7:4
(2:0, 4:1, 1:3)

12.10.2003 / Doudy

12.10.2003, Junioři - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Zigmund, Dršata, Šlapal, Kolafa, Rosendorfský, Dvořák - Hrbatý, Šána, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Florus, Rezek, Krča - Cína
7

Uherský Brod

4
Branky Dukly: Havel 3, Cína, Rezek, Tichý, Šána

Průběh utkání

První branky se domácí dočkali již ve 4. minutě, pro úmyslné kopnutí však nebyl gól Hrbatého uznán. Minutu na to se po závaru před brankovištěm hostí „vyfauloval“ jihlavský Dolana poté, co předvedl šermířskou vložku a čepelí své hole bodl soupeřova obránce do slabin. Vysloužil si tím od hlavního sudího trest na pět minut + do konce utkání a nemohl tak dnes rozšířit svou bohatou gólovou sbírku z letošní sezóny. Hra v oslabení však nemohla zabránit jihlavskému tahounu Havlovi, aby v 6. minutě otevřel po pasu Lazorišáka z ostrého úhlu golfovým úderem skóre zápasu, 1:0. Ještě v tomtéž oslabení si tato dvojice vytvořila tlak, který hosté odvrátili jen za cenu faulu a síly na ledě se tak vyrovnali. Při hře čtyřech proti čtyřem nebezpečně zatápělo hostím duo Rezek – Hrbatý, branku se jim však vsítit nepodařilo. Poté se dostali ke slovu také hosté, ale nájezd dvou na jednoho vyřešil dobrým obranným zákrokem Šlapal. V 19. minutě zvyšoval na 2:0 po průniku a přihrávce Lazorišáka Cína, který ve druhé formaci nahradil vyloučeného Dolanu. Půl minuty před koncem první dvacetiminutovky ještě vytvořil šanci Hrbatý, když nezištně našel před brankou osamoceného Tichého, hostující Vybíral byl však tentokrát pozorný a do kabin odcházeli domácí s dvoubrankovým vedením.

Druhá třetina nezačala příjemně pro gólmana domácích Řehoře, který dostal nepříjemně pukem do kolena. Vzápětí byl vyloučen za nebezpečnou hru loktem Havel, když srazil helmu hostujícímu Hradovi. V následující přesilovce hosté snižovali zásluhou Kartůska, který dorazil za záda domácího brankaře tvrdou střelu Ševčíka, 2:1. Vzápětí mohl dokonce vyrovnat Zelený, ale jeho sólo domácí opora mezi tyčemi zneškodnila. Na počátku 7. minuty si vyzkoušel zápasnický chvat za svou brankou Řehoř, hlavní rozhodčí však pro takové počínání neměl pochopení a udělil mu 2 minuty za hrubost. Svůj prohřešek proti pravidlům však vynahradil několika výbornými zákroky v oslabení a tak i nadále drželi domácí jednobrankový náskok. Na sklonku 11. minuty sekl Ševčík Rezka, při signalizované výhodě si domácí vynutili tlak, který sám faulovaný Rezek přetavil ve třetí gól domácích, 3:1. Poté přišlo v krátkém sledu několik vyloučení. Na trestnou lavici zavítali za domácí Rezek a Havel, za hosty pak Ševčík, který navíc dostal osobní desetiminutový trest. Po sérii prohřešků proti pravidlům přišlo na řadu hned několik šancí, ale ani Hrbatý a ani Kotačka z protiútoku nenašli ten správný recept na skórování. Blízko gólu byl i Krča, jeho v průnik však zastavila tyč. V 15. minutě se jako tank probil před branku Lazorišák, ve správný čas se na správném místě pohyboval Havel a tentokrát již dopravil kotouč do sítě hostí, 4:1. Šanci Tichého eliminovali hosté jen za cenu faulu a v následné početní převaze nalezl Hrbatý u tyče volného spoluhráče, Tichý si tak spravil chuť a bez obtíží zvyšoval na 5:1. Domácí si vytvořili ještě několik příležitostí, radost jim však přinesl až úspěšný brejk Šány po parádním pasu Kolafy. Po druhé třetině platil tedy stav 6:1.

Do poslední části hry nenastoupili hosté se svěšenými hlavami, naopak se velmi aktivně snažili ještě domácí pozlobit. Nutno dodat, že se jim to dařilo. Šance Ungermana a Kotačky z úvodu ještě Řehoř zlikvidoval, ale na střelu Chromého z bezprostřední vzdálenosti již nedosáhl, hosté snižovali na 6:2. Minutu poté musel Zigmund zastavit pronikajícího Kartůska jen za cenu faulu, ani to však nebylo nic platné, neboť Řehoře překonal z druhé vlny přijíždějící Obadal, 6:3. Ve 49. minutě byl za hákování vyloučen Šána, z následné přesilovky hosté snižovali na 6:4 zásluhou Ševčíka a dorážejícího Dědka. Uherský Brod se i nadále tlačili před branku a pokoušel se utkání zdramatizovat, Řehoř však nenašel pro jejich snahu pochopení. V 16. minutě zazářil i hostující Vybíral, když výborným zákrokem lapačkou zneškodnil dorážku Rezka. Klid do domácích řad přinesl až v 57. minutě Havel, kterého našel v přesilovce osamoceného před Vybíralem Lazorišák, a ten chladnokrevným golfákem pod víko pečetil vítězství domácích na 7:4. Několik vteřin před koncem se ještě pokoušel vyprovokovat šarvátku hostující Dědek, ale Zigmund raději šetřil síly na další utkání a zkušeně tak na hrubost protihráče nereagoval.