7:3
(2:2, 5:0, 0:1)

Předčasný Mikuláš zavítal do Jihlavy

23.11.2007 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci přivítali v pátek na svém ledě lídra soutěže pražskou Spartu. Po vyrovnané první třetině, kdy oba týmy vstřelily po dvou brankách, předvedli jihlavští mladíci v druhé části ofenzivní smršť a pěti góly během dvaceti minut rozhodli o osudu utkání. Po dvou brankách zaznamenali Adam Zeman a Ondřej Malec. Ve třetí dvacetiminutovce se už pouze Sparťanům povedlo snížit na konečných 7:3.
23.11.2007 17:00, Extraliga dorostu - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Musil, Cirhan, Tichý, Kvasnička, Pekárek, Šidlík, Zmrhal - Kuřítko, Zeman, Pěška - Vysloužil, Zídek, Polcar - Brychta, Kasalý, Malec - Přidal, Svobodník
7

HC Sparta Praha

Kocián (41. Vaňousek) - Grin, Švidra, Vítek, Moravec, Dvořák, Drvota, Veselý, Koževnikov - Kejdana, Sovík, Chára - Hanták, Kniazev, Krpata - Rubeš, Eis, Dvořáček - Kubů, Merta, Hybner
3
Branky a nahrávky: 3. Brychta, 10. Malec (Tichý, Pěška), 23. Zeman (Pěška), 33. Zeman (Vysloužil, Musil), 33. Malec (Polcar), 38. Kuřítko (Vysloužil), 39. Musil (Vysloužil) - 5. Hanták (Grin, Švidra), 18. Hanták (Krpata), 56. Hybner (Chára). Rozhodčí: Stach - Blažek, Bohatý. Vyloučení: 19:21, navíc Pěška (JIH) 5 + do konce utkání - Kniazev (SPA) 10 min. OT., Eis (SPA) 5 + do konce utkání. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 37:16. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2, 7:3.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci vstoupili do utkání aktivně a hned ve 3. minutě se ujali vedení. Hostujícího gólmana Kociána zaskočil nahozením zpoza branky Ondřej Malec a kotouč objevil až v síti – 0:1. Hned za nedlouho se však povedlo Spartě vyrovnat. Přesilovku pět na tři využil po odražené střele Grina od mantinelu střelou do odkryté branky Filip Hanták – 1:1. Brankově bohatá třetina pokračovala i nadále.

Těsně před její polovinou tečoval Ondřej Malec střelu Tichého od modré a puk skončil až za překvapeným Kociánem – 2:1. Ani tentokrát se ale Dukle vedení nepovedlo udržet. V 15. minutě se sice dostal do velké šance po kombinaci prvního domácího útoku Pěška, jenže neproměnil a o tři minuty později se dokázali opět při přesilovce prosadit hosté. Filip Hanták překonal Šťastného blafákem do bekhendu a vstřelil již svůj druhý gól – 2:2.

Druhá třetina byla téměř celá ve znamení Dukly. Sparťané sice zamkli domácí mužstvo v prvních dvou minutách do jihlavského obranného pásma, poté ale ujela dvojice Ondřej Pěška Adam Zeman a druhý jmenovaný zakončil přesnou trefou po ledě – 3:2. Na další gól se čekalo deset minut, pak se ale rozjel brankostroj Jihlavy.

Během dvanácti sekund se ve 33. minutě trefili Adam Zeman a Ondřej Malec – 5:2.. Za pět minut dostali domácí výhodu přesilovky pět na tři a naložili s ní na výbornou. Nejprve dokázal po sérii dorážek doklepnout kotouč do branky Martin Kuřítko, v následné početní převaze pět na čtyři pak další gól přidal střelou od modré David Musil – 7:2.

Třetí třetina již příliš mnoho hokejové krásy nepřinesla. Za zmínku stojí pouze vysoký počet vyloučených. Během poslední dvacetiminutovky rozdali rozhodčí neuvěřitelných 110 trestných minut. O jedinou branku se pak postaral Aleš Hybner, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Šťastného – 7:3. Dukla vybojovala cenné tři body proti lídrovi soutěže.

Ohlasy trenérů

František Zeman (trenér Jihlavy): „Kluci bojovali už od začátku, odvedli výborný výkon a zaslouženě vyhráli. Bylo jasné, že Sparťani se nebudou chtít s takovou prohrou smířit, a proto chtěli v poslední třetině, aby nás to alespoň trochu bolelo. Kluci se s tím však dokázali vypořádat a i posledních dvacet minut zvládli.“