7:0
(2:0, 1:0, 4:0)

Junioři dostali sedmičku

15.09.2007 / Michal Miškovský

Juniorka Dukly Jihlava dál čeká na úvodní bodový zisk v nové extraligové sezoně. V sobotním souboji s Mladou Boleslaví nevstřelili svěřenci trenéra Karla Dvořáka na ledě Středočechů ani gól a domů si vezli vysokou porážku 0:7. Nejvíc branek inkasovala Dukla v posledním dějství
15.09.2007 12:00, Extraliga juniorů - 6. kolo

BK Mladá Boleslav

Hrubý - Jaroměřský, O. Bílek, F. Bílek, Malý, Hanousek, Maršík, Penniger, Soukup - Tondr, Chochola, Bříška - Chamrád, Janček, Loskot - Milotinský, Hrdlička, Protasenja - Mišner, Antončík, Krejčík
7

HC Dukla Jihlava

Vajner (48. Tábor) - Malina, Posmyk, Zelený, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Vejvoda, Chaloupka, Šaršok, Falta, Pánek, Man, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komnůrka, Dvořák, Vacek, Dzurik, Pankratz
0
Branky a nahrávky: 13. Chamrád (Hrdlička), 14. Chochola (Bříška), 38. Chochola (O. Bílek, Jaroměřský), 45. Jaroměřský (F. Bílek, Bříška), 46. Janček (Chamrád, Loskot), 48. Antončík (Krejčík), 52. Loskot. Rozhodčí: Nečas - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 7:9, navíc Posmyk (JIH) osobní trest 10 minut za nesportovní chování. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105.

Průběh utkání

Jako první mohli udeřit hosté. Střele Pometly z mezikruží ale chyběla větší razance. Nutno dodat, že to byla ojedinělá šance Dukly. Po čtyřech odehraných minutách mohl promluvit do vývoje zápasu boleslavský Protasenja, dostal se za obranu Jihlavy, ale nepovedl se mu blafák. Domácí lépe bruslili a častěji drželi puk na hokejkách. V polovině úvodní třetiny od modré zkoušel štěstí Malý, Vajner měl dobrý výhled a bez problémů zasáhl.

Ve 13. minutě při přesilovce Boleslavští vymysleli nádhernou akci. Hrdlička poslal puk z vlastního pásma na útočnou modrou Chamrádovi. Ten ujel bránícímu hráči a na konci se prezentoval úspěšnou kličkou do forhendu. Další povedenou kombinaci předvedli Středočeši o minutu později. Po hrubce obránců Dukly si Bříška nabruslil až před gólmana, naznačil zakončení, ale rozhodl se pro přihrávku na volného Chocholu, který už měl snadnou úlohu poslat kotouč do prázdné brány – 2:0. V závěru úvodní třetiny domácí dále předváděli útočný hokej, ale jejich snaha třetím gólem podtržena nebyla.

Úvod prostřední dvacetiminutovky patřil Boleslavským. Ti se dostali k 30-ti vteřinám trvající dvojnásobné přesilovce. Bříška však nedokázal u tyče usměrnit puk do brány a pokus Chocholy Vajner se štěstím vyrazil. Domácí nadále působili hokejovějším dojmem, byli při většině soubojů u kotouče dříve a ve vlastním oslabení dokonce mohli zvýšit. Hrdlička však při přečíslení 2 na 1 přihrál Chocholovi nepřesně. V dalších příležitostech vyhořeli Tondr s Krejčíkem.

Běžela 30. minuta a brankář Jihlavy Vajner se stihl jen ohlédnout za střelou Filipa Bílky od modré. Svou první velkou šanci hostí nevyužil Pankratz. Byl chvíli osamocen v mezikruží, jenže se nestihl rozhodnout, co udělá s “černou gumou“. Okamžitě k němu přistoupili obránci domácích s jasným úkolem odebrat mu puk, což se jim také povedlo. Poté se už opět hrálo jen na jedinou bránu – tu jihlavskou. O třetí trefu se postaral Chochola, když při přesilovce tečoval střelu Ondřeje Bílka. Skóre 3:0 platilo po druhém dějství.

Hrubý si příliš nezachytal. Lapačku musel po dlouhé době využít ve 43. minutě. To když zasahoval proti střele Dvořáka. Nedisciplinovaní hosté nabídli o dvě minuty později Boleslavi přesilovku 5 na 3. Přesnou střelou z pravého kruhu ji okamžitě zužitkoval Jaroměřský. Za moment se znovu rozsvítilo červené světlo za Vajnerem. Překonal ho při pokračující klasické početní výhodě Janček. Gólovou tříminutovku završil Antončík přesnou střelou k tyči – 6:0.

Právě šestá inkasovaná branka vyhnala Gaunera z brankoviště, kde ho nahradil Tábor. Ani on však neudržel čisté konto dlouho. V 52. minutě předvedl samostatnou akci zpoza brány Loskot a kotouč zasunul mezi brankářovy betony. S výsledkem smíření hokejisté Jihlavy se snažili zápas alespoň dohrát, zatímco domácí stále tvořili hru. Gólové hody však další pokračování neměly.