0:5
(0:1, 0:2, 0:2)

Ani proti Kladnu junioři body nebrali

13.10.2007 / Martin Doucha

Další víkendový domácí zápas začali jihlavští mladíci v lepším tempu než ten včerejší, ale bohužel to znovu byli oni, kdo inkasoval první gól. Zmar do jejich řad přinesla chyba při rozehrávce gólmana Vratislava Vajnera a laciný gól na 0:2, po další brance jej v jihlavském brankovišti nahradil Petr Navrátil a jen díky jeho několika dobrým zákrokům prohráli junioři Dukly se stejně starými soky z Kladna 0:5.
13.10.2007 12:00, Extraliga juniorů - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Vajner (31. Navrátil) - Posmyk, Vejvoda, Pekárek, Malina, Zelený, Vacek - Pánek, Pankratz, Man - Dzurik, Komůrka, Dolina - Kuřítko, Láznička, Novák - Dvořák, Pometlo, Šaršok
0

Rytíři Kladno

Cikánek - Vyskočil, Růžička, Stehlík, Čermák, Vařeka, Stejskal - Procházka, Hlusička, Valský, Petráček - Mužík, Plichta, Melka - Hoffmann, Bláha, Veselý - Křepelka, Bečvář, Hauer
5
Branky a nahrávky: 10. Hlusička (Vařeka), 26. Hoffmann, 31. Hauer (Melka), 49. Procházka (Růžička, Valský), 55. Hauer (Mužík, Vařeka). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Valský (KLA) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 26:39. Průběh utkání: 0:5.

Průběh utkání

Jihlavští junioři dokázali hodit za hlavu páteční nepodařené vystoupení proti Karlovým Varům a do utkání s Kladnem vstoupili z čistou hlavou a patřičně útočně naladěni. Brzy se mohli radovat i z prvního střeleckého úspěchu, jenže proti se ozvala píšťalka sudího, který při nepřehledné situaci přerušil hru ještě před dosažením branky. Blíže regulérní brance se v 9. minutě ocitl Šaršok, ale svou dorážku z blízka namířil pouze do kladenského břevna. Poté pozvedl hru hostů Jakub Hlusička, který nejprve připravil šanci pro Vařeku a za několik vteřin z mezikruží otevřel účet utkání, 0:1. Útočným hokejem se nadále prezentovaly oba celky, Vyskočil nastřelil od modré čáry břevno jihlavské branky. Na sklonku 18. minuty nabídl jihlavskému Pometlovi svou katastrofální rozehrávkou kladenský obránce šanci srovnat účet zápasu, ale domácí forvard prováhal vhodný okamžik k zakončení.

Neproměněná šance mrzela Duklu dvojnásob při její další početní převaze, jelikož při rozehrávce za vlastní brankou kriticky zaváhal gólman Vajner a prakticky tak daroval gól do odkryté klece Matěji Hoffmannovi, 0:2. Své zaváhání alespoň částečně odčinil jihlavský hoch s maskou při následném brejku Valského, dvojku ze svého konta tím ale samozřejmě smazat nemohl. A když jej o pár střídání později prostřelil pod vyrážečkou David Hauer, rozhodl kouč Karel Dvořák o jeho vystřídání a do jihlavského brankoviště se tak za stavu 0:3 postavil Navrátil. Ten se poprvé zahřál při střele Hlusičky, ale svůj parádní moment si nechal na 37. minutu, když se při nájezdu Melka vrhl lvím skokem svému soku pod nohy a jeho sólo tak zneškodnil.

Po nástupu do poslední části hry nejprve přestřelil Pankratz kladenskou branku a posléze stanul před Navrátilem na druhé straně osamocený Petráček. Ten sice branku trefil, ale v ní i připraveného jihlavského gólmana. Ten tedy kapituloval až při oslabení z 49. minuty, když Petr Procházka tečoval střelu Růžičky od modré přímo mezi jeho chrániče, 0:4. Definitivní rozklad přinesl do jihlavských řad Mužík, který našel zpoza branky nepokrytého Davida Hauera a ten s přehledem zavěsil do jihlavského víka, 0:5. Žádné další zajímavé momenty už tento zápas nepřinesl a jihlavští junioři tedy již počtvrté za sebou nezískali ani bod.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček: „Dnes jsme začli špatně, soupeře jsme bohužel podcenili. Díky tomu vzdoroval delší dobu a až ke konci jsme se projevili hokejově a začali jsme hrát kombinační hokej, dali jsme pár branek a vyhráli jsme."

Karel Dvořák: „Myslím, že jsme se dnes porazili sami, že ten soupeř nehrál nic moc, ale bohužel náš výkon byl taky špatnej. I když do stavu 1:0, než jsme namazali na ten druhej gól, jsme si nějaký šance vytvořili, ale bohužel to je stále ta samá písnička. Ten soupeř nás nepřehrál v ničem, ale dal nám prostě 5 gólů. Děláme hrozný chyby v obranné činnosti a naše střelecká nemohoucnost je bohužel velká."