3:7
(0:1, 1:2, 1:4)

Ani junioři nezvládli duel s Pardubicemi

07.09.2007 / Michal Kolařík

Jihlavští junioři nezvládli vstup do sezóny, na domácím ledě podlehli Pardubicím vysoko 3:7 a proti týmu z "města perníku" tak prohráli podobně jako jejich mladší kolegové dorostenci. O branky juniorů Dukly se postarali Jaroslav Šáršok, Ondřej Posmyk a Tomáš Dzurik. Další zápas hrají mladíci v sobotu proti Hradci Králové. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu ve 12:00.
07.09.2007 17:00, Extraliga juniorů - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Vajner - Malina, Posmyk, Zelený, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Vejvoda, Kašpar - Falta, Pánek, Man, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Dvořák, Vacek, Dzurik, Šaršok, Pankrátz
3

HC Dynamo Pardubice

Landsman - Kučera, Drtina, Krejnus, Blažek, Radil, Bláha, Popler, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Fink, Šnejdr, Semorád, Šejba, Poskočil, Verner
7
Branky a nahrávky: 26. Šaršok (Dzurik, Kuřítko), 43. Posmyk (Man, Vejvoda), 50. Dzurik (Malina) - 15. Bláha (Jindřich, Dobiáš), 30. Semorád (Drtina), 35. Buchtele (Kousal, Dobiáš), 45. Kousal (Buchtele), 46. Semorád (Popler, Jindřich), 60. Jindřich (Drtina), 60. Dobiáš. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 11:15, navíc Komůrka (JIH) 5 + do konce - Fink (PCE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 27:50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:7.

Průběh utkání

V úvodu utkání premiérového zápasu jihlavské juniorky se Dukla zdála být aktivnějším týmem. Ovšem její snahu, podpořenou i hrou proti třem v poli hostů nikdo brankově nevyužil. Hosté po několika přestálých oslabeních proto neváhali a v čase 14:39 kapitán hostů Bláha zavelel k útoku - 0:1. Od této chvíle se až na výjimky aktivita přikláněla více ke straně hostí, ovšem skóre se již do závěru 1.třetiny neměnilo.

Do druhé části vlétli domácí jako uragán. Ve 21. minutě trefil Man ve slibné pozici pouze tyč, tentýž hráč v 26. minutě sám před gólmanem míjí bránu. Ještě v téže minutě se domácím ale podařilo střeleckou smůlu prolomit, Jaroslav Šaršok po vyhraném buly Dzurika pěknou střelou vyrovnává na 1:1. Po sérii vyloučení na obou stranách Pardubice v čase 29:47 předvádějí od modré nájezd dvou na jednoho, Semorád po přihrávce Drtiny opět posílá hosty do vedení – 1:2. vedením povzbuzení hosté přidali na důrazu a po pěkné souhře tří Pardubických Buchtele zvyšuje již na 3:1. Vzápětí přichází další vlna vyloučení, ve 36.minutě jihlavský gólman Vajner několikrát podržel svůj tým. Jeho zásluhou se do kabin odcházelo za rozdílu dvou branek.

Třetí třetina se v počtu branek vymykala předchozímu průběhu hry. Dukla v úvodu zahrozila využitím přesilové hry, Posmyk pěknou střelou od modré snižuje na 2:3. V zápětí se ale zbytečně nechal vyloučit domácí Malina za faul loktem, hosté neváhají a odskakují opět o dvě branky – 2:4. O necelé dvě minuty později v čase 45:47 přidává Severa pátý gól dorážkou pod betony jihlavského gólmana. Pardubickým jakoby narostly křídla a Dukla se z tlaku dostává až vyloučením hostů za držení. Dukle předvedla pouze svou bezzubost v powerplay, které jí dnes příliš nesedí. Dokonce i ve třech se hosté bez větších obtíží brání. Po špatné přesilovce ale přichází oživení hry, v čase 49:15 domácí Dzurik snižuje po nahrávce Maliny na 3:5. Po několika dalších vyloučeních si dojem z bojovného výkonu domácí pokazili přídělem gólu v závěru. Nejdříve pardubický Jindřich s přehledem překonává pěknou kličkou jihlavskou obranu a vzápětí nedá šanci ani brankáři - 3:6. Tečku za utkáním dělá v čase 59:55 Dobiáš, když v oslabení svého týmu čtyři proti třem plácnul do kotouče, který k údivu nejen domácích skončil v síti - 3:7.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava