7:4
(4:1, 1:0, 2:3)

05.12.2003 / Doudy

05.12.2003, Junioři - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

7

HC Rebel Havlíčkův Brod

4
Branky Dukly: Lazorišák 4, Volf 2, Hurda

Průběh utkání

Na místo distancovaného Havla nastoupil ve druhém útoku domácích Volf, Dolana se posunal na místo centra a po jeho vyhraném buly v probíhající 5. minutě poprvé rozvlnil síť za gólmanem hostí Hamaričem Lazorišák, nechytatelnou dělovkou od kruhů mu nedal šanci, 1:0. Hned další střídání si ten samý hráč svou střelu zopakoval, tentokrát však mířil pouze do připraveného havlíčkobrodského brankaře. Aby však nikdo nemohl říci, že měl málo střeleckých příležitostí, vybídl jej v 7. minutě ke skórování Hrbatý a Lazorišák se střelou mezi betony Hamariče nemýlil, 2:0. Minutu nato však chyboval při rozehrávce ve vlastním pásmu Šána, puk z jeho hole našel před Řehořem číhajícího Nekvasila a ten snižoval na rozdíl jediné branky, 2:1. Několik slibných příležitostí si posléze vytvořili domácí, ale kotouč z hole Poláka se zastavil pouze na brankové čáře a Volfův blafák do bekhendu vytěsnil mimo tyče Hamarič. Druhý jmenovaný si však spravil chuť na počátku 15. minuty, když za sebou zapomněl obránce hostí Odehnal puk, Volf se s ním rozjel na Hamariče a přesnou střelou pod horní tyčku nedal hostujícímu brankaři šanci, 3:1. Nepěkný moment utkání nastal v čase 16:50 po tom, co hostující obránce spadl na vlastního brankaře a přivodil mu tak vážné zranění, kvůli němuž se mužstva v tomto čase uchýlila do kabin a hra pokračovala až po úpravě ledové plochy. Do branky Havlíčkova Brodu se postavil Bína, inkasoval však hned v 19. minutě. Lazorišák našel před brankou číhajícího Volfa a ten bleskově poslal kotouč mezi betony vystřídavšího brankaře, 4:1.

Po krátké pauze se pokračovalo druhou třetinou, hned v jejím úvodu podržel domácí sérií úspěšných zákroků Řehoř, na němž si vylámali zuby postupně Plachý, Nekvasil i Štraus. V polovině druhé dvacetiminutovky vystihl rozehrávku Odehnala Lazorišák, napřáhl za kruhy a kotouč z jeho hole se zastavil až o síťku v brance hostí, 5:1. V končící 32. minutě dostal čarostřelec Lazorišák osobní trest na 10 minut za osekávání s protihráčem, Havlíčkův Brod se navíc dostal do náporu, pozorný Řehoř však hostím skórovat nedovolil. Na závěr 36. minuty dostal navíc Kolafa 4 minuty plus osobní desetiminutový trest za píchání holí a tak se zdálo, že s domácími bude zle, ale ti tlak hostí i se štěstím přestáli.

Na začátku poslední části hry vybojoval v útočném pásmu kotouč Dolana, předložil jej Hurdovi a ten prostřelil Bínu v hostující brance, 6:1. Na konci 44. minuty zastavil unikajícího Štrase pouze za cenu faulu Chalupa, hlavní sudí nařídil trestné střílení. K němu se postavil faulovaný útočník hostí, svůj pokus zakončil dobrou střelou mezi Řehořovy betony a snížil tak na 6:2. Žádné drama však nepřipustil Lazorišák, který nejprve svou krasojízdou pobavil publikem a chvíli nato dorazil kotouč za záda bezmocného Bíny, 7:2. Střelecká přehlídka však pokračovala. Domácí Zigmund namazal Špatenkovi a ten překonal Řehoře, 7:3. Při dalším náporu hostí na konci 48. minuty odhodil Řehoř hůl a bylo proti němu nařízeno již druhé trestné střílení, ke kterému se tentokrát postavil Nekvasil. Zkoušel Řehoře překonat opět střelou mezi chrániče, tentokrát byl však gólman domácích rychlejší. Tečku za střeleckým účtem zápasu tak udělal ve 52. minutě Štraus, přesně mířenou střelou pod břevno nedal Řehořovi šanci, 7:4. Havlíčkobrodští hokejisté si do konce utkání ještě vytvořili několik slibných příležitostí, další přesný zásah jim však již domácí gólman nepovolil, a tak hosté odjížděli po prohraném zápase do Kotliny s prázdnou.