2:1
(0:0, 2:1, 0:0)

Dorostenci udolali Kometu

12.01.2008 / Jakub Mezlík

Ani v sobotním zápase nezaskočil dorostence Dukly náskok soupeře. Po bezbrankové první třetině se Kometa dostala na jihlavském ledě na začátku druhé dvacetiminutovky rychle do vedení, nejprve se však povedlo vyrovnat Martinu Vysloužilovi a v polovině zápasu otočil výsledek ve prospěch domácích Jiří Tichý. Stav 2:1 vydržel až do konce zápasu, i díky výborně chytajícímu Jiřímu Šťastému v jihlavské brance.
12.01.2008 12:00, Extraliga dorostu - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Musil, Cirhan, Tichý, Kvasnička, Tobola - Malec, Zeman, Kuřítko - Vysloužil, Polcar, Pekárek - Brychta, Zídek, Přidal
2

HC Kometa Brno

Jíra - Pospíšil, Krejčiřík, Nedvěd, Ježko, Horák, Tesař, Bilčík - Sedláček, Maša, Heža - Kala, Zavadil, Crhák - Hnilička, Komínek, Zemánek - Hlávka
1
Branky a nahrávky: 27. Vysloužil (Musil, Malec), 31. Tichý (Zídek) - 24. Hnilička (Komínek, Zemánek). Rozhodčí: Homola - Blažek, Bohatý. Vyloučení: 7:6, navíc Ježko (KOM) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Rozhodčí nastolil v úvodu zápasu přísný trend a během prvních dvou minut hned třikrát vylučoval. Vykrystalizovala z toho devatenáct sekund trvající přesilová hra pět na tři pro Kometu, hosté s ní ale naložili prachbídně. Převahu si dokázali vytvořit až když se počet hráčů srovnal, Šťastný v jihlavské brance však odolával. V polovině první třetiny se hra vyrovnala, na obou stranách byly k vidění spíše náznaky šancí. Ta největší příležitost přišla až patnáct sekund před sirénou při přesilovce Brňanů. Komínek se ocitl sám před brankou, dostal ideální přihrávku, ale Šťastného, který se stačil výtečně přemístit, nepřekonal.

Také úvod druhé části patřil Kometě. Sám na gólmana ujížděl Maša, jeho střelu po zemi však Šťastný opět skvěle vystihl. O chvíli později se už ale hosté dočkali. Na přihrávku Komínka zpoza branky si najel Lukáš Hnilička a nedal Šťastnému šanci – 0:1. Domácí se ale nevzdali, a jak už to bývá v poslední době v jejich domácích zápasech zvykem, po inkasovaném gólu se nadechli k obratu. Ten přišel poměrně rychle. V polovině 27. minuty využil přesilovku přesnou dorážkou pod víko Martin Vysloužil a za další tři a půl minuty se po Zídkově vyhraném buly trefil střelou švihem do horního rohu Jiří Tichý – 2:1.

Třetí část se odehrávala pod taktovkou domácího celku, avšak hosty držel svými zákroky Jíra. Kometa vystrčila drápky pouze v přesilovce v polovině třetiny, ale ani Brňané nedokázali přesně zakončit.Obrovskou šanci na vyrovnání měli hosté na konci 57. minuty, kdy se dostali do úniku Heža s Crhákem, pohledná akce dva na jednoho však ztroskotala na ještě krásnějším zákroku Šťastného. Kometě nevyšla ani závěrečná power-play, a tak se z těsné výhry 2:1 raduje Dukla.

Ohlasy trenérů

Radko Křivinka (Kometa): „Bylo to velice bojovné utkání, nemůžeme upřít klukům snahu, měli jsme šance, bohužel jsme je nevyužili. V závěru jsme se snažili, abychom si odtud alespoň nějaký bodík odvezli, protože už několik zápasů v řadě se nám příliš bodově nedaří, i když nehrajeme špatně. Asi nám tentokrát chybělo trochu štěstí, navíc výborně zachytal domácí brankář. Dukla dala o gól víc a asi si to vítězství zasloužila."

František Zeman (Jihlava): „Utkání bylo vyrovnané od začátku až do konce. My jsme naše hráče nabádali, aby nezaspali první třetinu jako proti Šumperku. Příliš se nám to ale nepodařilo a hned na začátku druhé třetiny jsme prohrávali. Měli jsme ale daleko větší vůli po vítězství a jsem rád, že jsme to utkání, jak se říká, na krev dohráli. Myslím si, že klukům takové vítězství pomůže daleko více, než kdybychom vyhráli 5:0. Už po několikáté jsme doma inkasovali jako první. Těžko ale říct čím to je. Možná laxním přístupem nebo podceněním soupeře. Kladná stránka ale je, že tým se vždy dokáže zvednout a dostat se do zápasu, jako se nám to povedlo za stavu 0:2 proti Šumperku a teď za stavu 0:1. Za tento víkend je potřeba klukům poděkovat a myslím si, že by si zasloužili nějaké volno. Bohužel extraliga je tak našlapaná, že za týden máme další dvě utkání a ten kádr nemáme tak široký, abychom mohli využít čtyři lajny. Proto hrajeme tak jak hrajeme, a myslím si, že je to pro kluky jen dobře.“