěru se nešikovně srazil Karel Nekvasil s jedním hostujícím hráčem. Nepříjemná chvilka! Viditelně otřeseného Nekvasila museli ze hřiště odvézt jeho spoluhráči. Třebíč už si žádný závar před brankou vynikajícího Zgraggena nevypracovala, tudíž si z Jihlavy odvezla porážku 1:2.

Ohlasy trenérů

Josef Horešovský (trenér Horácké Slavie Třebíč): „Hokej jsme začali hrát až ve třetí třetině. První dvě třetiny neměly z naší strany žádný náboj. Bylo to, jako bychom jen potřebovali odehrát přípravné utkání a hra podle tohoto přístupu i vypadala. Teprve ve třetí třetině přišlo větší nasazení, hra se změnila, vytvořili jsme si tlak a s ním i šance. Do té doby však naše hra byla mizerná. Nemůžeme být tak často vylučovaní za takové fauly, jako dnes. To si sami jen přiděláváme starosti. Ale od toho jsou přípravná utkání, abychom si hráče otestovali."

Aleš Tomášek (trenér HC Dukla Jihlava): „První třetinu jsme odehráli slušně. Ve druhé jsme se ale nechali zbytečně vylučovat a hráči, kteří nastupovali na oslabení se zbytečně utavili. V poslední třetině Třebíč zvyšila aktivitu a začala napadat naši rozehrávku, což nám dělalo problémy. S výsledkem ale musím být spokojený."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie