2:1p
(0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Proti Vsetínu dva body

01.12.2007 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci přivítali v sobotu na Horáckém zimním stadionu mladíky ze Vsetína. Kdo čekal brankově bohaté utkání jako byla ta předchozí s pražskými S, musel být zklamán. Na gól se čekalo až do 38. minuty, kdy se vedení ujali hosté. Dukla ovšem nesložila zbraně a v poslední třetině dokázala vyrovnat zásluhou Kuřítka. V prodloužení pak rozhodl o vítězství 2:1 a zisku dvou bodů pro domácí Michael Polcar.
01.12.2007 12:00, Extraliga dorostu - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Musil, Cirhan, Tichý, Kvasnička, Pekárek, Hejl - Kuřítko, Zeman, Pěška - Polcar, Zídek, Vysloužil - Malec, Brychta, Matějka
2

VHK ROBE Vsetín

Hromada - Vrba L., Jaškin, Trška, Mikuláštík, Vrba F., Hladký - Vávra, Kentoš, Kozák - Ptáčník, Pořický, Matuštík - Podešva, Kajaba, Horehleď - Slováček
1
Branky a nahrávky: 53. Kuřítko (Zeman), 62. Polcar (Pěška) - 38. Kentoš. Rozhodčí: Coufal - Drobílek, Pelikán. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Souboj čtrnácté Jihlavy s dvanáctým Vsetínem nabídlo v sobotu 26. kolo dorostenecké extraligy. Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté a dokázali si vypracovat sérii brankových příležitostí, vsetínský gólman Petr Hromada však dokázal v první dvacetiminutovce všechny jejich střelecké pokusy zlikvidovat. Jiří Šťastný v jihlavské brance příliš práce neměl, ale ani on nezaváhal, a tak se odcházelo do kabin za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhé třetiny si obrovskou šanci vypracovali Valaši. Do samostatného úniku se dostal Vávra, zakončil však pouze do připravených betonů Šťastného. Poté pokračovali v aktivní hře Jihlavští, Hromada ale odolával. Těsně před polovinou zápasu se naskytla vsetínským dorostencům příležitost hrát dvě přesilovky v rychlém sledu za sebou, ani v jedné si ovšem nedokázali vytvořit vážnější brankovou příležitost.

Hostům se ale přeci jen podařilo skórovat. Po další nevyužité početní převaze se na začátku 37. minuty prosadil Josef Kentoš, který si nabruslil do dobré pozice před Šťastného a střelou bekhendem do protipohybu jihlavského gólmana poslal Vsetín do vedení – 0:1. Zelenožlutí si již náskok do přestávky dokázali pohlídat.

Do závěrečné části vlétli domácí velkým náporem, dlouho však nedokázali vstřelit gól. Ve 47. minutě měl k tomu největší příležitost Malec, ale jeho střela skončila pouze na levé tyči vsetínské branky. Za tři minuty dostala Dukla výhodu přesilové hry, ale z celé řady střel se neujala ani jediná. V 53. minutě se už ale jihlavští mladíci dočkali. Po sérii střel dorazil kotouč do odkryté branky za bezmocného Hromadu Martin Kuřítko – 1:1.

Minutu před koncem základní hrací doby měl obrovskou šanci strhnout vítězství na stranu Vsetína Matuštík, ale svůj sólový únik brankou zakončit nedokázal a utkání tak dospělo do prodloužení. V něm rozhodl o jihlavském vítězství a zisku dvou bodů Michael Polcar střelou z prostoru mezi kruhy – 2:1. Vsetín si z Jihlavy odváží bod.

Ohlasy trenérů

Josef Turek (trenér Vsetína): „Byl to naprosto vyrovnaný zápas. Líbilo se mi, že Jihlava napadala a neblokovala, takže se hrálo nahoru dolu. Bylo k vidění spousta šancí, je škoda, že padlo tak málo branek. V prodloužení neproměnil Ptáčník velkou šanci a hned z protiútoku jsme dostali na 2:1. Bylo to asi zasloužené vítězství domácích, protože za ním v závěru více šli."

František Zeman (trenér Jihlavy): „Vsetín má už několik let výbornou mládež, takže jsme se na utkání s nimi připravovali zodpovědně a ukazovali jsme to celých šedesát minut. Bohužel jsme dostali gól po naší jediné větší chybě v defenzivní činnosti a my jsme naopak nedokázali využívat řadu šancí, které jsme si vyprodukovali. Nakonec se nám povedlo vyrovnat a pak jsme si šli daleko víc za vítězstvím než soupeř, což jsme ukázali i v prodloužení, kdy to kapitán Polcar vzal, jak se říká, na sebe, podstoupil dva těžké souboje, vybruslil si a střelou gólmanovi pod vyrážečku rozhodl.“