7:1
(3:0, 1:0, 3:1)

21.09.2003 / Martin Doucha

21.09.2003, Junioři - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Zigmund, Dršata, Kolafa, Chalupa, Šlapal, Rosendorfský - Tichý, Polák, Hrbatý - Lazorišák, Havel, Dolana - Volf, Rezek, Krča
7

SK Horácká Slavia Třebíč

1
Branky Dukly: Lazorišák 2, Tichý, Polák, Havel, Volf, Dolana

Průběh utkání

Hned ve 3. minutě utkání unikl třebíčské obraně po pravé straně Hrbatý a jeho nahrávku proměnil v první gól zápasu kapitán Tichý, 1:0. Při dalším střídání se dostal do samostatného úniku Dolana, ale své sólo neproměnil. V 10. minutě domácí využili přesilovku, když se puk po nahození Poláka odrazil od zadního hrazení do brankoviště a zaváhání třebíčského gólmana Ludvíka využil Polák, 2:0. Poté se dostali ke slovu i hosté, ale střelu z prostoru kruhů i následnou dorážku třebíčských útočníků zlikvidoval výbornými zákroky Řehoř. To bylo ale na dlouhou dobu od hostí vše a své představení naplno rozjela druhá řada domácích. V 16. minutě dostal Havel nádhernou křižnou přihrávku na modrou od Zigmunda a z nájezdu se nemýlil, 3:0. Bezprostředně po vhazování vypíchl puk Lazorišák a řítil se osamocen na Ludvíka, jeho únik však zastavila tyč. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky si sólo zopakoval ještě Havel, ale tentokrát ztroskotal na vyrážečce třebíčského strážce svatyně. Do kabin odcházeli spokojenější domácí za stavu 3:0.

Po nástupu do druhé třetiny aktivita jihlavských trochu poklesla a v 16. sekundě se mohli třebíčští radovat z prvního gólu. Jejich pokus však překazil Řehoř výborným zákrokem lapačkou. Minutu na to se protáhl podél pravého hrazení do útočné třetiny Dolana, našel z druhé vlny přijíždějícího Havla, ten však pouze vyzkoušel pevnost třebíčské brány když ze slibné pozice nastřelil břevno. Poté se hra vyrovnala a domácí gólman Řehoř musel několikrát zasáhnout v ošemetných situacích před jeho brankou. Počínal si však bezchybně. Když už se zdálo, že stav zůstane po 2. třetině nezměněn zajel si Krča za branku hostí a odtud našel najíždějícího Volfa. Ten nejprve vyslal střelu pouze do třebíčského brankaře, ale následně se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankovištěm a zasunul kotouč do sítě, 4:0.

Do posledního dějství vstoupili jihlavští opět bleskovou souhrou Havla a zakončujícího Lazorišáka a zvýšili tak svůj náskok již na pět branek, 5:0. Dvě minuty na to se k vyhozenému puku z obranné třetiny nejrychleji dostal rychlonohý Dolana a řítil se společně Lazorišákem osamocen na branku. Svému spoluhráči naservíroval bezchybnou nahrávku a ten přidal svou druhou branku v utkání, 6:0. V přesilovce na sklonku 52. minuty napřáhl na modré Kolafa, jeho ránu ještě třebíčský gólman zlikvidoval, ale dorážejícímu Dolanovi již v cestě za skórováním nestál nikdo, 7:0. Přesně v 55. minutě se dostal k brejku Havel, ale po nedovoleném zákroku jednoho z hostujících obránců odpískal hlavní sudí trestné střílení. K němu se postavil faulovaný jihlavský útočník, ale golfovým úderem z bezprostřední vzdálenosti Ludvíka nepřekonal. Když už se zdálo, že si Řehoř pohlídá své druhé čisté konto v sezóně, zaznamenal čestný úspěch Třebíče při signalizované výhodě po nahrávce Heše zpoza branky Fiala. I přesto mohlo být domácí trenérské duo Havel - Skála po zápase spokojeno, když si jihlavští junioři připsali v derby s Třebíčí další dva body do tabulky po hladkém vítězství 7:1.

Ohlasy trenérů

Dalibor Skála (Jihlava): "Začátek soutěže se nám povedl. Myslím, že můžeme být spokojeni. Náš cíl je jednoznačný - postoupit, a nic jiného nebereme. Proto je každé vítězství hodně cenné."