4:2
(2:0, 1:0, 1:2)

Víkend v Praze bez bodu

06.10.2007 / Martin Smotlacha

Jihlavští dorostenci stejně jako v pátek se Spartou i v sobotu prohráli 2:4, tentokrát ovšem s pražskou Slavii. Ještě v 54. minutě prohrávali nepěkným výsledkem 0:4, poté ovšem přece jen zabrali a díky brankám Michaela Polcara a Ondřeje Malce alespoň zkorigovali na konečných 4:2.
06.10.2007 17:00, Extraliga dorostu - 12. kolo

HC Slavia Praha

Dlouhý - Doležal, Tichý, Barák(C), Krejčí, Humpolíček, Hruška, Sedláček, Krejčík - Poletín, Koubek, Suchánek, Hellar, Wszolek, Cikánek, Chlapík, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák, Müller, Süsser
4

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Šidlík, Musil, Cirhan, Kolda, Kvasnička, Hejl - Matějka, Kuřítko, Peška, Malec, Vysloužil, Zeman, Polcar, Kasalý, Mikeš
2
Branky a nahrávky: 18. Palaščák (Žejdl), 20. Žejdl (Palaščák), 24. Chlapík (Süsser, Mavrojanidis), 46. Mavrojanidis (Suchánek) - 54. Polcar (Vysloužil), 59. Malec (Zeman). Vyloučení: 9:7, navíc Barák (SLA) 5 + do konce - Zeman (JIH) 5 + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Průběh utkání

Během prvních patnácti minut utkání hrály oba celky spíše obrannou hru. Nikdo nechtěl dostat první gól. Díky tomu diváci v Edenu museli čekat sedmnáct minut na první změnu stavu. Tehdy se z protiútoku dostal Lukáš Žejdl po levé straně s pukem do útočného pásma, přihrál na místo mezi kruhy, odkud mířil přesně David Palaščák. Tato první branka domácím viditelně pozvedla sebevědomí a výsledkem byla druhá branka Slavie. Ta padla v přesilové hře, jen dvě minuty po té první. Jejím autorem byl tentokrát Lukáš Žejdl, kterému během přečíslení nahrál David Palaščák.

Do druhé třetiny, během které se rozdalo celkem čtrnáct trestných minut, nastoupil tým Jihlavy s jedním hráčem na trestné lavici. Jejich snaha o kontaktní gól se nesetkala během druhé třetiny s úspěchem. To Slavie byla ve svých útočných snahách úspěšnější. Tři minuty po začátku druhé třetiny předvedl Sűsser ukázkovou hru u mantinelu. Tu zakončil přihrávkou na nejmladšího hráče svého týmu, Adama Chlapíka, který nadvakrát prostřelil jinak dobře chytajícího brankáře hostů, Šťastného. 3-0. Ve zbytku druhé třetiny se několika dobrými zákroky blýskli oba brankáři.

Začátkem poslední třetiny výrazně ubylo dvouminutových trestů. Hře začali dominovat hostující útočníci. Ránu jejich ofenzivnímu snažení ovšem zasadili po pěti minutách hry Suchánek s Mavrojanidisem. Právě oni dva se během vlastního oslabení dostali do brejku. Suchánek přihrál Georgu Mavrojanidisovi a ten se trefil přesně. Dukla se ale ani za stavu 4-0 nevzdávala a nadále pokračovala v útoku. Připravit domácího brankáře Dlouhého o čisté konto se podařilo Dukle v 53. minutě. Vysloužil poslal ukázkovou přihrávku na před brankou postaveného Michaela Polcara, který střelou z první snížil na 4-1. Dalších pět minut zápasu se počtem trestů podobalo druhé třetině. Dukla Jihlava opět prokázala bojovnost. Během přesilovky 4 na 3, necelých 70 vteřin před koncem utkání, překonal Ondřej Malec domácího brankáře podruhé. Asistenci si připsal Adam Zeman.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): „Utkání na Slavii mě mrzí dvakrát, neb jsme na Spartě předvedli parádní výkon. I když jsme tam prohráli, nemůžeme klukům nic vytknout. Přečkali jsme úvodní tlak Slavie, ale po hrubé chybě Filipa Kvasničky v závěru třetiny jsme soupeři gól darovali. Na kluky poté padla deka a my jsme byli všude o krok pozadu. Probudili jsme se až za stavu 4:0 pro domácí, což bylo proti kvalitnímu celku Slavie nemožné stáhnout."