7:2
(1:0, 3:0, 3:2)

Hradec byl nad síly jihlavské juniorky

20.10.2007 / Pavel Illich

Zatímco jihlavští dorostenci v sobotu na domácím ledě Hradec Králové porazili, jejich starší kolegové na ledě stejného soupeře neuspěli. Juniorka Dukly poprvé inkasovala v 10. minutě z hole jihlavského odchovance Romana Dolany, poté se náskok stále Hradce navyšoval. Až za stavu 6:0 se povedlo Dukle zkorigovat výsledek. Nejprve se trefil ve 48. minutě Pánek, o minutu později přidal druhou branku Lukáš Vacek a snížil tak na konečných 6:2
20.10.2007 12:30, Extraliga juniorů - 16. kolo

Hradec Králové

Brož - Novák P., Měsíček, Rozlivka, Svoboda, Voříšek, Seidl, Macháček, Kotrč - Ropický, Kohout, Pospíšil, Bendík, Berger, Březina, Salava, Stehno, Šimoníček, Kubišta, Dolana, Pilař
7

HC Dukla Jihlava

Vajner (41. Tábor) - Hájek, Malina, Posmyk, Rosendorf, Pekárek, Vejvoda, Chaloupka, Kašpar - Pánek, Man, Kuřítko, Novák I., Pometlo, Komůrka, Láznička, Dvořák, Vacek, Dolina, Dzurik, Šaršok
2
Branky a nahrávky: 10. Dolana (Šimoníček, Pospíšil), 22. Berger (Březina), 34. Kohout (Pilař, Novák P.), 39. Březina (Berger), 41. Šimoníček (Pospíšil), 44. Pospíšil (Šimoníček, Seidl), 45. Ropický (Berger) - 48. Pánek (Man, Šaršok), 49. Vacek (Dolina, Novák I.). Rozhodčí: Svoboda V. - Svoboda M., Zavřel. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 120. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 7:0, 7:2.

Průběh utkání

Obě mužstva předvedla opatrný vstup do zápasu a tak se první šance rodily až v úvodních přesilových hrách obou celků Za Hradec se prezentoval ranou od modré Seidl, na druhé straně nebezpečně operoval před brankou Pánek. Vzápětí už se Jihlavští téměř radovali z branky, ale Brož udržel puk před brankovou čárou. V další přesilovce si vytvořil dobrou pozici Dolana, ale jeho střelu odrazila levá tyč Vajnerovy branky. Přesto se v téže početní výhodě Hradec prosadil. Dorážku Pospíšila ještě Vajner vyrazil, ale na druhou z hole Romana Dolany už ležící brankář zareagovat nestihl. V další přesile jednoho hráče v poli promáchl dobrou přihrávku Březina. Poté si obě mužstva příliš šancí nevytvořila, až v 17. minutě Dolana vystihl v oslabení rozehrávku soupeře, ale branku přestřelil. Jihlava si za úvodních dvacet minut vytvořila jedinou vážnější šanci, jinak působila pasivním dojmem.

Hned zkraje druhé třetiny se Dukle však naskytla výhoda přesilové hry v délce 81 sekund, ale gól paradoxně padl na opačné straně kluziště. Když už byli domácí ve čtyřech, oslovil Březina kolmým pasem Jana Bergera, který svůj únik zakončil elegantní kličkou do bekhendu. Chvíli poté to neúspěšně zkoušel Ropický z otočky. Obraz hry následně opět mnoho šancí nenabízel, přestože se Jihlavští snažili o aktivní hru, ale nedařilo se jim ani v přesilovce. A tak udeřil znovu Hradec. Ondřej Kohout si ideálně najel na přihrávku Pilaře a skóroval. Domácí v tu chvíli převzali otěže zápasu do vlastních rukou a vytvářeli si i další šance. Pospíšilova křižná střela ale mířila vedle a v dalších dobrých pozicích neuspěli Ropický ani Kubišta. Další ránu do vazu dostali hráči Dukly opět při vlastní přesilovce ve 39. minutě. Berger posunul puk na unikajícího Ondřeje Březinu, který s přehledem zakončil.

Do závěrečné části vystřídal Vajnera v brankovišti Dukly Tábor, ale snad ani sám netušil, jaká hradecká smršť ho na ledě uvítá. Už první střela po 39 vteřinách hry skončila za jeho zády, když jej nadvakrát prostřelil osamocený Jiří Šimoníček. Nedlouho potom si Hradec zahrál přesilovku a Petr Pospíšil se v ní z voleje trefil přesně do přihrávky Šimoníčka – 6:0. Než utichla radost na hradecké střídačce, lovil Tábor další puk ze své sítě. Do Bergerovy přihrávky z rohu stačilo Petru Ropickému jen nastavit hokejku. To však bláznivé střelecké hody ještě nekončily. Čest jihlavského praporu se podařilo zachránit v přesilové hře Patriku Pánkovi, který ve skrumáži doklepl puk za Brožova záda. Ještě v téže minutě mohl odpovědět Pilař, ale z levé strany Tábora neprostřelil. Jihlavští se tak dočkali i druhé branky v zápase. Přesný pas Doliny zužitkoval Lukáš Vacek. To však byla jen další korekce hrozivého debaklu. Zápas byl již dávno rozhodnut, tak začaly oba týmy nerušeně útočit a k vidění byl atraktivní hokej „nahoru dolů“, jak se říká. Další branka však již nepadla, a tak se nezměnilo nic na faktu, že domácí přehráli Duklu rozdílem pěti branek.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák: „Výkon týmu mě zklamal, věřil sem, že podá podobný výkon jako proti Pardubicím, ale porazili jsme se sami vlastní nedůsledností."
×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava