7:8sn
(1:2, 4:4, 2:1 - 0:0 - 0:1)

Dorostenci vezou po přestřelce dva body

27.10.2007 / Michal Miškovský

Patnáct gólů bylo k vidění v utkání dorostenců Mladé Boleslavi s jihlavskou Duklou. Jihlavští mladíci několikrát v utkání vedli, domácí však dokázali vždy srovnat krok a po šedesáti minutách byl stav 7:7. V prodloužení se diváci branky nedočkali, v samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté. O rozhodující trefu se postaral Martin Kuřítko a Dukla si tak po vítězství 8:7 odváží dva body.
27.10.2007 12:00, Extraliga dorostu - 18. kolo

BK Mladá Boleslav

Příhoda (23. Vokatý) - Švaříček, Brabenec, Warneke, Krňanský, Anděl, Moucha, Arazim - Musil P., Škorík, Bednář, Belay, Kadaně, Jiránek, Rys, Jankovský, Protivný, Hájek, Sochor, Lenc
7

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Šidlík, Musil D., Cirhan, Pekárek, Hejl, Kvasnička - Brychta, Matějka, Kuřítko, Peška, Malec, Zídek, Vysloužil, Zeman, Polcar, Kasalý
8
Branky a nahrávky: 19. Bednář, 28. Sochor (Protivný), 30. Bednář (Hájek, Arazim), 33. Brabenec (Jiránek), 40. Anděl (Belay), 43. Hájek (Belay, Bednář), 50. Jiránek (Hájek) - 7. Kasalý (Brychta), 13. Zídek (Musil D.), 22. Matějka (Malec, Polcar), 23. Vysloužil (Polcar), 31. Malec (Musil D.), 35. Polcar (Matějka, Musil D.), 49. Kuřítko, rozhodující nájezd Kuřítko. Rozhodčí: Würtherle - Arazimová, Orlický. Vyloučení: 7:11. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 44:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6, 6:6, 6:7, 7:7, 7:8.

Průběh utkání

Od úvodního buly se obě mužstva soustředila především na útočnou fázi hry, na což doplatili Boleslavští v úvodu sedmé minuty. Dukla nejprve přečkala oslabení a následně se ujala vedení. Skóre otevřel Kasalý. Domácí mohli srovnat stav hned o minutu později, jenže Škorík dvakrát vyhořel na gólmanu Šťastném. Od modré to zkoušel v 11. minutě Arazim, ale oba jeho pokusy skončily mimo bránu.

Středočeši se nenechali odradit a zkoušeli to dál, jenže druhou ránu si ve 13. minutě zasadili sami. Přízemní střelu Zídka si nešťastně srazil do brány gólman Příhoda. Vzápětí mohli zkorigovat stav domácí Jiránek s Rysem, ale ani jeden nedokázal protlačit puk při závaru za Šťastného. Hodně štěstí stálo při hostech také dvě minuty před první přestávkou. V další nepřehledné situaci nedokázal překonat gólmana hostí Lenc.

Domácí se před odchodem do kabin přesto dočkali snížení. Při oslabení ujel obráncům Dukly Bednář a brankáři Jihlavy nedal šanci. Po prvních dvaceti minutách tedy platil stav 1:2.

Boleslavští mohli hned ve 47. vteřině druhé části hry vyrovnat. Rys však z mezikruží nezamířil přesně a o chvíli později se potvrdilo známé pravidlo nedáš – dostaneš. Dvoubrankové vedení vrátil Jihlavě Matějka. Hosty ale průběžný výsledek 3:1 neuspokojil a hned ve 23. minutě skórovali počtvrté. Vysloužil byl rychlejší než beci Mladoboleslavských a nezaváhal.

Na to okamžitě zareagovala střídačka domácích oddechovým časem a trenéři provedli změnu v brankovišti. Příhodu nahradil Vokatý, jenž v pátečním utkání vychytal nulu.

Mohlo být ještě hůř! Na Vokatého se hnal Vysloužil, ale gólman Mladé Boleslavi prokázal, že do “provozní teploty“ se dá dostat během minuty a úspěšně zasáhl. To zřejmě Středočechy povzbudilo a ve 28. minutě snížil na 2:4 Sochor. Kontaktního gólu se svěřenci trenérů Arnošta s Hykou dočkali hned o dvě minuty později. V přesilovce zamířil přesně Bednář.

Mladíci Dukly se nesesypali a za další minutu vstřelil uklidňující pátý gól Malec po spolupráci s Musilem. Brankové dostihy pokračovaly i nadále. Ve 33. minutě zakončil přesilovkovou souhru Brabenec. Středočechy dlouho vstřelený gól těšit nemohl. Z branky při početní výhodě se mohli radovat ve 35. minutě i hosté. Přesně zamířil Polcar.

Už se zdálo, že do kabin se odejde před třetí třetinou za stavu 4:6 ve prospěch hostí, to by ale nesměl 29 vteřin před koncem druhého dějství využít dvojnásobnou přesilovku Anděl.

Gólové hody pokračovaly i ve třetí třetině. Ve 43. minutě dorazil puk za nešťastného Šťastného kapitán Hájek a domácí na tom byli v té chvíli stejně jako Jihlavané, 6:6! Do vedení se mohli hosté vrátit ve 45. minutě, ale brankář Vokatý se výtečně položil do nájezdu Vysloužila a byl tudíž podruhé úspěšnější v souboji s forvardem Dukly.

Individuálně se zkoušel prosadit o tři minuty později Belay, ale ztroskotal na třetím bránícím hráči a do zakončení se nedostal. Chuť na tři body zhořkla Mladé Boleslavi ve 49. minutě. Rána Kuřítka skončila až za Vokatým. Naději na bodový zisk vykřesal Jiránek, jenž vyrovnal na 7:7.

Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu. V tomto ohledu byli aktivnější domácí, ale vítěznou brankou odměněni nebyli. Utkání tedy dospělo až do prodloužení.

Hned na začátku pětiminutového nastavení mohl ukončit zápas Rys, jenže v problematické situaci nedokázal zvednout puk nad ležící beton Šťastného. Také ve zbytku prodloužení měli více ze hry domácí, ale o vítězi musela rozhodnout až loterie s názvem samostatné nájezdy.

V prvních třech sériích dominovali gólmani, když oba strážci svatyní neinkasovali ani jednou. Čtvrtá série už přinesla rozhodnutí. Kuřítko naznačil kličku do forhendu, ale nakonec poslal puk na druhou stranu a pohodlně zakončil do poloprázdné brány. Reagovat mohl Rys, jenže neproměnil ani svůj druhý nájezd.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): „V utkání s Boleslaví jsme při hře pět na pět byli lepším týmem, soupeř se nás držel díky využitým přesilovým hrám. Kluci ale ukázali, že hokej hrát umějí a já sem rád, že jsme získali alespoň dva body. Jen je škoda, že jsme nedokázali udržet vedení 4:1.“