6:2
(2:1, 4:0, 0:1)

07.11.2003 / Doudy

07.11.2003, Junioři - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Protivný, Urban, Dršata, Zigmund, Rosendorfský, Dvořák - Hrbatý, Polák, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Krča, Florus, Šána
6

HK Nový Jičín

2
Branky Dukly: Havel 2, Florus, Šána, Dršata, Zigmund

Průběh utkání

Za tým Dukly nastoupily i dvě posily z juniorky pražské Sparty, obránci Protivný a Urban. Utkání nezačalo pro domácí šťastně neboť hned ve 2. minutě se Řehořovi nepovedlo na hranici kruhů zalehnout kotouč, který mu vypíchl Soukup, ten však ztratil hůl a neměl možnost dopravit kotouč do prázdné jihlavské branky. Vzápětí do útočného pásma hostí vlétla třetí lajna Dukly, Šána naservíroval kotouč Florusovi, ten nezaváhal a přesnou střelou k tyči z první otevřel účet zápasu, 1:0. Nový Jičín však hrál s domácími v úvodu zápasu vyrovnanou partii, střelou do tyče zahrozil Malíšek. Ve 12. minutě pronikal odvážně do útočného pásma Lazorišák, přiťukl puk na Havlovu hůl a ten dělovkou z oblasti kruhů zvyšoval na 2:0. Hosté však bleskově kontrovali, když dostal před Řehořem Soukup příliš mnoho prostoru a dotlačil kotouč za záda domácího brankaře, 2:1. Domácí si v závěru první dvacetiminutovky ještě vytvořili několik slibných příležitostí, hostující gólman Kudláček byl však pozorný a první část hry tak skončila jednogólovým náskokem domácích.

Po první přestávce nastoupili domácí útočně naladěni a hosté nestíhali nastavené tempo. Již ve 2. minutě vyzval ke skórování Florus Krču, neposedný kotouč však těsně minul jeho hůl a tak se prozatím stav neměnil. Jinak si se svou šancí poradil Havel, kterého dobře viděl před brankou hostí Lazorišák, naservíroval mu kotouč a domácí kanonýr se nemýlil, 3:1. Minutu nato zpracoval mezi kruhy Florusovu přihrávku Šána, švihem zamířil přesně pod horní tyčku Kudláčkovi branky a dal tak domácím klid v podobě tříbrankového vedení, 4:1. I nadále pokračoval Dukla v útočném hokeji, s ojedinělými šancemi soupeře si s přehledem poradil Řehoř. Ve 13. minutě našlápl k průniku Havel, na modré přenechal puk Dršatovi, ten napřáhl a parádní ranou uklidil kotouč k levé tyčce Jičínské branky, 5:1. Když už se zdálo, že se skóre v této části hry více měnit nebude, dostal se ke kotouči mezi kruhy obránce Zigmund a svou tvrdou střelou nedal Kudláčkovi tři sekundy před sirénou nejmenší šanci, do kabin se šlo tedy za stavu 6:1 pro domácí.

Ve třetí třetině se přitvrdilo, ale i za prakticky rozhodnutého stavu se obě mužstva tlačila před branky soupeře a tvořila si šance. První zahrozili domácí, ale svůj nájezd dvou na jednoho nedokázali domácí ostrostřelci Havel s Lazorišákem využít. V polovině poslední třetiny se opakovala chyba jihlavských beků ze situace při prvním gólu, tentokrát byl před Řehořem nedůrazně pokrytý Činčera a opakovanou dorážkou pod břevno překonal Řehoře, 6:2. Minutu nato se hosté ještě prezentovali břevnem, které nastřeli Mechar, ale to bylo z jejich strany vše. Několik šancí si do závěrečné sirény ještě vytvořili domácí, nic víc, než Polákovo břevno z nich však nevytěžili, ale i přesto po pěkném utkání odcházeli do kabin spokojenější domácí.