1:2
(0:1, 1:1, 0:0)

Dorostenci nezvládli souboj se sousedem v tabulce

08.12.2007 / Jakub Mezlík

Sobotní poledne nabídlo na Horáckém zimním stadionu souboj jihlavských dorostenců se stejně starými hokejisty Vítkovic. Hosté se o den dříve dostali před Duklu v extraligové tabulce, Jihlavští by v případě výhry ukořistili 14. místo zpět. Severomoravané si ale dokázali vypracovat během pětatřiceti minut dvoubrankové vedení, Dukla naopak selhávala v zakončení. Jedinou branku vstřelil David Musil a domácí dorostenci tak prohráli 1:2.
08.12.2007 12:00, Extraliga dorostu - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Musil, Cirhan, Pekárek, Hejl, Tichý, Kvasnička - Vysloužil, Kasalý, Polcar - Brychta, Zídek, Malec - Kuřítko, Zeman, Pěška
1

HC Vítkovice Ridera

Mrázek - Prokop, Hruzík, Kimla, Pastor, Kovář, Hudeček - Slovák, Hlinka, Kucsera - Řehák, Včíslák, Šaitar - Šebesta, Vicherek, Mareček - Němec
2
Branky a nahrávky: 36. Musil - 19. Řehák (Prokop, Kucsera), 35. Kucsera (Slovák). Rozhodčí: Jeřábek - Paulík, Svoboda. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 115. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila obě mužstva opatrně a dlouho nebyla k vidění v první dvacetiminutovce vyložená gólová příležitost. Dvě minuty před koncem však rozhodčí poslal Jihlavu na sedmnáct sekund do tří a Vítkovice rozjely přesilovkový kolotoč. Střela Hlinky z pravého kruhu však zamířila pouze do břevna Šťastného branky. Hosté ale pokračovali v náporu i v klasické početní převaze a odměnou za jejich snahu jim byl vedoucí gól zápasu. Střelu Prokopa od modré tečoval před brankou Adam Řehák a kotouč skončil až v síti – 0:1.

Hned po dvaceti sekundách druhé části se mohly vítkovičtí dorostenci radovat podruhé. Střelu Kucsery do odkryté branky ale dokázal perfektním skokem zlikvidovat domácí brankář Šťastný. Ve 35. minutě už byl ale na bekhendový blafák Lukáše Kucsery v oslabení krátký – 0:2. Dvougólové vedení však vydrželo Vítkovicím pouze něco málo přes minutu. Těsně za modrou napřáhl u pravého mantinelu David Musil a jeho tvrdá střela se odrazila od břevna do branky za překvapeného Mrázka – 1:2.

Ve třetí třetině pokračovalo jihlavské trápení. Domácí se nedokázali prosadit v zakončení, hosté si velmi dobře hlídali svůj těsný náskok. Ani v závěru se domácí nedokázali dostat do žádného velkého tlaku, protože zbytečně opláceli vítkovické fauly. Vítězství si tak z Horáckého zimního stadionu odvážejí Vítkovice a odskakují Dukle na rozdíl čtyř bodů.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský(Vítkovice): „My jsme v situaci, kdy potřebujeme bodovat a naše bilance z venkovních hřišť je katastrofální, to znamená, že jsme chtěli body za každou cenu a to se povedlo. Máme velkou marodku, takže jsme přijeli v šestnácti lidech, nechtěli jsme vytvářet žádné složité věci, hrát to jednoduše. Podařily se nám dát góly, zvládli jsme to pak také ubránit, takže jsme velice spokojení. Byl to úporný zápas, ve kterém jsme nebyli lepším týmem, ale šťastnějším."

František Zeman (Jihlava): „Zápas se hodnotí hrozně těžko z jednoho prostého důvodu. Moji hráči dneska nechtěli jít do toho prostoru, kde to bolí, před branku. Hráli jsme krásný hokej po koutech, ale účel žádný a to mě mrzí. My si s těmi hráči budeme muset sednout a rozebrat s nima tu situaci. Už jsem to říkal v kabině, ale takhle se o extraligové body nehraje. A jestli si někteří myslí, že to budou hrát, jak se říká, zpatra, tak to bohužel není pravda. Naši dva z nejzkušenějších nebo nejstarších hráčů Kuřítko a Vysloužil udělali v závěru fatální chyby, když rozhodčí signalizoval naši početní výhodu a oni opláceli, a my tak místo výhody máme rovnovážnou situaci.“