3:7
(2:2, 0:3, 1:2)

Dorost si v Třinci zastřílel

01.02.2008 / Jakub Mezlík

Dorostenci se ukázkově vypořádali se smolnou sérií. Po čtyřech zápasech bez bodu excelovali v Třinci a díky výhře 7:3 se s Oceláři vypořádali v letošní sezoně již podruhé. Po vyrovnané první třetině nasázeli mladíci Dukly do třinecké sítě ve druhé části tři branky a sami neinkasovali, čímž rozhodli o svém vítězství. Výraznou měrou se na úspěchu podílel Martin Kuřítko, který zaznamenal hattrick, přičemž svoji třetí branku vsítil z nařízeného trestného střílení.
01.02.2008 18:00, Extraliga dorostu - 41. kolo

HC Oceláři Třinec

Sklenář J. (45. Hlisnikovský) - Gottwald, Pavlík, Rajnoch, Burzala, Teper, Sklenář V., Urbačka - Rufer, Smuž, Puják, Putniorz, Martyčák, Hegyi, Blinka, Labaj, Uher
3

HC Dukla Jihlava

Holec - Březka, Pekárek, Tichý, Kvasnička, Tobola - Kuřítko, Pěška, Malec, Zídek, Vysloužil, Zeman, Polcar, Kasalý, Honza, Prokš
7
Branky a nahrávky: 1. Samek (Burzala), 19. Rufer (Pavlík, Samek), 59. Samek (Hegyi) - 7. Kuřítko (Zeman), 16. Malec (Vysloužil), 24. Kuřítko (Zeman), 25. Vysloužil (Malec), 34. Pěška (Zeman), 44. Kuřítko (TS), 45. Prokš (Zeman). Rozhodčí: Šeděnka - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 23:34. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:7, 3:7.

Průběh utkání

Dorostenci podobně jako v předchozím zápase nezvládli vstup do utkání a už po jedenatřiceti sekundách prohrávali 0:1. Brankami Martina Kuřítka a Ondřeje Malce však dokázali průběh zápasu otočit. Jenže v 19. minutě přišlo vyrovnání z hole domácího Rufera. „Ublížilo nám, že jsme hráli oslabení ve třech proti pěti, protože si myslím, že ten druhý faul nebyl. Rozhodčí to ale pískl a my jsme to museli respektovat. Po našem nedůrazném vyhození jsme dostali gól,“ popsal situaci trenér Dukly František Zeman. Po úvodní dvacetiminutovce obě mužstva odcházela do kabin za stavu 2:2.

A co se dělo v jihlavské šatně o přestávce? „Bylo potřeba v kabině zvýšit hlas a klukům vytknout ty chyby,“ prozradil kouč. „Myslím, že si to vzali hodně k srdci, a od jedenadvacáté minuty jsme měli utkání jasně pod kontrolou my a předčili jsme domácí ve všech činnostech.“ A projevovalo se to i na skóre. Druhou třetinu vyhráli hosté 3:0, když se podruhé trefil Kuřítko, další zásahy si připsali Martin Vysloužil a Ondřej Pěška.

Třetí část se tak jež dohrávala za rozhodnutého stavu. Ve 44. minutě dokázal Martin Kuřítko proměnit trestné střílení, a završil tak svůj hattrick, o minutu později přidal další branku Marek Prokš. Na konečných 3:7 už jen v závěru korigoval třinecký Samek. „Tým hrál ohromně kompaktně, a za to co předvedl zaslouží dík,“ chválil Zeman své svěřence. Zdá se, že Dukla konečně našla střeleckou pohodu. „V posledních zápasech jsme měli trochu smůlu. Vypracovali jsme si řadu šancí, ale jak se říká, zvlhnul nám prach. Avšak s těžkým soupeřem jsme tu pohodu získali. Je to určitě pozitivní pro psychiku hráčů a pohodu týmu,“ uzavřel Zeman.