0:5
(kontumace)

Jihlavskou pomstu režíroval Havel

28.11.2003 / Eva

Jihlava hostila v pátek šlágr 20. kola první ligy juniorů. Zatím suverénně vedoucí Dukla přivítala na vlastním ledě druhé Znojmo. Atraktivní souboj dvou největších favoritů soutěže přilákal do hlediště Horáckého zimního stadionu více než pět set diváků a ti svého rozhodnutí navštívit utkání rozhodně nelitovali. Jihlavští mladíci totiž Jihomoravanům vrátili porážku z 9. kola v poměru 3:5 i s úroky. Ze hřiště je vyprovodili s debaklem 8:3.
28.11.2003, Junioři - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Kolafa, Protivný, Dršata, Rosendorfský, Urban, Mrázek, Dvořák, Zigmund – Šána, Tichý, Polák – Dolana, Havel, Lazorišák – Volf, Rezek, Hrbatý
0

HC LERAM Orli Znojmo

5
Utkání bylo kontumováno.

Branky Dukly: Havel 4, Dolana 2, Lazorišák 2

Průběh utkání

Původní reportáž:
První vyloženou šanci zápasu si sice vytvořili už v 11 vteřině hosté, když se před jihlavskou brankou objevil osamocený Jaskula, ovšem úvodní gól obstarala domácí Dukla. Na začátku 2. minuty zužitkoval ideální přihrávku před znojemskou svatyni Tomáš Dolana a Jihlava vedla 1:0. V polovině 6. minuty pak dostali Jihomoravné příležitost sehrát svou první přesilovku, nechybělo ale příliš a z úspěchu se radovala oslabená Dukla. Znojemským hráčům totiž ujel Tomáš Kolafa, ve vyložené šanci byl zahákován a hlavní sudí ani na chvilku nezaváhal. Jako exekutor trestného střílení se doprostřed kluziště postavil Ota Lazorišák, proti Gažovi ve znojemské brance však neuspěl. Vše si devatenáctiletý útočník ovšem vynahradil o minutu a půl později, soupeřova gólmana překvapil střelou těsně nad ledem a domácí vedli 2:0. Také při dalším pobytu nejúdernějšího jihlavského útoku na ledě se měnilo skóre. Blafákem překonal Gažu znovu Tomáš Dolana. 3:0. V úvodu 15. minuty pak došlo ke kuriózní situaci. V přesilovce našel skulinu mezi postojem brankáře Řehoře a tyčí znojemský Barták a hosté se radovali z prvního gólu. Ovšem ne na dlouho, šťastného střelce totiž zapomněli Orli zapsat na soupisku a na stavu 3:0 se tak nic neměnilo.

Hned na začátku prostřední části se jihlavští mladíci do svého soupeře pořádně zakousli a v polovině 22. minuty už vedli 4:0. Spolupráci celého druhého útoku zakončil přesnou střelou k tyči opět Ota Lazorišák. O dvě minuty později se konečně dočkali také hosté. Autorem první legální znojemské branky byl Jakub Sklenář. 4:1. Po gólu Orli znatelně ožili a začali Řehoře v jihlavské brance ohrožovat častěji. Ve 26. minutě ještě Sklenář ležícího gólmana Dukly nepřehodil, ovšem na konci 33. minuty ho od modré propálil Burian. 4:2. Ve 38. minutě pak ale domácí střídačku uklidnil Marián Havel. Dukla hrála svou první přesilovku a na její využití stačilo excelentnímu jihlavskému střelci pouhých 21 vteřin.5:2.

Další přesné střely si pak Marián Havel schoval do posledního dějství. Ve 44. minutě zamířil přesně nad Gažovu lapačku a hattrick završil o dvě a půl minuty později dorážkou po ledě. 7:2. Ve 49. minutě se sice znovu ozvali také hosté, Řehoře překonal Jaskula, ale poslední slovo měl necelou minutu a půl před koncem zápasu znovu Havel. 8:3. Souhrn jeho pátečního vystoupení tedy vypadá následovně; na prvních čtyřech jihlavských gólech se devatenáctiletý forvard podílel asistencí a zbývající čtyři obstaral sám!

Na první ligu juniorů poměrně vysoká divácká návštěva se kromě 11 gólů dočkala i pravé hokejové bitky. Probíhala právě 58. minuta a na ledě se pořádně jiskřilo. Nejagilnější v tomto směru byli na jihlavské straně Kolafa, Rosendorfský, Protivný a Lazorišák a na znojemské pak čtveřice Burian, Pokorný, Zacha a Marša. Všech osm „zápasníků“ se šlo předčasně sprchovat a zbytek týmů pak už střetnutí dohrálo v poklidu.