3:2
(3:1, 0:1, 0:0)

Dorost veze z Havířova těsnou prohru

29.01.2008 / Jakub Mezlík

Již čtvrtou prohru v řadě si připsali v úterý na své konto jihlavští dorostenci. V dohrávce s Havířovem doplatili na špatnou první třetinu, v níž třikrát inkasovali, a sami se trefili pouze jednou. Ve druhé části sice vstřelil kontaktní branku Ondřej Pěška, domácí si své vítězství 3:2 už ale v dalším průběhu pohlídali, v poslední dvacetiminutovce téměř nepouštěli Duklu do šancí.
29.01.2008 17:00, Extraliga dorostu - 31. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Matoušek - Pinka, Šurin, Grigel, Jaško, Duda, Kocurek, Ondrek - Pechanec, Křivohlávek, Videlka, Vyčesaný, Dočkal, Fábry, Kulik, Fúzik, Mráz, Puffer, Číp, Čaja
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Kvasnička, Březka, Pekárek, Tichý, Hejl, Tobola - Pěška, Zeman, Kuřítko - Malec, Polcar, Vysloužil - Brychta, Zídek, Prokš
2
Branky a nahrávky: 3. Křivohlávek (Pechanec, Videlka), 8. Křivohlávek (Pechanec, Videlka), 10. Videlka (Pechanec, Křivohlávek) - 7. Malec (Polcar), 26. Pěška (Zeman). Rozhodčí: Mrkva - Jeřábek, Schmejkal. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Na vedoucí gól domácího Křivohlávka ze 3. minuty sice stačili jihlavští dorostenci brzy odpovědět díky Ondřeji Malcovi, ještě rychlejší úder po vyrovnávací brance však zasadili Havířovští. V 10. minutě vedli už 3:1 a dvougólový náskok si do konce první dvacetiminutovky pohlídali. „Mrzí mě, že jsme nezvládli první třetinu, ta určila ráz utkání,“ litoval po utkání trenér František Zeman.

V prostřední části sice mladíci Dukly tlačili, za záda výborně chytajícího Matouška se však trefil pouze Ondřej Pěška. „Bohužel ze druhé třetiny jsme vytěžili jen jeden gól a tři tyčky, což si myslím, že naše hráče trochu poznamenalo, poznamenal Zeman. „Měli jsme enormní tlak, bohužel nám to tam nepadlo."

Ve třetí třetině si již Panteři vítězství pohlídali. „Už nás k tlaku nepustili," konstatoval jihlavský kouč. Dorostenci tak prohráli těsně 2:3, bohužel je to již počtvrté v řadě. „Naši hráči nedávají tomu zakončení tolik, co by měli dát, a trošku se uspokojí tím, že se do té šance dostanou. Musejí dát do zakončení více než sto procent," uzavřel Zeman.