3:4
(1:1, 2:2, 0:1)

Smolný odraz touše obral dorost o body

02.11.2007 / Martin Doucha

Jihlavští dorostenci přivítali na Horáckém zimním stadionu stejně staré soky z Litvínova a až do posledních okamžiků se hrál vyrovnaný hokej. Ranou do řad jihlavských mohly být dva slepené góly chemiků ze začátku druhé třetiny, díky brankám Adama Zemana a Filipa Kasalého na ně však domácí nalezli odpověď. O ziskový výsledek je definitivně obral nečekaný odraz kotouče od hrazení, který přistál přímo na hůl ideálně postaveného protihráče, jenž poslal puk do ohně před jihlavskou klec a Litvínov šťastně uchvátil všechny tři body, které se v pátek rozdělovali, právě díky této brance a výsledku 3:4.
02.11.2007 17:00, Extraliga dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Musil, Cirhan, Šidlík, Kvasnička, Pekárek, Hejl - Kuřítko, Zeman, Malec - Vysloužil, Polcar, Kasalý - Brychta, Zídek, Pěška
3

HC VERVA Litvínov

Bína - Kousalík, Průcha, Eminger, Hora, Česal, Kabeláč - Kalousek, Fejtl, Smolka, Rosol, Heindl, Smolík, Černý, Jurčík, Lindner, Mackal, Račuk
4
Branky a nahrávky: 11. Malec, 24. Zeman (Malec), 34. Kasalý (Vysloužil) - 16. Lindner (Průcha), 23. Račuk (Hora, Lindner), 24. Račuk (Hora, Průcha), 55. Lindner (Hora, Kalousek). Rozhodčí: Polák - Brabec, Pospíšil. Vyloučení: 9:8, navíc Račuk (LIT) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Do pátečního utkání na Horáckém zimním stadionu vstoupili aktivněji domácí a po několika neproměněných příležitostech se zaslouženě ujali vedení. V 11. minutě se o to postaral Ondřej Malec, který po svém výjezdu zpoza branky prokřížil Bínovo brankoviště svým pasem a ten si nešťastně srazil kotouč za svá záda, 1:0. Litvínovští ale s odpovědí příliš neotáleli a ta na sebe nenechala dlouho čekat. O srovnání skóre se chemici postarali v přesilové hře, konkrétně zařídil změnu stavu na 1:1 po přihrávce Oskara Průchy Michael Lindner.

Ještě více si hosté mohli mnout ruce po pár minutách druhé dvacetiminutovky, do které vlétli jako uragán a uštědřili mladíkům Dukly hned dva gólové políčky. Nejprve se totiž povedlo hostům uniknout do přečíslení dvou na jednoho, jež pod betonem zaklekajícího Šťastného propasíroval do jihlavské klece Marek Račuk. Jen o pár chvil a jedno vyloučení poté se dostal kotouč na modrou znovu do kontaktu s holí Marka Račuka, jenž nezaváhal ani vteřinku a svou druhou brankou v utkání udělal trhlinu do sebevědomí domácích, 1:3. Ta se ovšem zacelila hned při následujícím protiútoku domácích a ti se zásluhou „angličana“ v podání Adama Zemana vrátili hostům na kontakt, 2:3. Stejný hráč mohl v početní výhodě ve 28. minutě i vyrovnat, ale natřikráte byl proti nezdolný Bína v brance Litvínova. Zásahu na 3:3 se ale Jihlavané přece jen dočkali, Vysloužilova střela od modré se totiž od zadního hrazení vrátila zpět před branku a do té putovala zásluhou pohotového Filipa Kasalého. Zkorigování výsledku ale jakoby domácím ubralo na píli a ve zbytku prostředního dějství již atakovali brankový stav pouze hosté, ani největší šance Smolky však díky Šťastnému v jihlavské brankce neskončila.

V poslední regulérní části hry pokračoval tuhý boj o tři body, o něž se ve 49. minutě výrazně přihlásila domácí Dukla, která rozpoutala nefalšovaný hokejový kolotoč kolem brankoviště chemiků, v němž hrál ústřední roli Vyloužil, branka hostů ale i díky přízni paní štěstěny odolala. Ta svou dlouhou rukou zasáhla výrazně do osudu utkání ještě v 55. minutě, když se při oslabení domácích jejich vyhození po mantinelu nenadále odrazilo přímo na hůl mezi kruhy tápajícího Hory, jenž jej okamžitě nahodil do brankoviště domácích, kde se o jeho usměrnění za záda v této chvíli nepříliš Šťastného postaral Michael Lindner, 3:4. Tato z jihlavské perspektivy smolná branka nakonec rozhodla i o dělbě oněch tří bodů, jež tedy po vyrovnaném utkání ukořistili hosté.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): „Utkání bylo z našeho pohledu špatné, hráči jej hrubě podcenili, mysleli si, že když přijede tým z konce tabulky, že se porazí sám. Soupeř chtěl vyhrát daleko více než my a tři body získal zaslouženě. Dnes byl lepší i v přesilových hrách, díky kterým utkání rozhodl ve svůj prospěch.“