4:3sn
(1:1, 1:0, 1:2 - 0:0 - 1:0)

Junioři už potřetí v řadě bodovali

28.09.2007 / Vladimír Jícha

Junioři jihlavské Dukly sehráli na horké plzeňské půdě vyrovnané střetnutí. Po dou třetinách sice prohrávali 1:2, ale nástup do poslední části měli raketový. Po vyrovnávací brance Tomáše Dzurika se zásluhou trefy Jakuba Komůrky v 44. minutě dostali do překvapivého vedení, které ovšem neudrželi až do konce. Stejně jako v předchozím zápase s Ústím nad Labem se muselo prodlužovat. Utkání dospělo až k samostatným střílením. V těch měli více štěstí domácí, a tak vyhráli 4:3.
28.09.2007 17:00, Extraliga juniorů - 9. kolo

HC Škoda Plzeň

Francouz - Zeman, Kořínek, Špiler, Šustr, Pour, Rutta, Hucl - Roušal, Pitule, Novák Karel - Stránský, Kubalík, Trojan - Benedikt, Lev, Vild - Šimek, Kovář, Šimán
4

HC Dukla Jihlava

Vajner - Kašpar, Posmyk, Zelený, Rossendorf, Pekárek, Vejvoda, Chaloupka - Pánek, Man, Kuřítko, Novák Ivo, Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Dolina, Pankratz, Dzurik, Šaršok
3
Branky a nahrávky: 17. Stránský (Kubalík, Rutta), 29. Kubalík (Kořínek, Stránský), 45. Stránský (Kořínek, Kubalík), rozh. nájezd Pitule - 19. Pánek (Man, Vejvoda), 42. Dzurik, 44. Komůrka (Dzurik, Rosendorf). Rozhodčí: Rejthar - Jelínek, Šmíd. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 34:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

První vážnější šanci zápasu si připravili hosté z Jihlavy. Po úvodním tlaku Plzně přišel protiútok a přečíslení dva na jednoho. Přihrávku ale znemožnil pádem Rutta a se střelou z úhlu už si Francouz poradil. Na druhé straně se do šance dostal Stránský, který neuspěl proti Vajnerovi s bekhendovým blafákem. V 6. minutě se poprvé vylučovalo, za sekání byl potrestaný Zeman. Po střele Rosendorfa od modré neudržel Francouz puk a Jihlavští mohli dorážet. Plzeňskému gólmanovi se ale se štěstím a s pomocí obránců podařilo udržet plachtící puk mimo branku. Ve 14. minutě se stal dalším potrestaným hráčem Kořínek, který vyhodil puk přes mantinel. Ani svoji druhou přesilovku hosté nevyužili. Naopak po návratu z trestné lavice se Kořínek spolu s Pitulem dostal do přečíslení, ale Pitulem přihrál pouze na paty a než si jí zpracoval, byl již příliš blízko brankáře, než aby mohl smysluplně zakončit. Téměř vzápětí přišla akce Kubalíka, který se z levé strany protáhl do střelecké pozice. Jeho pokus Vajner sice vyrazil, ale pouze na hůl Stránského, který pohodlně do prázdné branky otevřel skóre. 16:46 - 1:0. Hosté však stačili ještě do konce první třetiny vyrovnat. Domácí obrana naprosto zkolabovala a Man se dostal do výhodné střelecké pozice. Jeho ránu navíc těsně před brankou tečoval Pánek a Francouz neměl šanci zareagovat. 18:25 - 1:1.

Druhou třetinu začínali domácí dohrávanou přesilovkou, při které však málem inkasovali sami. Po chybě Kořínka, který si jako poslední vzadu dovolil kličku, se do brejku dostal Man. Francouz ale jeho střelu mezi betony chytil. Jakmile byli hosté v pěti, dostali domácí opět pod tlak. Nebezpečnou střelu vyslal Dzurik, a Francouz musel předvést efektní semafor. Nepříjemná situace pro Plzeňáky nastala na začátku 24. minuty. K Zemanovi si na trestnou lavici přisedl za podražení Benedikt. Hosté získali minutovou přesilovku 5 na 3. Výbornými zákroky podržel Plzeň Francouz a skóre zůstalo nadále nerozhodné. Jak sehrát dvojnásobnou přesilovku předvedli Jihlavským domácí ve 29. minutě. Kořínek vypálil od modré mimo branku, puk se ale od zadního mantinelu odrazil k druhé tyči, kde číhal Kubalík a střílel do téměř prázdné branky. 28:38 - 2:1. Po zbytek druhé třetiny se hokej ze stadionu vytratil. Na ledě byli k vidění pouze osobní souboje u mantinelů, při kterých si hráči obou týmů zcela nezakrytě pomáhali držením i hákováním. Na předsevzetí o důsledném trestání trěchto faulů se již zřejmě dávno zapomnělo. Další hokejová akce tak byla k vidění až v poslední minutě třetiny. Do přečíslení se dostali hosté. Dolina vytáhl domácího beka na sebe a uvolnil Dzurika. Ten ale v samostatném nájezdu proti Francouzovi neuspěl.

Varováním pro domácí měla být akce Komůrky, který ujel po levé straně a trefil Francouze do masky. Po následné buly a střele nedokázal Hucl včas odklidit puk z brankoviště a Dzurik forhendovým blafákem bez problémů vyrovnal. 41:10 - 2:2. Od 43. minuty hráli domácí přesilovku po Pometlově faulu kolenem. Příliš se ale snažili zvrátit vedení zpět na svoji stranu a zapomněli na zadní vrátka. Dzurik zatáhl puk k mantinelu a na útočné modré našel rozjetého Komůrku, který precizním bekhendovým blafákem překonal Francouze. 43:40 - 2:3. Ještě v té samé přesilovce, umocněné dalším vyloučením Jihlavských, se domácím podařilo srovnat. Na modré si vyměnili puk Stránský s Kořínkem a domácí útočník poté propálil Vajnera. 44:14 - 3:3. Oba z týmů se i nadále snažili získat všechny tři body. Pankratz se po zmatcích v plzeňské obraně dostal sám před Francouze, ten sice s problémy, ale udržel puk před čárou. V 53. minutě po nenápadné střele Vejvody od modré zachránila domácí tyčka. Na druhé straně se po akci Stránského a přihrávce Kubalíka do stoprocentní šance dostal Kořínek. Tváří v tvář Vajnerovi ale neuspěl. V nervózním závěru už ani jeden z týmů gólu nedosáhl a zápas se dostal do prodloužení.

Také v prodloužení kupily oba týmy spoustu nepřesností a nikdo si vyloženou šanci nevypracoval. Rozhodnout tak musely nájezdy. K prvnímu se postavil Pometlo. Francouz si vyjel hodně daleko, ale stačil se včas vrátit a jihlavský útočník po forhendovém blafáku minul branku. Naopak precizní kličku a střelu předvedl Kovář. Jihlavský Dolina proti Francouzovi také neuspěl, a tak Pitule rozhodl střelou k levé tyči o zisku prémiového bodu pro domácí.

Ohlasy trenérů

Josef Kolda (asistent trenéra HC Dukla Jihlava): „Je velká škoda, že jsme dvakrát hloupě faulovali a inkasovali ve třech. Při plném počtu hráčů jsme inkasovali pouze jednou. Na jednu stranu je tohle škoda, ale alespoň s bodem jsme spokojeni. Chtěli jsme v Plzni bodovat a to se nám podařilo. Dvě třetiny jsme měli více ze hry, teprve ve třetí části nás Plzeň přestřílela. Chtěl bych celému mančaftu poděkovat za bojovnost."

Radek Kampf (asistent trenéra HC Lasselsberger Plzeň): „Hráli jsme doma a chtěli bodovat naplno. Po tom vývoji zápasu jsme ale s dvěma body spokojení. Máme pořád problémy s koncovkou, hlavně slabou a nedůraznou střelbou. Soupeř sem přijel bránit a chodit do protiútoků. My jsme jim to několikrát nabídli. Udělali jsme dvě hrubky, po kterých dala Jihlava góly, naopak my jsme měli problémy prosadit se v útoku. Občas tam chyběl vzadu útočník, aby zastoupil beka, který jde k mantinelu. Ve třetí třetině se nám to už nestávalo."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava