5:3
(2:2, 1:0, 2:1)

Tři góly na body nestačily

14.09.2007 / Ondřej Flanderka

Junioři Dukly Jihlava ani na třetí pokus v novém ročníku extraligy nebodovali. Znovu ale byli svému soupeři rovnocenným paretnerem. V pátečním utkání na ledě Liberce podlehli až po boji 3:5. Jednou se do sítě Severočechů trefil Jaroslav Kuřítko a hned dva góly vstřelil Petr Pankrátz. V sobotu budou mladíci Dukly znovu plnit roli hosta, tentokrát se představí v Mladé Boleslavi.
14.09.2007 17:00, Extraliga juniorů - 5. kolo

Bílí Tygři Liberec

Blažíček – Kajínek, Diviš, Kolmann, Zákoutský, Hataš, Niko, Hanousek, Přibyl – Bezděk, Kopic, Vopálka – Skalický, Peřina, Liška – Mizerík, Jágr, Čanky – Lemfeld, Vařecha, Kedršt
5

HC Dukla Jihlava

Vajner – Posmyk, Vejvoda, Pekárek, Rosendorf, Malina, Zelený, Hájek, Chaloupka – Man, Pánek, Pankratz – Kuřítko, Komůrka, Šaršok – Dzurik, Novák, Vacek – Dvořák, Falta, Pometlo
3
Branky a nahrávky: 5. Kajínek (Vopálka), 7. Kopic (Vopálka), 28. Skalický (Kolmann, Hanousek), 43. Mizerík (Vařecha), 54. Kopic (Bezděk) - 4. Kuřítko (Komůrka), 18. Pankratz (Man, Posmyk), 43. Pankratz (Pánek). Rozhodčí: Smitka - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 237. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Hosté z Jihlavy přijeli do Liberce pod vedením trenéra Karla Dvořáka, který v letech 2002 až 2006 působil jako asistent trenéra u „A“ týmu Bílých Tygrů. Pro hostujícího kouče měl tak zápas pikantní příchuť. Aktivněji ale začali domácí. Hned v první minutě se do dvou dobrých střeleckých pozic dostal Vopálka, hostující gólman Vajner byl ale v obou případech připraven. A byli to naopak hosté z Jihlavy, kteří udeřili jako první. Komůrka vysunul za libereckou obranu Jaroslava Kuřítka, ten ujel obráncům a střelou nad Blažíčkovo rameno otevřel skóre zápasu. Tygři však dokázali bleskově odpovědět. Už za necelé dvě minuty totiž po pěkné kombinaci s Vopálkou vyrovnal David Kajínek, který si sjel z pozice obránce a střelou z kruhu nedal Vajnerovi šanci. Za další dvě minuty už se navíc domácí dostali do vedení. Miroslav Kopic se protáhl po křídle a jeho střelu z úhlu nedokázal hostující brankář zastavit. První velkou šanci na vyrovnání měli hosté v polovině jedenácté minuty, když se sám před Blažíčkem objevil Dzurik. Liberecký brankář ale dobře zmenšil úhel a střelu vyrazil. Pak se Jihlavě naskytla šance hrát přesilovou hru, v té se ale hostům vůbec nedařila kombinace, a až v době, kdy vyloučený Kajínek skočil na led, dokázali hosté opět nečekaně udeřit. Petr Pankratz se elegantně vyhnul obránci, zamíchal před Blažíčkem kotoučem a bekhendem našel prostor mezi betony bezmocného gólmana. Konec první třetiny nabídl ještě několik slibných šancí na obou stranách, oba brankáři už ale byli pozorní.

Začátek druhé třetiny se odehrával bez větších brankových příležitostí. Až vyloučení dvou hostujících hráčů přineslo přesilovou hru pět na tři a možná klíčový moment celého utkání. Tygři totiž pětačtyřicet vteřin dlouhou výhodu dvou mužů v poli dokázali zužitkovat. Kolmann si na modré vyměnil puk s Hanouskem a jeho střelu tečoval za Vajnerova záda Michal Skalický. Liberec vstřelený gól evidentně uklidnil a ještě v následné klasické přesilovce měli Tygři několik dobrých šancí. Především Kajínkovy střely od modré dělaly zadákům Dukly problémy. Hosté z Vysočiny se pak nemohli dostat do vážnějších šancí a navíc byli až příliš často vylučováni. Ve třiatřicáté minutě se domácí radovali znovu, tentokrát ale hlavní rozhodčí branku Lišky neuznal pro předcházející hru vysokou holí. Jihlava se k vážnějšímu ohrožení Blažíčka dostala až v samém závěru druhé třetiny, když na trestné lavici seděl domácí útočník Peřina. Liberecká jednička si ale se střelou Pankratze i akcí Šaršoka poradila.

Prvních deset minut třetí třetiny nabídlo v Tipsport areně opravdu zajímavou podívanou. Hrálo se v rychlém tempu, ze strany na stranu, a nechyběly ani góly. Na začátku třiačtyřicáté minuty rozehráli Tygři rychlou akci, na jejímž konci byl Lukáš Mizerík, který získal domácím dvou gólové vedení. Z něj se ale Bílí Tygři radovali jen čtrnáct vteřin. Hráči Dukly opět ukázali rychlou akci, na jejímž konci stál Pankratz, který se opět dostal za obranu a střelou nad Blažíčkovu lapačku přidal svou druhou branku v zápase. Pak bylo k vidění opět několik šancí na obou stranách. Především první řady obou mužstev byly aktivní. Na straně domácích Vopálka s Kopicem a Bezděkem a na straně Dukly Pankratz, Pánek a Man. Definitivní zlom utkání přinesla až čtyřiapadesátá minuta. V té totiž udeřila již zmiňovaná první řada Tygrů, když přečíslení tří proti dvěma vyřešil Miroslav Kopic střelou přes obránce, na kterou Vajner neviděl. Kopic tak zmařil naděje hostů na vyrovnání a pojistil Tygrům prvním vítězství v sezóně.

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava