5:3
(2:2, 2:0, 1:1)

O výsledku rozhodla nepovedená druhá třetina

19.10.2007 / Jiří Lalov

Junioři Dukly odjeli do Pardubic s cílem pokusit se zastavit neúspěšnou sérii pěti zápasů bez bodového zisku. Po první třetině byl stav nerozhodný 2:2, když se za hosty dvakrát prosadil Jiří Man. Domácí borci si gólové tempo udrželi i ve druhé dvacetiminutovce. V závěru duelu se o drama pokusil jihlavský kapitán, který svým třetím gólem snížil na rozdíl jediné branky. Východočeši však zápletku nepřipustili a stihli přidat pátou přesnou trefu a mohli se radovat z vítězství 5:3.
19.10.2007 18:00, Extraliga juniorů - 15. kolo

HC Dynamo Pardubice

Čaladi – Kučera, Drtina, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Bláha, Stoklasa, Paučin, Kousal, Nykl, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Jindřich, Sodomka, Semorád, Šejba
5

HC Dukla Jihlava

Vajner – Hájek, Malina, Posmyk, Rosendorf, Pekárek, Vejvoda, Kašpar – Pánek, Man, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Dolina, Dzurik, Šaršok
3
Branky a nahrávky: 5. Nykl (Paučin), 9. Kučera (Radil, Šejba), 21. Bláha (Kaut), 31. Šejba (Kousal, Radil), 60. Semorád (Dobiáš, Drtina) – 2. Man (Pánek, Posmyk), 19. Man (Pánek, Posmyk), 59. Man (Posmyk, Pánek). Rozhodčí: Kareš – Kis, Svoboda. Vyloučení: 8:7, navíc Dobiáš (PCE) 10 min. OT. – Dolina (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 35:31. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Průběh utkání

Do zápasu vlétli aktivněji hosté. Už v čase 1:55 se v přesilovce po nahrávce Patrika Pánka prosadil prudkou střelou pod levý beton gólmana Jiří Man0:1. Domácí odpověděli rychle. V čase 4:42 se o vyrovnání postaral Petr Nykl, kterému nahrával Michael Paučin – 1:1. Pardubičtí hráči se mohli dostat do vedení o chvíli později. Nedokázali ale z blízkosti překonat Vratislava Vajnera, ve skrumáži před jihlavskou kasou se jim povedlo nastřelit dvakrát tyč. Dukle se nepodařilo puk při tlaku domácích vyhodit a nebezpečně pálil Ladislav Jindřich. Trefil ovšem připraveného brankáře. O změnu skóre ve prospěch Pardubic se postaral v čase 8:47 Michael Kučera, který po kombinaci s Lukášem Radilem a Martinem Šejbou dokázal využit dezorientace Vajnera a zasunul puk za jeho záda – 2:1. Domácí mužstvo si vytvořilo tlak, během kterého bylo k vidění pár zajímavých šancí. Ve 14. minutě se řítili dva Pardubičtí na jednoho, ale Lukáš Radil nepřihrál přesně do jízdy Ugo Dobiášovi a ten v té rychlosti nedokázal puk umístit. Ke slovu se začali dostávat hosté z Vysočiny a Luděk Dvořák vystřelil od modré velmi těsně nad. Gólman Marek Čaladi se jen ohlédl za parádní ránou. V čase 18:28 předvedli hosté Patrik Pánek a Ondřej Posmyk perfektní kombinaci na jeden dotek, kterou zakončoval do poloprázdné brány svým druhým gólem v utkání Jiří Man2:2. Do konce první třetiny se utkání jen dohrávalo.

Začátek druhé části naopak patřil domácím. V čase 20:15 se trefil Tomáš Bláha po přihrávce z rohu před bránu od Tomáše Kauta. Bláha namířil střelu nad levý beton Vejnera – 3:2. Domácí si své vedení drželi a snažili se nepouštět hosty k brance. To se jim celkem dařilo. Jihlavané se snažili překvapit Čaladiho střelou z dálky, ale pardubický gólman vše bez problému pohlídal. Až ve 30. minutě zápasu se domácí obranou prohnal hráč Jihlavy a vystřelil jen těsně brány. Z následného protiútoku se povedlo skórovat Martinovi Šejbovi po asistenci Roberta Kousala – 4:2. Šanci domácích měl Ladislav Jindřich, když z kruhu nastřelil tyč. Jihlavští hráči se udatně snažili o vyrovnání. Blízko k němu měl Jaroslav Kuřítko, který vyslal projektil k pravé tyči. Čaladi svým pohotovým zákrokem nedopustil změnu stavu. V téže minutě si hosté vytvořili další šanci, bohužel ji ale neproměnili.

Začátek třetí části přinesl velmi nepřesnou hru bez šancí. Mezi výjimky patří střela Jakuba Šnejdra. Ten od modré překvapil, ale nepřekonal Vratislava Vajnera. O pár minut později se na druhé straně ocitl sám před gólmanem Pardubic zjevil Jaroslav Kuřítko. Svou šanci spálil, když trefil pouze stojícího brankáře do vyrážečky a ten se štěstím vytáhl. Další pokus vyslal jeden z pardubických hráčů. Poté se opět pokračovalo v méně pohledném a velmi nepřesném hokeji bez šancí na obou stranách. Stav se měnil až v čase 58:27, když svůj hattrick dokonal Jiří Man v přesilovce pět na tři po zbytečným faulech Tomáše Kauta a Uga Dobiáše. Tentokrát si pořadí asistencí vyměnili Ondřej Posmyk a Patrik Pánek – 4:3. Jihlava sahala po remíze! Hosté se snažili o vyrovnání. Odvolali gólmana, ale power play jim nevyšla. Poté, co se chvíli drželi v útočném pásmu, ujel po pasu Dobiáše Jan Semorád a uzavřel tak výsledek na konečných 5:3 pro domácí.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák: „Musím mužstvo pochválit, že bojovalo, bohužel jsme za stavu 4:3 nezvládli power-play, kdy jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili a soupeř nakonec skóroval do prázdné branky."