4:2
(1:1, 3:0, 0:1)

Junioři poprvé vítězně

21.09.2007 / Michal Kolařík

Po čtyřech prohraných duelech se junioři Dukly konečně dočkali vítězství. Do vedení šli na sklonku úvodní dvacetiminutovky hosté, domácí však záhy přesnou střelou Jaroslava Kuřítka srovnali krok. Dokonalý obrat předvedli Jihlavané ve druhé části, kdy se dokázali prosadit třikrát. Hokejisté Litvínova na konci zápasu jen kosmeticky upravili skóre na konečných 4:2
21.09.2007 17:00, Extraliga juniorů - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Vajner - Vejvoda, Kašpar, Pekárek, Rosendorf, Zelený, Chaloupka, Malina, Vacek - Man, Pankratz, Pánek - Šaršok, Komůrka, Dzurik - Láznička, Kuřítko, Novák - Pometlo, Dvořák, Dolina
4

HC VERVA Litvínov

Brzobohatý - Panuška, Kubát, Lomička, Havelka, Čejka - Maxa, Mach, Zima - Bojer, Kafan, Biza - Žatecký, Andres, Přeučil- Klíma L., Kůs, Kratenics - Klíma T.
2
Branky a nahrávky: 20. Kuřítko (Láznička, Chaloupka), 34. Kašpar (Pánek), 39. Kuřítko (Láznička), 40. Dvořák (Dolina, Rosendorf) - 18. Krastenics (Klíma L.), 58. Panuška (Klíma T., Maxa). Rozhodčí: Pešina – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 12:6, navíc Zelený (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Průběh utkání

Utkání začalo ve velice svižném tempu, jakoby litvínovští chtěli dohnat minuty, které postráceli cestou do Jihlavy při nehodě autobusu. V úvodu, mimo sérii vyloučení na obou stranách bylo k vidění i nemálo pěkných šancí a hokejových momentů. Když v 6. minutě domácí Zelený ve vlastním oslabení efektivním bodyčekem odstavil soupeře, vysloužil si potlesk přihlížejících diváků. Z nepřeberného množství šancí na obou stranách se však ujala až střela Krastenicse z 18.minuty, kterému asistoval Lukáš Klíma – 0:1. Mladá Dukla se však nezalekla a ještě před závěrem prvního dějství vyrovnala brankou Kuřítka po přihrávce Lázničky v poslední minutě - 1:1.

Pohledný hokej z 1.třetiny, se odehrával i ve druhém dějství, rychlá hra „nahoru dolů“ byla podpořená opět sérií vyloučení. Domácí nejprve nevyužili přesilovku 4 na 3, taktéž hosté v následné přesilovce byli bezradní, Jihlavští se bez větších problémů ubránili. Počet nevyužitých střel a nápaditých akcí se navyšoval až do 35.minuty, kdy střeleckou mizérii ukončil jihlavský Kašpar - po obejití ležícího hráče severočechů míří pěknou střelou k levé tyči - 2:1. Branka znamenající vedení jakoby domácím vrátila střeleckou pohodu, vzápětí sice rozhodčí Ryšavý neuznal branku domácímu Dzurikovi, ale o čtyři minuty později aktivnější Dukla zvyšuje po akci Kuřítka. Ten od obranné modré předvedl samostatný nájezd na hostujícího brankáře a střelou k horní tyči navýšil na 3:1. Domácí byli stále při chuti, ve 40.minutě jihlavský Dvořák zvyšuje po zmatku v brankovišti jakoby opařených hostů na 4:1.

Třetí třetinu byl k vidění opět pohledný a svižný hokej, hra měla spád. Pouze už se kupily nepřesnosti v kombinacích a počet vyloučených na straně domácích. Ovšem ti povzbuzeni tříbrankovým vedením si obranné pásmo s přehledem brání. V čase 51:51 si jihlavští nerozuměli při střídání, ale i z tohoto vyplynulou hru v oslabení hrají s přehledem. Ani 12 vteřin hry domácích ve třech proti pěti skóre nemění. Po přestálých vyloučeních zahrozil v 56.minutě domácí Pánek střelou nad. Odpovědí byla korekce výsledku v 58.minutě, Panuška po přihrávce Tomáše Klímy a Maxy upravuje výsledek na konečných 4:2.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek (Litvínov): „Utkání se celkově dá hodnotit jako bojovné, nasazení obou stran bylo patrné. Bohužel se na nás trochu projevila cesta, kdy jsme měli havárii autobusu a nemohli se na utkání připravit. Myslím si, že zápas rozhodl osobní přístup jihlavských hráčů oproti našim, nasazení u nich bylo daleko poctivější."

Karel Dvořák (Jihlava): „Potěší vítězství, dneska jsme bojovali, ve 2.třetině jsme měli trošku štěstí, když nás Litvínov přehrával, ale to k hokeji patří. Dali jsme čtyři branky, což je na náš poměr dost, zaplať pánbuh."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie