11:0
(4:0, 6:0, 1:0)

28.09.2003 / Doudy

28.09.2003, Junioři - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (od 40. minuty Svoboda) - Zigmund, Dršata, Kolafa, Chalupa, Rosendorfský, Šlapal, Hurda, Dvořák - Šána, Tichý, Polák - Lazorišák, Havel, Dolana - Volf, Rezek, Krča - Florus, Pekárek, Kaňkovský.
11

Karviná

0
Branky Dukly: Havel 3, Zigmund 2, Tichý 2, Dolana 2, Krča, Polák

Průběh utkání

Hned ve svém prvním střídání se prosadila druhá formace Dukly. Havel využil kombinace Lazorišáka s Dolanou a přihrávku zpoza branky neomylně poslal do sítě karvinského brankáře Volfa, 1:0. Sotva přišel na led třetí útok domácích, ocitl se jihlavský jmenovec hostujícího gólmana Volf osamocen před karvinskou brankou, ale svou šanci nevyužil. Další gól však na sebe nenechal dlouho čekat. Opět se o něj postaral Havel, který po přihrávce Lazorišáka zvyšoval ve 4. minutě už na 2:0. Poté si vytvořili několik šancí i hosté, ale svou příležitost na snížení promarnili nepřesnou koncovkou. Při třetím střídání nejúdernější jihlavské řady si Havel zazvonil na břevno karvinské branky a hned z protiútoku se dostal do brejku hostující Jarolím. S jeho nájezdem i následnou dorážkou si však zkušeně poradil jihlavský brankář Řehoř. V deváté minutě po přihrávce Šány napřáhl z úhlu Zigmund a bylo to 3:0. Minutu na to se Dukle naskytla výhoda jednoho muže v poli, kterou po nacvičeném signálu zužitkoval Polák, 4:0.

V úvodu druhé třetiny stál za povšimnutí především hrubý zákrok karvinského Michálka na Lazorišáka, jeho sekání však sudí ocenil pouze menším dvouminutovým trestem. V průběhu čtvrté minuty se pak blýskl Řehoř, když vyřešil nájezd dvou karvinských útočníků na osamoceného jihlavské zadáka. Dále už ale rozpoutali svůj brankostroj domácí. Postupně se prosadili ve 24. minutě Tichý, ve 29. minutě Zigmund a ve 32. minutě si mohl udělat další zářez na hokejku Tichý. O pět minut později se pak prosadil Dolana, který tečoval nahození obránce Šlapala. V přesilové hře v závěru druhé třetiny ještě zkompletoval Havel svůj hattrick. Prudkým golfovým úderem sice zlomil hůl,ovšem puk do sítě přesto dostal. Pozadu nezůstal ani Krča, který parádní ranou do levého horního rohu branku poslal karvinského Volfa již definitivně na střídačku. Po dvou třetinách tedy platil stav 10:0.

Do poslední třetiny nastoupili domácí v pozměněné sestavě, opory Řehoř a Kolafa si mohli odpočinout. Do jihlavské klece nastoupil mladý brankář Svoboda, zahrálo si i útočné trio Florus, Pekárek, Kaňkovský a obránci Dvořák s Hurdou. V závěrečném dějství však již nebylo o co hrát, což bylo na hře hodně patrné. Skóre se měnilo už pouze jednou a to v čase 59:35. Radost z čistého konta náhradnímu karvinskému gólmanovi překazil svým druhým gólem v zápase Dolana. 11:0.